More

  Sparkesesongen 2021/22

  Vi starter med en rask gjennomgang av alle som fikk sparken denne sesongen og om du tenker at noen mangler så er det nettopp fordi de ikke har fått sparken. Blackpool-manager Lee Critchley ble nylig ny assistenttrener i Aston Villa. Han valgte dermed å forlate managerjobben selv og er selvfølgelig en av de som ikke kommer med på vår liste.
  2021/22-sesongen startet med at Chris Hughton fikk sparken i Nottingham Forest etter åtte kamper og den dårligste sesongstarten på 108 år. Vi kan være enige om at det var en god løsning. Watford fulgte deretter opp ved å sparke Xisco Munoz i starten av oktober. Første manager som røk i League Two var Carlisle sin Chris Beech. Deretter var det slutt for Steve Bruce i Newcastle etter at deres nye fæle eiere var på plass.
  Nigel Adkins ble førstemann ut i League One da Charlton sin forferdelige sesongstart hadde ført de ned på nedrykksplass ved slutten av oktober. Ikke mange dagene senere tapte Cardiff sin åttende kamp på rad og dermed var Mick McCarthy ferdig der. Første dag i november var det Nuno Santos som fikk sparken i Tottenham etter 0-3 hjemme mot Manchester United. Denne første dag i november bøy på flere avganger for både Barnsley og Scunthorpe sparket henholdsvis Markus Schopp og Neil Cox. Begge lag endte uansett opp med å rykke ned fra Championship og League Two.
  Den tiende manageren ut portene ble Daniel Farke som var ferdig i Norwich. Samme dag måtte en annen legende gi seg i Middlesbrough. Bare få dager etter at han hadde satt ny rekord med 1602 kamper som manager var det slutt for Neil Warnock.
  12 november sparket Aston Villa Dean Smith til tross for suksessen han hadde hatt i klubben. På dette tidspunktet hadde fem managere i Premier League fått sparken, noe som var et høyt tall i og med at det bare var fire som fikk sparken sesongen før.
  I League Two var det et annet bunnlag som skiftet manager da Stevenage fjernet Alex Rewell. Den 21.november skjedde det mange nordmenn og United-fans hadde fryktet. Ole Gunnar Solskjær fikk sparken i Manchester United. Få dager senere måtte Simon Grayson forlate sin post i Fleetwood da League One-laget som lå tredje sist på tabellen gjorde endringer. De reddet til slutt plassen med et nødskrik.
  Oldham er et kapittel i seg selv og mot slutten av november var Keith Curle ferdig og deres håpløse eier måtte ut på managerjakt for tiende gang siden 2018. Det hjalp ingenting og klubben rykket ned fra League Two. Dagen etter måtte Slavisa Jokanovic forlate jobben i Sheffield United etter bare få måneder. Konflikt med eiere og ustabile resultat var grunnen. Rickie Wellens fikk en bedre spillerkarriere i Doncaster enn managerkarriere. Han fikk sparken etter at laget lå på 23 plass etter nesten halvspilt sesong.
  Desember startet med at Ipswich fjernet Paul Cook. Han hadde fått et helt nytt lag i sommer og mange tippet de som soleklar opprykksfavoritt. Men spill og resultat var langt fra gode nok og dermed var det slutt for mannen med den skumle stemmen. Preston skiftet også manager i desember. Frankie McAvoy hadde vi aldri særlig troen på og Preston-styret gav han opp etter få måneder i klubben. De hentet isteden inn Plymouth-manageren noe som kan gi suksess på lengre sikt.
  Deretter gikk det 33 dager uten at en eneste manager ble sparket. Kanskje var det julestemningen eller muligens den nye varianten av korona som skremte fotballklubbene fra å sparke noen nå. Men på den niende dagen av det nye året kom en gledelig nyhet. Gillingham sparket nemlig fæle Steve Evans etter en turbulent og tung høstsesong. Uheldigvis for oss dukket han opp i Stevenage noe senere.

  2022 var også året da Everton skilte lag med Rafa Benitez. Mange hadde nok forventet at det prosjektet tok slutt tidligere enn det gjorde. Colchester i League Two gikk også på en stygg rekke med tap i starten av det nye året. Etter det femte strake tapet var det klart at Hayden Mullins ikke fikk fortsette i jobben der. Watford ble første klubb som sparket to managere i løpet av sesongen. Claudio Ranieri fikk bare 13 kamper før han ble erstattet av Roy Hodgson ut sesongen.
  Hull City fikk ny eier i slutten av januar. Manager Grant McCann som på deres to siste kamper hadde slått både Blackburn og Bournemouth måtte fortalte klubben uansett. McCann rykket senere ned med Peterborough som ansatte han etter at Darren Ferguson trakk seg i februar. Lee Johnson virket til å ha noe på gang i Sunderland og hadde bare et tap på sine 13 siste kamper før de gikk på braktap borte mot Bolton. 0-6 var nok til at de gjorde kort prosess. Det endte godt med opprykk til Championship.
  Februar startet ved at Valerien Ismael fikk sparken i WBA. De var tippet i toppen men en forferdelig rekke ødela alt av håp om opprykk. Dermed ble det kort opphold for mannen som opplevde stor suksess med Barnsley sesongen før. Et annet lag som skulle kjempe om opprykk var Walsall. Men etter at de tapte sin syvende strake kamp i oppgjøret mot bunnlaget Scunthorpe var det over og ut for Matt Taylor. Noen dager senere var det divisjonskollega Bradford som skiftet manager. Derek Adams forlot klubben som ikke ser ut til å få det til å fungere igjen.
  Reading hadde enorme skadeproblem denne sesongen og toppet det med 12 minuspoeng. I det skadeproblemene så ut til å ta slutt og laget vann sin første kamp på over tre måneder var det likevel slutt for Veljko Paunovic. I League Two ble det en spesiell oppladning før kampen mellom Leyton Orient og Carlisle. Begge klubbene sparket sine managere i dagene før. Kenny Jackett var først ut før Carlisle sparket sin andre manager for sesongen da Keith Millen forsvant.
  I Leeds ble det landesorg på februars nes siste dag. Marco Bielsa ble sparket etter lengre tid uten resultat men han skal ha evig heltestatus for at han fikk laget tilbake der de hører hjemme.
  Stevenage ble klubb nummer tre som sparket sin andre manager for sesongen. Paul Tisdale måtte forlate den jobben etter bare 109 dager i klubben. Barrow som kjempet i bunnen med Stevenage kvittet seg med sin manager, Mark Cooper. Et lag som neste sesong blir å finne i League Two er Wimbledon. De ventet helt til 28 mars med å sparke manager Mark Robinson. Dette etter at laget hadde gått hele 21 kamper uten seier. Og flere ble det for klubben som enda har til gode å vinne en fotballkamp i 2022.

  April var neste og sesongene begynte å gå mot slutten. Crewe ble første lag som rykket ned og få dager senere var David Artell ferdig. Deretter kom sparkingen av Sean Dyche i Burnley litt ut av det blå. Mens Barnsley som allerede var klar for nedrykk sparket sin andre manager få serierunder før slutt da Poya Asbaghi forlot Yorkshire etter 157 dager.
  Mai startet ved at klubb nummer fem sparket sin andre manager for sesongen. Denne gangen var det Charlton-legenden Johnnie Jackson som måtte forlate klubben til tross for tidvis god jobb. Hartlepool sparket sin manager bare to dager før siste serierunde til tross for at de skulle spille en ubetydelig kamp. Graeme Lee fikk uansett ikke en ordentlig avskjed.
  I Crawley dukket det opp en stygg sak da flere av spillerne i klubben meldte inn manager John Yems for rasisme. Han ble etter en tids suspensjon sparket. Sesongens siste sparking var det Class of 92 som stod for. Salford klarte heller ikke denne sesongen å rykke opp til League One og dermed var det over og ut for Gary Bowyer.
  Dermed stoppet listen på 43 manager som fikk sparken i ligasystemet i England.
  • Premier League: 10
  • Championship: 10
  • League One: 9
  • League Two: 14
  Vinneren denne sesongen ble dermed League Two.
  Og for å sammenligne. Slik har det endt de siste sesongene:• 2017/18: 52 managere fikk sparken
  • 2018/19: 38 managere fikk sparken
  • 2019/20: 34 managere fikk sparken
  • 2020/21: 40 managere fikk sparken

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen