More

  Spania med storseier

  Gavi ble historisk i 7-0-seier.

  Det endte til slutt med formidable 7-0 til Spania i onsdagens kalastriumf mot Costa Rica. Til tross for at mellomamerikanerne stilte med selveste Keylor Navas i mål, kunne PSG-stjernen gjøre lite for å hindra La Roja gjøre akkurat som de ville i sin åpningskamp i dette VM.

  Dani Olmo åpnet ballet allerede etter 11 minutter, da han lekkert snurret seg gjennom Costa Ricas forsvar og chippet ballen bak en utrusende Navas. Marco Asensio og Ferran Torres sørget for at det stod 3-0 til pause. Torres la på til 4-0 etter hvilen, og i andre halvdel av andreomgang, ballet det virkelig på seg for costaricanerne. Gavi, Carlos Soler Álvaro Morata kunne i tur og orden sette inn sine første mål i VM-sammenheng, og dermed vant Spania altså hele 7-0.

  Med sin scoring ble Gavi den yngste spilleren noen sinne til å score for Spania i et VM-sluttspill, og en må tilbake til Pelé sine tenåringsdager i Sverige-VM i ’58 for å finne en yngre målscorer i et verdensmesterskap. Men, Spania har imidlertid et stykke opp til de aller største rekordene når det kommer til seiersmargin i VM-sammenheng.

  Ungarn har nemlig begge de to største seirene i VM-historien. I 1954 slo de stakkars Sør-Korea 9-0, og 26 år senere fulgte de like greit opp med hele 10-1 mot El Salvador. Jugoslavia slo for øvrig Zaire 9-0 i 1974. I nyere tid har man Tysklands 8-0-seier over Saudi Arabia fra 2002.

  Dermed har Spania sikret seg en strålende start på vinterens mesterskap, men venter atskillig tøffere motstand søndag, når Tyskland er ute etter å reise seg fra fadesen mot Japan.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen