More

  Southampton – Newcastle

  Tottenhams 1-0-seier mot Fulham var siste Premier League-kamp på snaut to uker. I mellomtiden skal det spilles cup.

  Først ut er kveldens semifinale i ligacupen, der Southampton får besøk av Newcastle – med retur på St. James’ Park om én uke.

  Southampton – Newcastle
  St. Mary’s
  Tirsdag 21.00

  Southampton håpet på effekt fra sine oppløftende cupresultater, men den uteble da det lørdag endte med 0-1-tap i Premier League-møtet hjemme mot Aston Villa. The Saints er tabelljumbo, og tippes å få det tøft over to kamper mot Newcastle. Tok seg til semifinale gjennom overbevisende seier hjemme mot Manchester City, og det må leveres på samme nivå i kveld om man skal ha muligheter i returen neste uke. Southamptons største problem finnes offensivt, der det er langt mellom typiske målscorere. Nok en skuffende kamp av ligacupens toppscorer Che Adams lørdag, og fortsatt virker man å håpe at frisparkfoten til kaptein Ward-Prowse er hva som skal redde dem. Har gått målløse av banen i siste to hjemmekamper i ligaspillet, og røk 1-4 da de hadde Newcastle på besøk i november. Stuart Armstrong, Juan Larios og Valentino Livramento er skadet og uaktuelle til kveldens kamp. Armel Bella-Kotchap nærmer seg friskmelding, men står nok over også han. Nådde siste finale i ligacupen i 2017, da det endte med finaletap mot Manchester United.

  Det meste går som på skinner for Newcastle denne sesongen. Eddie Howe overøses med ros fra alle hold, og fortjent nok. Kjemper om tittelen i Premier League, mens man samtidig er favoritter til å avansere fra sin første semifinale i ligacupen siden 1976. Og dette altså uten å ha brukt overvettes mye av formuen man har i banken. Har nå sendt Chris Wood ut på lån, og det forventes at man før vinduet stenger henter inn forsterkninger som gjør at man kan stå hele distansen. Er fortsatt nummer 3 på Premier League-tabellen, men har de siste ukene slitt med å finne veien til nettmaskene. Har gått målløse av banen i tre av siste fire ligakamper, og var heldige som overlevde da Alexander Isak scoret kampens eneste mål hjemme mot Fulham. Slipper samtidig nesten ikke inn mål. Nick Pope er selvfølgelig en stor medvirkende årsak til oppturen denne sesongen, men også forsvaret han har foran seg har gjort veldig mye riktig.  Fabian Schär og Sven Botman spiller med stor autoritet i midtforsvaret, mens Dan Burn og Kieran Tripper så langt har vært like viktige offensivt som defensivt. Jonjo Shelvey, Matt Targett og Emil Krafth er fortsatt skadet.

  Odds:

  H: 4,60

  U: 3,50

  B: 1,70

  *Odds fra Norsk Tipping

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen