More

  Solbakkens første

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Hvem kan stoppe Napoli? Det ble i alle fall ikke Sassuolo som røk 0-2 i fredagenskampen i Serie A. Khvicha Kvaratskhelia og Victor Osimhen scoret hvert sitt mål i løpet av den første drøye halvtimen og bortefans i feststemning gjorde at det nesten føltes som om kampen ble spilt hjemme på Stadio Diego Armando Maradona.

  Milano-lagene innfridde

  Tre kamper sto på lørdagens italienske program og Sampdoria tok der et nytt steg nærmere nedrykk med 1-2-tap hjemme for Bologna. 18.00 ventet derbyet mellom Monza og Milan og det ble gjestene som sikret seg sin tredje strake 1-0-seier på en drøy uke. Fikayo Tomori storspilte i midtforsvaret, men nesten like mye oppmerksomhet gikk til Charles De Ketelaere. Belgieren har rett og slett vært en tragedie etter at han ble hentet for 35 millioner euro for Club Brugge og i lørdagens innhopp var 23-åringen igjen helt usynlig. Både fansen og klubblegender virker nå å ha gitt opp det dyre kjøpet og det er usikkert hvordan situasjonen kan løses. Det vil være nærmest umulig å få tilbake noe i nærheten av det man betalte etter en slik marerittsesong. Seier ble det også til byrival Inter som kunne glede seg over at Romelu Lukaku endelig scoret igjen i 3-1-seieren hjemme mot Udinese. Målet kom på straffespark og den formsvake spissen fikk ellers til lite, men det var i alle fall belgierens første nettkjenning i 2023.

  Norsk Roma-helt

  Søndagens program åpnet med det som ble helgens største italienske overraskelse. Rasmus Højlund scoret riktignok igjen for Atalanta, men det hjalp lite da man allerede hadde sluppet inn to mål hjemme mot Lecce. Overraskelse fikk vi også da Fiorentina måtte nøye seg med 1-1 hjemme mot Empoli. Lazio gjorde imidlertid jobben med 2-0-seier borte mot Salernitana og i kveldskampen fulgte Juventus opp med samme sifrer i sitt bortemøte med Spezia. Det ble dermed ingen umiddelbar effekt for de to hjemmelagene som byttet trener forrige uke. I søndagens siste kamp var Roma gjort til storfavoritt hjemme mot Hellas Verona og innfridde med 1-0-seier. Den store helten ble Ola Solbakken som fikk sjansen fra start og satt inn vinnermålet rett før pause. Torino – Cremonese avsluttet runden mandag og den kampen kommer vi dermed tilbake til i Tipsbladet Weekend denne uken.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen