More

  Sluttspurten i League Two

  Det nærmer seg finalen i en lang og dramatisk sesong i League Two. Det er noen ting som virker sikkert, men med fem kamper igjen for de fleste lagene er det mye som gjenstår før vi kan konkludere. La oss ta en titt på status før finalen starter.
  Direkte opprykk:
  Forest Green har til tross for en forferdelig periode roet nervene igjen. Gikk syv kamper i februar og mars uten seier før de fikk kriget inn tre 1-0 seiere på rappen. Har ti poeng ned til Mansfield som ligger på fjerdeplass og dermed trenger de bare tre seiere på siste seks. Tøft kampprogram til tross, dette går veien.
  Exeter har også stø kurs mot League One. Nesten-laget så ut til å kunne bli et nesten-lag i år også, men med åtte kamper uten tap har laget tatt et stort steg mot å befeste andreplassen. Vinner stort sett bare med ett mål men det virker til å være nok.
  Port Vale har per nå tredjeplassen. Luken ned til Mansfield på playoff er på tre poeng men Mansfield har en kamp til gode. Dermed kan det være dødt løp dem imellom med fem kamper igjen. Port Vale i storform til tross for at manageren deres er sykmeldt og står med åtte kamper uten tap, de fleste seiere. Mansfield har variert litt mer men har en av ligaens sterkeste tropper og kan slå hvem som helst på en god dag.
  Her tror vi Forest Green, Exeter tar direkte opprykk. Vi gir også Mansfield favorittstempelet i kamp mot Port Vale. Sistnevnte møter både Newport, Exeter og Bristol Rovers i løpet av sine seks siste kamper. Mansfield på sin side har ok program frem til bortekampen mot Salford i nest siste serierunde. Møter nok allerede opprykksklare Forest Green i siste serierunde. 
  Playoff:
  Port Vale eller Mansfield virker til å skulle ta en av de fire plassene. Men Mansfield har bare to poeng ned til Northampton på femteplass. Og derfra og ned til Tranmere på niendeplass er det bare to poeng. Dermed er de tre gjenværende plassene up for grabs for både Northampton, Bristol Rovers Newport, Salford og Tranmere. Salford har klatret mye den siste tiden og vi blir ikke overrasket om de dette året klarer å ta steget inn i playoff. Feilet på målstreken i fjor. Tranmere var på direkte opprykk lenge men også de hadde en dårlig periode. Er sterke hjemme men avgir litt for mange poeng borte. Newport har et ok program igjen og kan fort klare en av plassene. Bristol Rovers har vært veldig solide den senere tid og fremstår kanskje som sikreste kort. De møter Salford i neste runde og allerede der kan mye avgjøres for begge lag.
  For Swindon og nyopprykkede Sutton virker det som at piffen tok litt slutt og de må begge belage seg på en sesong nummer to i League Two.
  Vi tror Port Vale må ta til takke med en av plassene. Northampton og Newport sitt kampprogram gir dem playoff tror vi. Derfor tror vi at vinneren av Bristol Rovers og Salford på langfredag vil avgjøre hvem som tar den siste plassen. Derfor er Bristol Rovers favoritt enn så lenge. Tranmere har ok program igjen men er avhengig av at noen framfor avgir poeng. De får være en liten outsider. 
  Nedrykk:
  Scunthorpe er allerede klare for nedrykk til tross for at de ikke er offisielt klare. Forferdelig form og for langt opp til trygg plass er det uansett. Den saken er avsluttet. Men kampen om å unngå den siste nedrykksplassen har dratt seg virkelig til gjennom helgen. Oldham og Barrow hadde tre poeng ned til Stevenage som lå under streken. Men tap for begge de samtidig som Stevenage slo til med 2-0 borte mot Colchester snudde opp ned på alt. Stevenage er fortsatt under streken men er nå a-poeng med både Oldham og Barrow. Stevenage (Mansfield) og Barrow (Exeter) har en kamp til gode på Oldham, uten at de nødvendigvis tar poeng i hengekampene mot to lag som jakter opprykk.
  Stevenage har enkleste program igjen, mens for Oldham og Barrow kunne det ikke vært vanskeligere. Det florerer med kamper mot lagene på opprykk og playoff. Dette kan leve helt til siste serierunde, og vi tror det muligens er Barrow som må ta turen ned sammen med Scunthorpe. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen