More

  Sluttspurten i League One

  Vi var sikre på hvem som skulle rykke direkte opp, vi var sikre på noen av lagene på playoff. Få serierunder før slutt er vi neimen ikke sikre lengre. Denne divisjonen har vært mer uforutsigbar en noen gang.
  Direkte opprykk:
  Rotherham, Wigan og Milton Keynes kjemper om de to plassene. Den ene har Rotherham hatt i sin hule hånd i flere måneder, og for bare ti serierunder siden hadde de en luke på elleve poeng og en kamp til gode på MK. Men en forferdelig formkurve har ført laget ned på tredjeplass med tre poeng opp til MK. De har fortsatt en kamp til gode på MK men med formen de viser så skal det faktisk mye til å ta andreplassen. To hjemmetap på rad mot Shrewsbury (0-3) og Charlton (0-1) og det er ikke noe vi er vant til å se fra Paul Warne sitt mannskap. De tapte også borteoppgjøret mot Portsmouth i går 0-3 og Rotherham-fansen har faktisk begynt å snakke om at Warne sin tid kanskje snart er over. De har mange tøffe kamper igjen mot blant annet Oxford United, Sunderland og Ipswich.
  Milton Keynes har sakte men sikkert flyttet seg oppover tabellen. Er i storform og sanker trepoengere titt og ofte. Var dog nær tap i helgen mot Wimbledon men lånegutten Troy Parrott sikret et poeng. Møter tre av lagene i playoff og et lag som kjemper for å unngå nedrykk i sine fire siste kamper. Det blir tøffe kamper. Sheffield Wednesday i neste kan fortelle oss mye om hvordan dette skal gå.  
  Wigan kan man nesten garantere opprykk. De topper tabellen og har syv poeng ned til Rotherham med like mange kamper igjen å spille. Har noen tøffe kamper igjen men de fleste skal være grei skuring for et lag som bare har to tap siden slutten av oktober.
  Playoff:
  Rotherham eller Milton Keynes tar den ene plassen, om ikke Plymouth sjokkerer ved å stjele andreplassen. Men for de tre andre plassene er det fortsatt ganske åpent. Plymouth på fjerdeplass er i storform og har bare et baklengsmål og et tap på siste ni kamper. Plymouth har dermed skaffet seg en liten luke på fem poeng ned til Sheffield Wednesday, Sunderland og Wycombe på femte, sjette og syvendeplass. De tre står alle med 73 poeng men de to førstnevnte har en kamp til gode på Plymouth og Wycombe. Bak disse tre lurer Oxford United med fire poeng opp. De har kollapset totalt den siste tiden og Karl Robinson sitt mannskap virker dermed til å gjøre det vanskelig for seg selv nok et år. 
  Her tror vi Plymouth og Sunderland virker mest sikre med tanke på poeng (Plymouth) og gjenstående kamper (Sunderland). Sheffield Wed har et tøft program men har til liks med Plymouth og Sunderland god form. Wycombe-Sheffield Wednesday i nest siste runde kan fort bli en egen finale mellom de to.
  Bak Oxford ligger Ipswich, Bolton og Portsmouth. De har periodevis vist at de kunne kjempet i toppen, men alle tre har ødelagt muligheten i løpet av en periode med dårlig form.
  Nedrykk:
  Crewe er allerede klare for League Two. Doncaster vann duellen mellom de to nederste lagene og dermed var det over for Crewe mens Doncaster nå har et ørlite håp. De har fem poeng opp til Morecambe og Fleetwood som ligger over streken. Wimbledon har enda ikke vunne en kamp i 2022 og ligger tredjesist med tre poeng opp til de trygge plassene. Var så nær så nær mot fienden MK sist, men sen utligning ødela for det som kunne vært den perfekte motstander å endelig ta tre poeng mot. Gillingham har fjerde og siste nedrykksplass men har like mange poeng som de to lagene over streken. De skal også møte Fleetwood om to serierunder i det som kan bli en særs avgjørende kamp. Morecambe har beinhardt program igjen mens Fleetwood har noe enklere samt matchballer i kampene mot Wimbledon og Gillingham. For Wimbledon kan de fort få kickstarten de trenger i neste kamp som er mot allerede nedrykksklare Crewe. Doncaster møter egentlig fire lag som er ferdigspilt. Det er håpet der. 
  Vi tror uansett at Doncaster og Wimbledon må slå følge med Crewe ned. Ut fra kampprogram virker det som om Fleetwood og Gillingham kan klare seg, mens det nyopprykkede laget Morecambe kan risikere å rykke ned med det som kanskje blir ligaens toppskårer, Cole Stockton.
  Neste serierunde fredag og lørdag er som følger: 
  • Accrington – Burton
  • Charlton – Morecambe
  • Cheltenham – Gillingham
  • Crewe – AFC Wimbledon
  • Doncaster – Bolton
  • Fleetwood – Oxford United
  • Portsmouth – Lincoln City
  • Sunderland – Shrewsbury
  • Wycombe – Plymouth
  • Rotherham – Ipswich
  • Wigan – Cambridge
  • Milton Keynes – Sheffield Wednesday

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen