More

  Skjebnetirsdag i Premier League

  Påskeuka er høytid i Premier League, og kampene kommer tett. Mandag var det Everton og Tottenham som søkte sårt tiltrengte poeng i duell på Goodison, og det endte med ett poeng til hver i dramatisk batalje innholdende to røde kort.

  Dramatikk kan garanteres også i kveld, når de aller fleste av de involverte lagene har behov for poeng i topp- eller bunnstrid.

  Skjebnetirsdag I Premier League Brighton Fans 1 Scaled
  Skjebnetirsdag I Premier League 3

  Tirsdagens kamper i Premier League:

  Leeds – Nottingham Forest
  Elland Road
  Tirsdag 20.45

  Leeds sto med poeng fra tre av sine siste fire kamper, før det lørdag endte med 1-4-tap på besøk hos ligaleder Arsenal. Javi Gracias utvalgte åpnet sterkt, men Rasmus Kristensen, Crysencio Summerville og Jack Harrison kastet alle bort store muligheter før Arsenal tok kommandoen. Har fortsatt gjenstående kamper mot Nottingham Forest, Crystal Palace, Leicester, Bournemouth og West Ham, hvor det står ekstra mye på spill. Leeds’ siste tre kamper har totalt gitt 15 scoringer. Røk 0-1 i det omvendte møtet med Forest på City Ground. Kun 2 av siste 16 ligakamper mot skogvokterne er vunnet. Tyler Adams, Adam Forshaw og Stuart Dallas er skadet, mens Wilfried Gnonto og Max Wöber er usikre.

  Brennan Johnson sendte Nottingham Forest i føringen i lørdagens bunnoppgjør hjemme mot Wolves, men det holdt ikke helt inn heller denne gang for skogvokterne. Virket lenge på vei mot ny Premier League-kontrakt, men har nå gått syv kamper uten seier. Forest er ligaens svakeste bortelag, med bare én seier og usle fire scoringer fra 13 kamper. Tre siste på fremmed gress er alle tapt. Chris Wood, Willy Boly, Scott McKenna, Dean Henderson, Omar Richards, Giulian Biancone og Ryan Yeates er skadet, mens Gustavo Scarpa og Serge Aurier er usikre.

  Odds fra Norsk Tipping:

  H: 1,75

  U: 3,60

  B: 4,60

  Leicester – Aston Villa
  King Power Stadium
  Tirsdag 20.45

  Så var det slutt for Brendan Rodgers. Etter fire år i sjefsstolen ble mannen som ledet klubben til deres aller første FA-cup-tittel fjernet fra sjefsjobben på King Power Stadium. Avgjørelsen ble tatt etter lørdagens 1-2-tap mot Crystal Palace. Leicester tapte syv av sesongens ti første kamper, og har siden slitt på nedre halvdel. Etter lørdagens nederlag er The Foxes også på nedrykksplass. Bare tabelljumbo Southampton har tapt flere kamper på hjemmebane denne sesongen, men bare 2 av 13 hjemmekamper i Premier League mot Villa er tapt. Youri Tielemans, James Justin og Ryan Bertrand er skadet, men Dennis Praet og Jonny Evans meldes tilbake etter å ha stått over mot Palace.

  Aston Villa fortsetter å imponere, og forvandlingen etter managerskiftet er formidabel. Etter ansettelsen av Unai Emery er det bare Arsenal og Manchester City som har plukket flere poeng enn Villa. 9 av første 15 under hans ledelse er vunnet, og i alle 15 har Villa scoret mål. Lørdag var det Chelsea som fikk unngjelde, da Ollie Watkins og John McGinn scoret hvert sitt mål uten at hjemmelaget kunne svare. Røk 2-4 i omvendte møte med Leicester.  Matty Cash, Jed Steer og Philippe Coutinho er skadet, men Boubacar Kamara meldes klar.

  Odds fra Norsk Tipping:

  H: 2,45

  U: 3,35

  B: 2,75

  Bournemouth – Brighton
  Vitality
  Tirsdag 20.45

  Bournemouth hadde før helgens runde bare Southampton bak seg på tabellen, og det begynte på verst tenkelige vis også hjemme mot Fulham. Etter bare et kvarters spill gikk Fulham i føringen, men Gary O’Neils menn kastet aldri inn håndkleet. En drømmescoring av Marcus Tavernier skapte balanse i regnskapet, før Dominic Solanke ble matchvinner med sin første scoring siden november. Etter strake hjemmeseirer er The Cherries over streken, men det er som kjent tett som hagl i bunnstriden. Har sluppet inn flere mål (55) enn noen andre i Premier League, men bare 17 av disse har kommet på hjemmebane. Junior Stanislas og Ryan Fredericks er skadet.

  Brighton kjemper i den andre enden av tabellen, men i lørdagens hjemmekamp mot Brentford var man hele tiden på etterskudd. Lå under både 0-1, 1-2 og 2-3, men slo hver gang tilbake. På overtid sikret Alexis Mac Allister poenget som gjør at man fortsatt holder lørdagens motstander bak seg på tabellen. Sen scoring også da Bournemouth ble slått 1-0 på Amex i februar. Bare ett tap fra 14 kamper i alle turneringer i 2023, og på bortebane har man ikke tapt siden oktober. Adam Lallana, Tariq Lamptey, Jakub Moder og Jeremy Sarmiento er skadet, men Evan Ferguson meldes klar etter å ha stått over lørdagens kamp.

  Odds fra Norsk Tipping:

  H: 5,20

  U: 4,10

  B: 1,58

  Chelsea – Liverpool
  Stamford Bridge
  Tirsdag 21.00

  Chelsea hadde klart mest ball, vant skuddstatistikken 27-5 og 8-2 i avslutninger på mål, men røk likevel 0-2 hjemme mot formsterke Aston Villa. Chelsea-spillerne er enormt tafatte foran mål, men det var uansett Graham Potter som måtte betale, da han søndag kveld ble gitt avskjed etter bare syv måneder i sjefsstolen. Chelsea er nå på nedre tabellhalvdel med 10 tap og 10 seirer fra første 38 kamper. Armando Broja, Thiago Silva, Cesar Azpilicueta og Edouard Mendy er skadet, men Raheem Sterling, Pierre-Emerick Aubameyang og Wesley Fofana kan alle blir klare.

  Mo Salah sendte Liverpool i ledelsen på besøk hos Manchester City lørdag, men merseysiderne var til slutt ikke i nærheten av å få med seg noe fra Etihad. Klopps utvalgte ble rett og slett utspilt, og drømmen om topp 4 fikk seg atter en smell. Nå venter Chelsea og Arsenal i neste to, og Liverpool-spillerne må heve seg betraktelig om det skal kunne plukkes poeng. Målløst i omvendte møte med Chelsea. Calvin Ramsay, Naby Keita og Stefan Bajcetic er skadet. Thiago Alcantara og Luis Diaz er begge tilbake i full trening, men visstnok fortsatt ikke klare for kamp. Mens Chelseas Champions League-tog har reist, er dette kan hende siste sjanse for Liverpool.

  Odds fra Norsk Tipping:

  H: 2,30

  U: 3,40

  B: 2,95

  Seriestart i Norge, og vår 96-siders spesialutgave er nå klar for salg. Bestill ditt abonnement i dag, og få den digitale utgaven ettersendt. Første måned gratis!!!

  Skjebnetirsdag I Premier League 230404 01
  Skjebnetirsdag I Premier League 4


  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen