More

  Skjebnesvangert Kjetil Rekdal-derby 

  Rosenborg-trener Kjetil Rekdal skal opp mot sin gamle arbeidsgiver. Taper han den, kan helgens oppgjør bli hans siste som RBK-sjef. 

  Det meste har gått på tverke for Rosenborg denne sesongen. Trønderne virker å være blottet for offensiv samhandling, noe deres snitt på 0,9 scorede mål langt på vei bekrefter. I tillegg er Rosenborg totalt ute av stand til å holde tett bakover, og 1,4 baklengs per match er like svakt som for eksempel Sandefjord på 14. plass. Dessuten viser vår eksklusive Supertabell at hele 11 lag har færre xG imot enn RBK, og Rekdal er stadig ivrig på å minne om at stallen han rår over ikke er bra nok til å kjempe i toppen av norsk fotball. 

  Tipsbladets Supertabell Før 10. Serierunde. Kjetil Rekdal
  Tipsbladets Supertabell Før 10. Serierunde.

  Likevel er det til syvende og sist hans ansvar å få de spillerne han har til rådighet, etterlater seg alt de har til rådighet. Det hjelper ikke å stå i pressesonen i kamp etter kamp og si at man må se seg selv i speilet og brette opp ermene, uten at hverken resultater eller prestasjoner forbedres. Styret har imidlertid gjentatte ganger bekreftet at Rekdal sitter trygt i trenerstolen på Lerkendal – som regel et tegn på at det begynner å brenne under føttene på den sittende treneren. RBK-krisen ble ytterligere forverret tidligere i uken, da de forsvant hodestups ut av cupen mot 2. divisjonslaget Stjørdals-Blink.

  Bunnoppgjør på Lerkendal

  Lykkes ikke Rekdal og Rosenborg med å slå HamKam på søndag, kan det fort være kroken på døra for trenerens fartstid i Trondheim. Det var nemlig ingen lag som tok færre poeng i mai enn Kamma, og fremstår per i dag som kanskje det svakeste laget i Eliteserien. Hedmarkingene har sluppet inn desidert flest i årets sesong, med hele 2,4 baklengs i snitt per kamp, og ballinnehavet på 37 prosent er også desidert minst. De blir dermed store odds-underdoger i søndagens Rekdal-derby på Lerkendal, men vi rører ikke oddsen på hverken 1,67 på Rosenborg eller 4,80 på HamKam.  

  At Rosenborg – HamKam skulle være et bunnoppgjør snaut en tredjedel ut i sesongen, var det kanskje ikke altfor mange som hadde sett for seg på forhånd. At Bodø/Glimt skulle ligge i toppen var atskillig mer forutsigbart, men at bodøværingene skulle være såpass suverene, er likevel litt oppsiktsvekkende. Bodø/Glimt fortsetter å feie all motstand til side, og 2. pinsedag var Viking det foreløpig seneste slaktofferet, og ble sendt hjem til Stavanger med 1-5-tap i sekken.  

  Overpresterende serieledere

  Supertabellen viser imidlertid at serielederne fortsetter å overprestere i relativt stor skala. Til tross for at de scorer desidert mest i Eliteserien (26), er de ikke laget i divisjonen med høyest xG (15,9). Det er en differanse på hele 10,1 mål, men den voldsomme differansen kan delvis forklares med at Kjetil Knutsen rår over Eliteseriens aller beste spillere, som er i stand til å score mål fra situasjoner som slettes ikke anses som målsjanser, og da først og fremst Amahl Pellegrino. Angriperen har scoret noen ville mål denne sesongen, og sist mandag ville ikke Patrick Berg være noe dårligere med raketten fra 25 meter. 

  Bodø/Glimt holdt lekestue med Viking.

  Nå tar serielederne turen til hovedstaden for å bryne seg på Vålerenga, som til tross for at de avsluttet kampen mot Stabæk med 11 mot 9, ikke klarte å få med seg poeng. Norsk Tipping har naturligvis gjort serielederne til store favoritter, og priset dem helt ned i 1,72 da Tipsbladet Weekend gikk i trykken. Det lar vi stå i fred og ro. 

  Helgens spillforslag

  Derimot ser vi til Stavanger for å finne helgens favoritt. Molde har hatt en trøblete innledning på sesongen, som kjent, men alle statistikker har pekt på at trenden må snu før eller siden. Og kan hende gjorde den mot Sandefjord sist, da de utklasset hvalfangerne med 5-0. De regjerende mesterne fikk den positive opplevelsen og selvtilliten de så sårt har lengtet etter, og Viking slikker fremdeles sårene etter 1-5 mot Bodø/Glimt. Norsk Tipping har satt Molde til 2,25, og det synes vi er tilstrekkelig spillbart. 

  Det samme er 2,60 på Tromsø hjemme mot Sarpsborg 08, til tross for at sarpingene ankommer Romssa Arena med tre strake seirer. Gaute Helstrups scorer riktignok ikke mange mål, men slipper heller ikke til veldig mye, og har bare syv baklengs hittil i år. De har vist seg å være svært vanskelige å slå, med bare to tap på åtte kamper, og da forsøker vi hjemmeseier. Lykke til med helgens spill!  

  FAVORITTEN: 

  Viking – Molde 
  TIPS: 
  B til 2,25 i odds hos Norsk Tipping 

  LURINGEN: 

  Tromsø – Sarpsborg 08 
  TIPS: 
  H til 2,60 i odds hos Norsk Tipping 

  Skader og suspensjoner

  Aalesund: Kristoffer Barmen er skadet. Nikolai Hopland er usikker. 

  Bodø/Glimt: Ulrik Saltnes er skadet. Lasse Nordås, Gaute Vetti, Runar Espejord og Fredrik Bjørkan er usikre. 

  Brann: Aune Heggebø er skadet. Japhet Sery Larsen er usikker. 

  HamKam: Julian Dunn er usikker. 

  Haugesund: Alexander Søderlund er skadet. 

  Lillestrøm: Martin Ove Roseth er skadet. Lars Ranger, Marius Lundemo og Elias Solberg er usikre. 

  Molde: Magnus Wolff Eikrem og Eirik Ulland Andersen er usikre. 

  Odd: Leon Hien og Mikael Ingebrigtsen er usikre. 

  Rosenborg: Jonathan Augustinsson, Ole Sæter og Isak Thorvaldsson er skadet.  

  Sandefjord: Fredrik Pålerud og Simon Amin er usikre. 

  Sarpsborg 08: Magnar Ødegård og Steffen Skålevik er skadet. Joachim Thomassen er usikre. 

  Stabæk: Tobias Pachonik og Fredrik Krogstad soner karantene. Andreas Skovgaard Larsen og Kasper Høgh er usikre. 

  Strømsgodset: Stiller trolig skadefritt. 

  Tromsø: Oskar Aron Opsahl og Hilmir Mikaelsson er skadet. Ruben Yttergård Jenssen, Christophe Psyché og Anders Jenssen er usikre. 

  Viking: Jost Urbancic er skadet. 

  Vålerenga: Christian Borchgrevink og Vegar Hedenstad er skadet. Oskar Bully Drammeh er usikker. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen