More

  Skal historien gjenta seg?

  Tomas Tuchels siste Premier League-kamp som Chelsea-manager var mot West Ham, og kampen endte sågar med seier. Tyskerens skjebne var uansett beseglet, og resultatet hadde ingen betydning for Tuchels fremtid på Stamford Bridge. Nå venter West Ham for Chelsea igjen, og med hjemmeseier på London Stadium kan det fort gå samme vei med Graham Potter. Chelsea-eiernes voldsomme pengebruk i siste to overgangsvinduer er i utgangspunktet godt nytt for en Chelsea-manager, men når klubben nå er nederst i en kraftig bølgedal kan det også gjøre jobben enda vanskelige for Potter. Det kreves resultater, og de skal helst komme raskt.

  LES OGSÅ: Alt om helgens Premier League-runde

  Måltørke

  Kun to av siste tolv Premier League-kamper er vunnet, og det var ingen umiddelbare forskjeller å spore selv om man forrige helg møtte Fulham med et lass av nye stjerner i troppen. For andre kamp på rad gikk man målløse av banen, og totalt er det notert usle tre scoringer fra siste seks ligakamper. Mot Fulham tok det over en time før det ble notert avslutning på Fulham-buret.

  -Vi har mange som nettopp har returnert fra skade, og vi har flere spillere som helt nylig har ankommet klubben. Da savnes helt naturlig flyt, mens det også tar tid å gjøre en enhet av den nye stallen. Selvtilliten vil komme når de alle har vært sammen, og blitt kjent med hverandre både på og utenfor banen, forklarte Potter etter det målløse oppgjøret på Stamford Bridge.

  Potter har naturligvis sine ord i behold hva gleder tilpasning, men det gjenstår å se om Chelseas eierskap evner å tenke like langsiktig. Det er tross alt brukt enorme summer både på klubb og spillerstall, og det koster veldig dyrt å bli stående utenfor Champions League.

  Opptur

  Mens man i Chelsea fortsatt venter på at det skal snu, virker West Ham å ha rundet et hjørne. Fortsatt er man i nedrykkssumpa, men samtidig har man plukket poeng fra tre av siste fire kamper. Tidligere så hardt pressede David Moyes har fått etterlengtet armslag, og forrige helgs kamp mot Newcastle viste at spillerne fortsatt har tillit til sin sjef. Til tross for allerede i tredje spilleminutt å ha havnet under, brettet man opp ermene heller enn å kaste inn håndkleet. Declan Rice sto igjen frem som lederen han tross alt er, mens sommerkjøpet Nayef Aguerd med all tydelighet beviste hvor mye man tapte på hans lange skadefravær umiddelbart etter ankomst. Offensivt er det fortsatt mye å hente, men kjøpet av Danny Ings lover godt. I den tidligere Southampton- og Liverpool-angriperen har man fått på plass en garantist for scoringer.

  Fire av siste fem kamper mot Chelsea er tapt, men forrige sesongs tilsvarende møte på London Stadium endte med 3-2-seier etter å ha vært under med både 0-1 og 1-2. Noe av den samme viljen ble sett da, som mot Newcastle forrige helg. Et godt tegn for Hammers-fansen, og noe mer foruroligende for Graham Potter.

  Avspark på London Stadium tas lørdag 13.30

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen