More

  Sjansen til å reise kjerringa

  Får Liverpool sjansen til å ta hevn etter den fæle finale-kvelden i Kiev når de nå møter hvittrøyene fra Madrid i Champions Leagues kvartfinaler? Og kniper vi inn poeng-gapet opp til Chelsea på fjerdeplass i påskekampen mot Arsenal?

  Etter landslagshvilen venter to viktige kamper for Liverpool  – som ofte har opplevd en formdupp etter landslagspauser. Underprestasjon har vi ikke tid til denne gangen, om vi skal ta inn forspranget til topp fire-plass og vinne Champions League.
  Denne vinteren har Liverpool virket både mentalt- og fysisk slitne av det ekstra tette kampprogrammet i denne unntakstilstanden av en pandemi-sesong. Derfor håper jeg at denne nesten tre ukes lange pausen har gjort laget godt.
  Dessuten kommer både Salah og Jota hjem fra landslagstjeneste med ekstra selvtillit etter å ha servert flere mål med flagget på brystet. Enhver spiss spiller bedre jo flere mål han eller hun scorer. Så la oss håpe Arsenal og Real Madrid får svi for det. 
  Arsenal borte på Påskeaften
  I skrivende stund ligger The Gunners på 9. plass, der de har vunnet tre av de seks siste kampene (ett tap og to uavgjorte). De tar imot Liverpool med selvtillit etter seier mot Tottenham og et sterkt 3-3 borte mot West Ham som oppvarming før landslagspausen.
  Arsenal ligger i skrivende stund fire poeng bak Liverpool på sjuende.
  Akkurat nå ligger LFC fem poeng bak Chelsea på fjerde plass. Det er ingen umulig oppgave å klatre tilbake inn på topp fire i løpet av de siste ni rundene i Premier League.
  Jeg tipper det er et uthvilt Liverpool som kommer til London, og vi har selv i svake perioder returnert fra London med gode resultater denne sesongen. Derfor tror jeg vi vinner 0-2, der Jota og Salah scorer et mål hver.
  Hva tror du?
  Hevn på Ramos
  Kun åtte lag står igjen i kampen for årets Champions League-trofé.
  Liverpool måtte selvsagt trekke Real Madrid i kvartfinalen. Men jeg tror faktisk det er en god trekning for Liverpool som er et lag som ser ut til å finne spillegleden og motivasjonen i Champions League-eventyret, selv i perioder der de har sjokkert med elendig og tannløst serie-spill.
  For det første, er ikke Real Madrid like gode som de kan være. I skrivende stund er de på tredje plass i LaLiga  – seks poeng bak serieleder og byrival Atletico Madrid, og to poeng bak erkerival Barcelona.  Hvittrøyene har ikke klart å vinne 10 av sesongens 28 spilte kamper (seks uavgjort og fire tap). De har med andre ord heller ikke klart å prestere på sitt beste i denne annerledes-sesongen.
  Dessuten er det mange på dette Liverpool-laget som har mye å ta igjen på Real Madrid etter antiklimakset av en finale i Champions League i 2018. Der skittent spill satte en stopper for Liverpool-seier.
  Jeg blir dårlig bare jeg ser bildet av Ramos som holder Mo Salahs arm låst fast like før fallet som skulle sette Liverpools mest målfarlige spiss ut av spill resten av Champions League-finalen – og gjøre at han gikk glipp av viktig VM-oppkjøring og åpningskampen til Egypt.
  Her er et tilbakeblikk på den skjebnesvangre dagen:
  26. mai 2018: Mindre enn et år etter at han spilte sin første kamp for Liverpool, er det Mohamed Salah alle har festet blikket på. På stadion i Kiev runger Champions League-hymnen, akkurat slik han husker det fra barndommen. Melodien som har fylt ham med spenning, fra han var en liten gutt som spilte fotball på en humpete lekeplass – til han nå står ute på banen, med nummer 11 på ryggen – klar for å spille finalen. Det er Liverpool mot Real Madrid. Det er to av fotballens største giganter. Men det siste tiåret er det ingen tvil om at spanjolene har vært det beste laget: Tre av de fire siste finalene har de vunnet. I kveld er Liverpool underdogene.
  Men alle vet at Mo er i sitt livs form. I semifinalene, mot sin forrige klubb Roma, scoret han to viktige mål. Er det én spiller som kan klare det utrolige, er det ham.
  I forsvarsrekken til Real Madrid vet Sergio Ramos at han må spille på alt han har, om han skal klare å stoppe Liverpools nummer 11. Forsvarskjempen, som både er kaptein på det spanske landslaget og i klubben, skjønner fort at han står overfor en oppgave som krever grep utenom det vanlige. For Liverpool går ut i et vanvittig tempo og presser Real Madrid bakover. På stadion synger Liverpool-fansen fletta av Reals supportere.
  Etter 25 minutter blir det dørgende stille. Sergio Ramos har låst armen til Mo Salah, som var i ferd med å løpe forbi ham, og falt oppå Mo – uten å slippe taket i armen. Det knekker i skulderen til Mo, som blir liggende. Mens tårene renner ned kinnene, litt i smerte, men aller mest av skuffelse, må han forlate banen.
  Der og da var det som om lufta gikk ut av Liverpool.
  I garderoben fortsatte tårene å renne for Mo. Drømmen om å spille Champions League-finalen var ikke bare hans barndomsdrøm. Det var en drøm for alle i landsbyen hans. Alle i Liverpool. Enhver Liverpool-supporter, gamle og unge, rundt i hele verden.
  Etter å ha blitt undersøkt på sykehus, viste det seg at skaden var enda verre enn han hadde sett for seg. Skulderen var ute av ledd. Det tar mellom 12 og 16 uker å bli bra etter en slik skade. Men Mo var ventet til trening med det egyptiske landslaget allerede uka etter, som oppkjøring til VM. Det var helt utelukket. Han mistet også den store åpningskampen mot Uruguay. Til tross for at skulderen fortsatt var skadet, spilte han de siste to kampene i gruppespillet og scoret i begge. Det var likevel ikke nok til at Egypt gikk videre.
  Og Sergio Ramos legger neppe ferieturen sin til verken Liverpool eller Egypt med det første.
  Ett år etter Champions League-finalen, var det fortsatt vondt å snakke om den enorme skuffelsen og tiden etterpå: «Jeg gråt nesten hver dag. Det var selveste Champions League-finalen og VM i fotball som var over på et knips. Det var så utrolig vanskelig», sa han, da han ble spurt om hendelsen. «Jeg tenkte at dette fortjener jeg ikke. Det var som om drømmen i meg ble knust».
  (Dette er et utdrag fra boka ”Verdens beste Liverpool.”)
  Jeg satser på at Liverpool slår Real Madrid på både borte – og hjemmebane. Av en eller annen grunn tror jeg faktisk at de rødes prestasjoner blir sterkest i første kamp borte.
  Jeg tror Liverpool vinner 1-3.
  Gjett resultatet i kommentarfeltet på Facebook-siden Liverpoolhjerter, der denne bloggen er publisert, før avspark og du kan vinne et signert eksemplar av boka mi ”Verdens beste Liverpool”.
  Ønsker dere alle ei riktig god påske!
  Bookmakerne tror på Liverpool-seier mot Arsenal:

  …men i Champions League er ikke Liverpool blant favorittene.  Coolbet med best odds begge steder.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen