More

  Siste serierunde i League One, med mye på spill

  I midtuken kunne mye av dramaet vært avgjort. Wigan trengte bare et poeng borte mot Portsmouth for å rykke opp. Det så veldig lyst ut da Will Keane gav gjestene 2-0 men en vanvittig snuoperasjon sikret Pompey seier der seiersmålet kom på overtid. Rotherham var nær å få en hel fot på opprykk også, men den tidlige ledelsen borte mot Sunderland mistet de i sluttminuttene. Sunderland klarte heller ikke å sikre seg playoff med det ene poenget. Sheffield Wednesday spilte borte mot Fleetwood og snudde 1-2 til 3-2 i løpet av to fantastiske minutter av Lee Gregory. Dermed klatret de fra syvende til fjerdeplass og trenger nå ikke hjelp fra andre. I bunnen kunne Fleetwood tatt et stort steg mot ny kontrakt, samtidig som de sendte flere lag ned. Det så lyst ut da Joe Garner sendte hjemmelaget i føringen 2-1 før pause. Men det ble til slutt tap og dermed er mye uklart i bunnen. 
  Hvem kjemper om hva?
  • Direkte opprykk: Wigan (89poeng), Rotherham (87poeng) og Milton Keynes (86)
  • Playoff: Milton Keynes (Eller Rotherham/Wigan) tar den ene av de fire plassene. Sheffield Wednesday (82poeng), Sunderland (81poeng) Plymouth (80poeng) og Wycombe (80poeng) kjemper om de resterende tre.
  • Nedrykk: Crewe er allerede nede. Fleetwood og Wimbledon har 37 poeng. Gillingham og Fleetwood 40 poeng mens Morecambe har 42 poeng.
  Direkte opprykk: Wigan rykker direkte opp om de tar et poeng i bortekampen mot Shrewsbury. Ved tap er de avhengig av at Rotherham eller Milton Keynes ikke tar tre poeng. Rotherham rykker opp om de slår Gillingham borte eller om Milton Keynes ikke tar sine tre poeng i deres tøffe bortekamp mot Plymouth. Trolig utfall: Wigan og Rotherham rykker opp og Milton Keynes må ta til takke med playoff.
  Playoff: Milton Keynes tar trolig den ene av de fire plassene. Sheffield Wednesday møter formlaget Portsmouth på hjemmebane og har skjebnen i sine egne hender. Seier vil sikre fjerdeplass mens det kan bli playoff ved uavgjort om et av de tre lagene bak avgir poeng. Sunderland har også alt i sine egne hender. De skal ut i bortekamp mot Morecambe som trenger poeng for å være helt sikre på å overleve. En tøff kamp men for et Sunderland-lag som ikke har tapt på tolv kamper burde det gå greit. Plymouth hadde playoff i lommen men har avgitt poeng i ekstremt tøffe kamper den senere tid. Får en ny tøff kamp her mot Milton Keynes. Er mest sannsynlig avhengig av å vinne denne da Wycombe, som ligger utenfor playoff før kampstart med dårlige målforskjell, har en enklere kamp da de møter Burton borte. Trolig utfall: Sheffield Wednesday, Sunderland og Wycombe får playoff. Plymouth avgir poeng og må ta til takke med ny sesong i League One.
  Nedrykk: Crewe er allerede nede. Det kan man nesten si at Doncaster og Wimbledon er. De må vinne stort og i tillegg håpe at Gillingham og Fleetwood gjør det samme. Doncaster møter Oxford United borte og vil dermed aldri hente inn de 30 målene de trenger. Wimbledon har bedre målforskjell enn Gillingham men må hente inn åtte mål på Fleetwood. De møter Accrington så det er ikke umulig at årets første seier kommer, men storseier ser usannsynlig ut. Gillingham er før kampstart under streken på grunn av sin mye dårlige målforskjell kontra Fleetwood. Er derfor avhengig av å ta flere poeng enn Fleetwood denne lørdagen. Gillingham møter Rotherham hjemme mens Fleetwood møter Bolton borte. Skulle de to utrolig nok slå sine tøffe motstandere så kan Morecambe risikere å rykke ned om de taper sin hjemmekamp mot Sunderland. Trolig utfall: Vi er ganske sikre på at Doncaster og Wimbledon slår følge med Crewe ned. Vi er også nokså sikre på at Gillingham og Fleetwood begge taper sine kamper og dermed blir det Gillingham som rykker ned. Fleetwood og Morecambe overlever.
  Runden er som følger med kampstart 13.30:
  AFC Wimbledon – Accrington
  Bolton – Fleetwood
  Burton – Wycombe
  Cambridge United – Cheltenham
  Gillingham – Rotherham
  Ipswich – Charlton
  Lincoln City – Crewe
  Morecambe – Sunderland
  Oxford United – Doncaster
  Plymouth – Milton Keynes Dons
  Sheffield Wednesday – Portsmouth
  Shrewsbury – Wigan

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen