More

  SISTE NATT MED GJENGEN

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku og Eden Hazard er nå alle mellom 29 og 31 år og VM i Qatar blir trolig siste sjanse for denne fantastiske generasjonen av belgiere å ta med seg et trofé hjem til det lille landet. I mesterskap etter mesterskap har Belgia vært tippet som én av de store forhåndsfavorittene, men det går til slutt galt hver eneste gang. I VM 2018 tok man seg av England, Tunisia, Panama, Japan og Brasil før det ble stopp i semifinalen mot Frankrike. I EM i fjor var det Italia i kvartfinalen som ble for sterke mens det i siste UEFA Nations League-sluttspill ble semifinaletap for Frankrike.

  Siste sjanse for Belgias stjerner

  Fordelen denne gangen er at forventningene til Belgia er hakket lavere enn det har vært i de siste mesterskapene. Etter å ha toppet FIFA-ranken i fire år er man nå passert. Romelu Lukaku fikk det ikke til å stemme i returen til Chelsea og nå tilbake i Inter har han stort sett gått skadet hele høsten. For det belgiske landslaget er man helt avhengig av en Lukaku i toppslag. I forrige VM var det kun Harry Kane som scoret flere mål og i siste EM ble spissen kun slått av Cristiano Ronaldo og Patrik Schick. Landslagssjef Roberto Martinez bruker fortsatt sin 3-4-2-1-formasjon der Eden Hazard og Kevin De Bruyne skal ta plass bak Romelu Lukaku. Defensivt har man store problemer da 33 år gamle Toby Alderweireld og 35 år gamle Jan Vertonghen har mistet mye fart siden man var på topp og at de fortsatt brukes forteller mye om Belgias problem. Troppen er stort sett 30+ eller unggutter med liten internasjonal erfaring. Det mangler en hel mellomgenerasjon med folk i midten av 20-årenge som nå skulle vært på topp.

  Kroatias aldrende stjerner

  Mye av det vi skrev om Belgia kunne vi bare kopiert når vi går videre til gruppekollega Kroatia. Deres «gylne generasjon» gikk helt til finalen i forrige VM, men har nå naturlig nok blitt fire år eldre. Flere av 2018-heltene har lagt opp, men Dejan Lovren (33), Luka Modrić (37), Mateo Kovačić (28) og Ivan Perišić (33) er fortsatt de store profilene man bygger laget rundt.  Det er da også midtbanen med Modrić, Kovačić og Marcelo Brozović som hele det kroatiske landslaget er bygget rundt. Forsvaret er skrantent og målvakt Dominik Livaković pleier å by på en tabbe eller to. Offensivt har man heller ingen typisk målscorer og mye av ansvaret gis til Ivan Perišić.

  Tilbake etter 36 år

  Et verdensmesterskap byr på mange historier og for Canada er man nå endelig tilbake i det gode selskap. «Maple Leafs» har kun deltatt i ett VM-sluttspill tidligere. Det var i 1986 og man reiste da hjem igjen fra Mexico uten å ha scoret ett eneste mål i gruppespillet og med tre strake tap i bagasjen. Troppen består stort sett av spillere fra MLS, men den store stjernen er naturligvis Bayern München Alphonso Davies. På landslaget har han en langt mer offensiv rolle og skal dundre nedover kanten på kontringer sammen med Tajon Buchanan på motsatt side. Målene skal scores av Lilles Jonathan David og Club Brugges Cyle Larin i det som forventes å bli en 5-3-2/3-5-2-oppstilling i de fleste kampene. Canada vil nok bli tippet sist i denne gruppen av mange, men i CONCACAF-kvalifiseringen imponerte man stort med blant annet sjokkseirer mot både USA og Mexico. Landslagssjef John Herdman har også den internasjonale erfaringen mange av spillerne manglet. Han ledet Canadas kvinnelandslag til OL-bronse både i 2012 og i 2016.

  Sent trenerbytte

  Gruppe F avsluttes med Marokko som i forrige VM i 2018 var tilbake i et verdensmesterskap for første gang på 20 år. Det ble da 0-1-tap for både Portugal og Iran samt 2-2 mot Spania i gruppespillet. Landslagssjef Vahid Halilhodzic var ikke en populær mann selv om han sikret VM-plassen og ble byttet ut så sent som i august. Walid Regragui tok over og det betød samtidig at spillere som Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui og Amine Harit er inne i varmen igjen etter å ha vært på kant med den forrige landslagssjefen. Den store stjernen er imidlertid fortsatt Achraf Hakimi fra Paris Saint-Germain på høyrebacken. Det store problemet foran Qatar-mesterskap er hvem som skal score målene. Youssef En-Nesyri har ikke vært seg selv etter store skadeproblemer. Ayoub El Kaabi, Munir El Haddadi, Ryan Mmaee, Achraf Bencharki og Abderrazak Hamdallah har alle fått sjansen på spissplassen, men ingen av dem har vist at de fortjener å få plassen fast.

  Siste Natt Med Gjengen S37 Hakim Ziyech Marokko Scaled
  Siste Natt Med Gjengen 2

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen