More

  Sevillas drømmeuke

  Nedrykksspøkelset er historie, og kongene av Europa League har reist seg igjen.

  For en vanvittig forskjell noen uker kan utgjøre. Da José Luís Mendilíbar ankom Ramón Sánchez Pizjuán for å redde Sevilla fra et katastrofalt nedrykk til Segunda Liga, var stemningen på og utenfor banen på et historisk bunnivå. Styrerommet var arena for høylytte og voldsomme krangler, og på gressmatta gikk man på det ene tapet etter det andre.

  Mendilíbar ble ansatt for å ta spillerne og stilen “back to basics”, med én enkel oppskrift: Hold det så enkelt som overhodet mulig og skaff tilstrekkelig poeng for å holde Sevilla i divisjonen. Europa League var ikke en prioritet engang. Den nye Sevilla-sjefen viste for alvor hvor prioritetene lå da han sendte utpå et reservepreget mannskap på Old Trafford for første kvartfinale mot Manchester United. Det som skjedde i løpet av de neste 90 minuttene, hadde ingen sett for seg.

  Sevilla fikk med seg 2-2 tilbake til Spania, på utroligste vis etter to selvmål av United i sluttminuttene. Samtidig begynte man å rake opp poeng i La Liga, og det var dermed et fulltallig og heltent Sevilla-lag som nedsablet engelskmennene med hele 3-0 foran 50 000 elleville hjemmesupportere.

  Los Nervionenses har vunnet turneringen hele seks ganger, en rekord ingen andre lag i Europa kan vise til, og er nå bare 180 minutter mot Juventus unna finalen i Budapest. Ingen trodde de skulle ta seg til semifinalen, i alle fall ikke på bekostning av et gjenoppstått Manchester United. Men, Sevillas drømmeuke ble enda bedre søndag kveld.

  Villarreal gjestet Andalucía i helgens hovedkamp søndag kveld, og fikk servert en jevnspilt affære, som forventet. Kampen så ut til å ebbe ut i 1-1, et resultat ingen av lagene hadde spesielt grunn til å være fornøyde med. Men, tre minutter på overtid fikk Sevilla en corner og resten er historie. Youssef En-Nesyri, en av Europas beste hodespillere, steg himmelhøyt til vers og stanget inn alle tre poengene til Sevilla. For andre gang på bare tre dager ristet Sevillas hjemmearena i et ellevilt jubelbrøl, og nå skal det godt gjøres om det ender med nedrykk.

  Mendilíbar har tatt 10 av 12 mulige poeng etter at han kom inn stadionportene, og Sevilla har åtte poeng ned til nedrykksstreken med bare åtte runder igjen. Nå kan de sågar ta seg råd til å toppe laget i begge oppgjørene mot Juventus, og skulle dette ende med syvende Europa League-triumf, vil en utrolig sesong avsluttes med en utrolig finale. Sevilla drømmer igjen.

  Helgens resultater i La Liga

  Espanyol – Cádiz 0-0
  Osasuna – Real Betis 3-2
  Almería – Athletic Bilbao 1-2
  Real Sociedad – Rayo Vallecano 2-1
  Real Valladolid – Girona 1-0
  Real Madrid – Celta Vigo 2-0
  Elche – Valencia 0-2
  Barcelona – Atlético Madrid 1-0
  Mallorca – Getafe 3-1
  Sevilla – Villarreal 2-1

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen