More

  Seriepremiere blottet for overraskelser

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Alt som kunne krype og gå av tabelltips før avspark pekte på tre mulige vinnere av Toppserien, og første serierunde ga forholdsvis klare svar på at tipsene har verdi. Lavoddserne Vålerenga, Brann og Rosenborg tok alle oppskriftsmessige trepoengere. To av dem gjorde det i utklassingsstil, mens Brann måtte grave noe dypere for å kunne innfri.

  Topp mot bunn

  Mens Vålerenga troner øverst på atskillige tabelltips, er Arna-Bjørnar av de fleste tippet å skulle slite i helt motsatt ende av tabellen. Det var da heller aldri noen tvil om hvor poengene skulle havne, da disse to møtes i lørdagens premiere. Olaug Tvedten og Karina Sævik sørget med hver sin scoring for at det sto 2-0 til hovedstadsjentene allerede etter en drøy halvtime spilt. Tre minutter etter sidebytte gjorde Laura Guldbjerg 3-0, før Elise Thorsnes og innbytter Mawa Sesay sørget for at det til slutt endte med solide 5-0 på Intility Arena.

  Nesten som Lyn fra klar himmel

  Flere har stilt spørsmål rundt regjerende mester Brann, som har mistet flere profiler siden de hevet pokalen i fjor. I premieren besøkte man hovedstaden og Lyn, som var en positiv overraskelse forrige sesong. Og gjestene fikk seg en kalddusj da vestkantjentene hjemme på østkantens Grorud tok ledelsen. Lyn gikk til pause med ledelse, men sto ikke distansen helt inn. Alyssa Walker utliknet ti minutter etter pause, før seiersmålet fra Nora Eide Lie kom bare minuttet senere.

  Stabæk slo Rosenborg på sin vei til cupfinale forrige sesong, mens de også spilte jevnt mot trønderne i de to kampene om poeng. I årets tv-sendte seriepremiere var det imidlertid klasseforskjell. Rosenborg vant 3-0, og det kunne fort vært mer.

  Klart godkjent debut

  Petter Belsvik kom til kort i sin debut som Stabæk-trener, mens en annen tidligere landslagsspiller lyktes på sitt første forsøk med LSK. André Bergdølmos utvalgte kanarier hadde få problemer med å ta seg av John Arne Riises Avaldsnes. Innendørs i LSK-hallen endte det 4-0, etter scoringer av Signe Holt Andersen, Emilie Woldvik, Emma Stølen Godø og Katrine Winnem Jørgensen. Solid og fortjent seier, selv om Avaldsnes også satte LSK-keeper Cecilie Fiskerstrand på prøver.

  Kampen mellom Åsane og Røa ble avgjort på fem små minutter. Nyopprykkede Åsane holdt stand i 25.minutter, før gjestende Røa i løpet av fem minutter scoret tre mål. Det endte til slutt med trygg 4-0-seier til gjestene fra Oslo.

  Det endte dermed med en seriepremiere blottet for overraskelser, selv om Lyn var nære.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen