More

  Sandefjord lekte seg til storseier

  Det har vært særdeles lite å juble for Sandefjord denne høsten, men da de trengte det som aller mest, vartet de opp med kanskje sesongens beste prestasjon da de banket Kongsvinger hele 4-0 i den første kvalikfinalen onsdag.

  Sandefjords store spiller denne sesongen, Mohamed Ofkir, åpnet ballet allerede i det 3. minutt, da han vakkert skrudde ballen i lengste kryss med “feil” ben og 1-0 til Sandefjord. Like før pause la Albin Winbo på til 2-0 da han avsluttet et flott angrep med en strålende stupheading. Kongsvinger presset på for en redusering etter hvilen, men i stedet sørget Alexander Ruud Tveter for 3-0 på resultattavla. Og avslutningsvis, sørget William Kurtovic for kveldens vakreste da han nærmest chipet ballen i krysset fra om lag 17 meter, og dermed er det langt på vei game over for Kongsvinger før returen på Gjemselund lørdag.

  Sandefjord har slitt tungt i Eliteserien denne høsten, og ikke vunnet noen av sine 15 siste kamper. Har stått med ryggen mot veggen i hele høst, og reddet kvalikplassen i aller siste minutt av siste serierunde søndag, da de hentet opp Haugesunds 0-2-ledelse til 2-2 i kampens siste minutter. Det ene poenget var nok til å sende Kristiansund ned til OBOS-ligaen, ettersom nordmøringene ikke maktet å slå nedrykkslaget Jerv hjemme i Kristiansund.

  Kongsvinger kjempet med nebb og klør for å ta seg til kvalikfinalen da de fikk to mann utvist mot Start i forrige runde, men klarte likevel å slå sørlendingene 1-0. Lørdag står de imidlertid overfor sesongens desidert tøffeste test når de skal forsøke å hente opp Sandefjords 4-0-ledelse. Mye skal til om ikke vestfoldingene spiller Eliteserie-fotball i 2023 også.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen