More

  Sanchez er trofésugen

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Landslagspausen er over og den franske ligahelgen sparkes i gang med en klar hjemmefavoritt. Marseille tok inn tre poeng på Paris Saint-Germain i siste kamp da man ble første lag som slo Reims under Will Stills ledelse. Alexis Sanchez har vært den store profilen med tolv ligamål denne sesongen og klubben er klar på at de ønsker at den tidligere Arsenal-stjernen skal bli i klubben videre. Selv er han imidlertid mer usikker:

  – Jeg kom ikke til Marseille for en ferie i solen. Jeg spiller for å bli mester, ikke nummer to, tre eller fire. Jeg vil gjerne bli her, men jeg vil vinne. Jeg har ettårskontrakt med Marseille og tar ett år av gangen. Jeg er fornøyd her, men man vet aldri hva som kan skje. Kanskje Real Madrid tar kontakt i sommer?

  Trener Igor Tudor sier seg stort seg fornøyd med sesongen, men fortviler over at man har rotet bort poeng i syv av 14 hjemmekamper i ligaen:

  – Jeg og assistent Hari sier alltid at hver eneste kamp på Vélodrome føles som en Champions League-finale. Men sånn er det også for motstanderne. Strasbourg, Angers og Ajaccio kommer hit og leverer sin beste kamp hver sesong. Det har kostet oss mange poeng. Hvis Paris Saint-Germain vil vinne ligaen så gjør de det. Jeg har enorm respekt for Messi, men Mbappé er i dag verdens beste fotballspiller. Da vi slo dem i cupen var han ikke med, men de er et helt annet lag med han på banen.

  Motstander Montpellier blir imidlertid ingen enkel motstander. Gjestene står med 5-1-0 på seks kamper etter at Michel De Zakarian ble hentet tilbake som trener. Den nye treneren er imidlertid ikke fornøyd med Wahbi Khazris kampform:

  – Han er en veldig god spiller. Nå er han 32 år og er fortsatt god, men han kunne vært bedre hvis han mistet litt vekt. Tre-fire kilo lettere ville gjort han mye bedre. Jeg håper han vil gjøre innsatsen som trengs for å få til det.

  På Champions League-jakt

  To kamper står på programmet lørdag. Auxerre blir naturlige favoritter i bunnoppgjøret hjemme mot Troyes mens Rennes mot Lens er en skikkelig toppkamp. Vertene holder den siste Champions League-plassen anført av Loïs Openda som scoret fem mål på de to siste kampene før landslagspausen. Rennes slo til med 2-0-seier borte mot Paris Saint-Germain i siste kamp før oppholdet og med eventuell ny seier lørdag lever virkelig håpet om Champions League-spill neste sesong. Statistikkene fra Ligue 1 denne sesongen viser at Rennes er laget som løper mest i hver kamp mens Lens har Brice Samba som har holdt nullen hele elleve ganger og feiret det med plass i Frankrikes landslagstropp.

  Skryter av Will Still

  Søndag er som vanlig den store dagen i fransk fotball. Lille blir helgens største favoritt i hjemmemøtet med Lorient. Hos gjestene ga Enzo Le Fée beskjed denne uken om at han er klar for å forlate klubben etter sesongen. Brest mot Toulouse synes langt mer åpent der gjestenes Branco van den Boomen fortsetter å imponere stort som én av ligaens beste midtbanespillere. Nantes – Reims synes også jevnt og det skal bli spennende å se om gjestene kan slå tilbake fra Marseille-tapet sist. Sentral blir uansett Folarin Balogun som på lån fra Arsenal har levert hele 17 ligascoringer denne sesongen. Spissen skryter uhemmet av trener Will Still:

  – Will er en fantastisk trener. Jeg kunne ikke bedt om en bedre sjef. Han snakker like godt engelsk som en engelskmann og er like god i fransk som noen andre i klubben. I tillegg snakker han flamsk med de nederlandske spillerne. Han er en veldig ung trener og var assistent da jeg kom hit. Da han fikk treneransvaret tok han virkelig grep og det ser ut som han har gjort den jobben i lang tid. Hver dag passer han på å pushe meg da han ser stort potensiale i meg.

  Angers mot Nice og Clermont mot AC Ajaccio avslutter 15.00-runden før Monaco blir storfavoritter i kveldkampen hjemme mot Strasbourg. PSG – Lyon runder av søndag kveld og det er naturligvis én av våre utvalgte hovedkamper denne helgen her i Tipsbladet Weekend.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen