More

  Samba-takter da Brasil slo Serbia

  Richarlison ble kampens store spiller og stod for turneringens mål hittil.

  Da Brasil og Serbia gikk til pause på 0-0 som lag nummer 15 og 16 i dette VM, fryktet mange at dette skulle ende med nok et trøstesløst og sjansefattig oppgjør. Etter hvilen skrudde Brasil imidlertid opp tempoet.

  Et flott angrep etter en drøy time gjorde at Vinícius Júnior fikk løsnet skudd, som Serbias keeper måtte gi til retur. Richarlison var førstemann til å reagere og fikk pirket inn 1-0 til Selecão fra kloss hold. Drøyt ti minutter senere, hentet han frem det beste brasiliansk fotball har å by på. Et vrient innlegg gjorde at Tottenham-stjernen måtte justere kroppen. Med en elegant manøver vippet han opp ballen, og saksesparket like så greit ballen kontant ned i hjørnet. VMs vakreste mål hittil? Uten tvil?

  Etter det var alle Brasils premierenerver forsvunnet som dugg for solen. Tites mannskap styrte oppgjøret mot Serbia med jernhånd utover i andreomgangen, og spilte seg til flere solide sjanser, uten at serberne hadde nevneverdig mye å by på i andre enden. Liverpool-keeper Alisson Becker fikk en usedvanlig rolig kveld på jobben, og kunne feire rent bur i Brasils fullt fortjente trepoenger.

  Det sørger for brasiliansk ledelse i Gruppe G, foran Sveits, som også åpnet sitt VM med 1-0-seier over Kamerun tidligere torsdag formiddag.

  Dermed er VMs første gruppespillrunde avsluttet, men det er ingen hvileskjær i Qatars sanddyner. Runde to starter allerede klokken 11 i morgen.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen