More

  Rosenborg blir ingen vits denne sesongen – og andre snakkiser fra helgen

  – Jeg er mest fornøyd med at vi klarte å få ut kvaliteten vi har hatt på trening i kamp. Det er det vi har slitt med i vinter, sa Kjetil Rekdal etter at laget hans akkurat hadde fått med seg 2-2 fra åpningskampen mot Bodø/Glimt.
  Rosenborg hadde blitt dømt nord og ned etter den ene elendige oppvisningen i sesongoppkjøringen etter den andre. Trønderne brukte mars måned på å tape mot Ranheim, Tromsø og Raufoss og spille uavgjort mot Haugesund. I disse fire kampene scoret RBK ett mål. Prestasjonene og resultatene fikk trøndere til å ringe i alarmklokkene, mens supportere av andre lag lo seg omtrent i fillebiter av Rosenborgs treningskamper.
  Managere og spillere i andre ligaer stresser sjeldent over resultatene i pre season. Jürgen Klopp og Pep Guardiola for eksempel, understreker hver eneste sommer at treningskampene handler om å få spillerne opp i akseptabel, fysisk form og finpusse detaljene før den store sesongpremieren.
  Her til lands, legges det ofte mer vekt på resultatene i treningskampene av en eller annen grunn. Undertegnede var også en av de som gikk i fella. Etter Rosensborgs miserable mars, kunne jeg knapt tro det så, eller rettere sagt hørte, fra det som skjedde på Aspmyra. Trønderne skapte sjanse på sjanse mot de regjerende mesterne, og gjorde mer enn nok til å fortjene tre poeng i bagasjen hjem fra Aspmyra.
  Dermed er alt snudd på hodet, og det etter bare én serierunde. På 90 minutter klarte Kjetil Rekdal å fjerne nesten all tvil som har hengt over laget hans, og det før en sesong mange har spådd at Rekdal vil være ferdig på Lerkendal før vi kommer til 30. og siste serierunde. 
  Og det var flere forhåndseksperter som fikk seg en i fleisen i helgen. Sandefjord har igjen blitt dømt nord og ned av de fleste som jobber i sportspressen, men vestfoldingene vartet opp med kanskje den aller fineste fotballen i helgen, og Alexander Ruud Tveter scoret ekte hattrick i førsteomgang. I Grimstad slo Jerv til med sin første seier i Eliteserien noen sinne, og HamKam rundspilte Lillestrøm i førsteomgang, før romerikingene til slutt tok over etter hvilen.
  Uansett må 7 av 9 poeng til de nyopprykkete lagene være svært godkjent, og forhåpentligvis vitner helgens seriepremiere om at det blir tettere i både topp og bunn enn de fleste av oss hadde sett for oss på forhånd. Det er uansett bare å glede seg til fortsettelsen.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen