More

  Rekord-Mbappé

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Fredagskampen i Frankrike denne uken er en skikkelig godbit mellom Lille og Lyon og det er naturligvis én av våre utvalgte hovedkamper denne uken som dekkes utførlig på de neste sidene. Lørdagen åpner med et åpent oppgjør mellom Auxerre og Rennes før Paris Saint-Germains jakt på et nytt ligagull fortsetter med bortekamp mot Brest. 4-2-seieren hjemme mot Nantes forrige helg gjør at man har en luke på åtte poeng ned til Marseille. Kylian Mbappé satt inn det siste målet på overtid og ble med det tidenes toppscorer i hovedstadsklubben. 201 mål på 247 kamper er en fantastisk statistikk og spilleren selv er stolt over prestasjonen sin i et intervju med Canal+:

  – Jeg spiller for å skrive historie og har alltid sagt at jeg ønsker å bli historisk i Frankrike, i hovedstaden i landet mitt og i min by. Dette er fantastisk for en ekte pariser, men det er fortsatt mye å gjøre. Hvis noen hadde sagt til meg at jeg skulle slå rekorden mens jeg bar kapteinsbindet hadde jeg ikke trodd på dem.

  Langt mindre å juble for ble det i midtuken med 0-2-tap borte mot Bayern München. Dermed er Champions League-eventyret over denne sesongen også og da spørs det jo hva som skjer med trener Christophe Galtier i en klubb der det kun er Champions League som teller. Det som er sikkert er at Neymar har spilt sin siste kamp for sesongen. Brasilianeren har sin fjerde ankelskade på fire år og man har nå bestemt seg for å operere.

  Hvem kan stoppe Reims?

  Søndagen er som vanlig den store fotballdagen i Ligue 1 med tidligkamp mellom Clermont og Lens før fire kamper har avspark 15.00. Det er imidlertid de to kveldskampene som på forhånd er mest interessante. AS Monaco holder den siste Champions League-plassen, men det er kun målforskjellen som skiller ned til Lens. Wissam Ben Yedder leverte to nye scoringer forrige helg, men det endte likevel kun med poengdeling mot nedrykkstruede Troyes. Nå venter en langt tøffere motstand i form av Will Stills Reims som er ubeseiret på 16 ligakamper under den unge treneren. Avgjørelsen mot Ajaccio forrige helg kom i 95. minutt og fortsetter denne fantastiske formrekken er det plutselig mulig med europacupspill neste sesong. Still ser imidlertid ikke på tabellen ennå:

  – Topp fem? Det vil være en skikkelig utfordring. Vi har ikke satt noen begrensninger, men jeg ser ikke på tabellen. Jeg vet faktisk ikke hvordan vi ligger an for øyeblikket engang.

  Viktig senkamp

  I senkampen er både Marseille og Strasbourg på poengjakt. Vertene henger med i toppen og imponerte med viktig 1-0-seier borte mot Rennes forrige helg. Sead Kolasinac satt da inn vinnermålet. Det var fjerde kamp på rad i alle turneringer uten Alexis Sanchez’ scoring. Motstander Strasbourg kjemper i den andre enden av tabellen og ble slått av Brest forrige helg. Nyansatte Frédéric Antonetti har tross tapet i det bunnoppgjøret fortsatt tro:

  – Selv om det ble tap er jeg optimistisk. Jeg vet at vi vil klare dette. Gjorde vi alt rett i denne kampen? Absolutt ikke. Men, vi gjorde mer her enn i de to foregående kampene som vi ikke tapte. Vi var ikke fantastiske, men vi forsøkte i alle fall.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen