More

  Reims utfordrer giganten

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Etter en cuppause er det denne helgen klart for spill i Ligue 1 igjen. Vi starter allerede fredag kveld med Lorient mot Rennes. Vertene med ledelsen mot Marseille i siste ligakamp, men det endte med 1-3-tap. Terem Moffi scoret i andre kamp på rad og 23-åringen står dermed med hele tolv mål i ligaen denne sesongen. Rennes kommer fra 1-0-seier mot tabelleder Paris Saint-Germain i det som var en åpen kamp og blir naturlige favoritter fredag.

  To gigantoppgjør

  Kun to kamper står på programmet lørdag. Troyes med 1-5-smell mot Lille sist mens Lens gjorde jobben med straffescoring hjemme mot Auxerre. Gjestene ligger dermed kun tre poeng bak Paris Saint-Germain i en overraskende jevn gullstrid i Frankrike. Kveldskampen er Marseille mot Monaco og som én av våre utvalgte hovedkamper kommer vi fyldig tilbake til det oppgjøret senere her i Tipsbladet Weekend. Tidligkampen søndag er Nice mot Lille og også den kampen har vi plukket ut som én av hovedkampene våre denne helgen.

  Fire jevne 15.00-kamper

  15.00 søndag er det avspark i fire kamper i Ligue 1 og det er fire på forhånd relativt jevne oppgjør vi blir presentert. Auxerre med 0-1-tap for sterke Lens sist etter straffescoring rett før timen var spilt. Nå venter Montpellier som må forsøke å reise seg etter å ha røket 1-6 for Nice og 0-3 for Nantes i de to siste ligakampene. Strasbourg har lenge slitt tungt, men slo skikkelig tilbake sist med 2-1-seier borte mot Lyon. Habib Diallo satt der inn sitt åttende ligamål for sesongen. Mathieu Le Scornet har fått jobben med å styre laget ut sesongen etter at Julien Stéphan ble sparket. Samtidig har høyreback Frédéric Guilbert ankommet fra Aston Villa. Motstander Toulouse kom tilbake til 1-1 mot Brest sist. Sistnevnte ligger under streken og har nå hjemmekamp mot Angers som ligger helt sist på tabellen. Det er dermed duket for et skikkelig bunnoppgjør der begge lagene er i poengnød. Merk at Loïc Rémy nå trener med Brest. Veteranspissen har vært uten klubb som sommeren. I den siste 15.00-kampen har vi Clermont som klatret opp til en flott 8. plass på tabellen med 2-1-seieren mot Angers sist. Motstander Nantes fikk det lett i spill mot ni mann mot Montpellier og har nå forsterket troppen med både Florent Mollet fra Schalke 04 og Jaouen Hadjam fra Paris FC.

  13 uten tap

  I søndagens kveldskamp finner vi to lag som sliter. Ajaccio ligger på nedrykksplass og røk på en fryktelig 1-7-smell mot Monaco i den siste ligakampen. Lyon skuffet igjen med hjemmetap for Strasbourg, men gjorde i alle fall jobben i cupen med 3-0-seier mot Chambry i helgen. Alexandre Lacazette scoret hattrick i den kampen og har også levert elleve ligascoringer denne sesongen. Helgens runde avsluttes med det som naturligvis blir helgens største favoritt. Paris Saint-Germain skuffet mot Rennes sist der Warren Zaire-Emery ble tidenes yngste spiller til å starte en kamp for klubben. Siden har Pablo Sarabia signert for Wolverhampton. I cupkampen mot Pays de Cassel mandag ble Lionel Messi spart, men det fikk ingen betydning da Kylian Mbappé slo til med fem scoringer. Han har dermed 196 scoringer for hovedstadsklubben og nærmer seg Edinson Cavanis klubbrekord på 200 scoringer. Motstander Reims skal imidlertid ikke underburderes. Under Will Stills ledelse har søndagens gjester fortsatt til gode å tape en kamp og totalen viser nå 6-7-0 på 13 kamper i alle turneringer.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen