More

  Real Sociedad – Celta Vigo: Klart for norsk spissduell

  Sørloth mot Strand Larsen.

  • Real Sociedad – Celta Vigo
  • Lørdag kl. 14:00 (TV 2 Sport Premium)
  • Anoeta, San Sebastián

  La Liga-runden åpnet med et vanvittig smell i går da Girona smadret bunnlaget Almería hele 6-2. En kan bare drømme om underholdning av samme kaliber i dag, men sett med norske øyne, har vi uansett en strålende anledning foran oss, med Alexander Sørloths Real Sociedad mot Jørgen Strand Larsens Celta Vigo.

  Sørloth er La Reals toppscorer denne sesongen, og har dunket inn ni fulltreffere i ligaen. Trønderen var på pletten igjen i baskernes 3-2-seier mot Espanyol mandag, en kamp Real lenge hadde full kontroll på, før de slapp katalanerne faretruende tett innpå.

  Jørgen Strand Larsen har scoret bare to ligamål for Celta etter overgangen fra nederlandsk fotball i fjor sommer, men nordmannen finner seg stadig mer til rette i Vigo. 23-åringen scoret et praktmål i den spektakulære 4-3-seieren over Real Betis for to uker siden, men på Deadline Day fikk han enda litt hardere kamp om startplassen, etter at klubben hentet den sveitsiske landslagsspissen Haris Seferovic.

  Forrige helgs knepne 0-1-tap mot Atlético Madrid brøt en seiersrekke på to kamper for Celta, som har tatt store byks fra den aller verste bunnstriden de siste ukene. Nå skal de opp mot et hjemmesterkt La Real.

  Real Sociedad trives normalt svært godt hjemme på Anoeta, men gikk på en overraskende smell i forrige hjemmekamp da de røk 0-1 mot Real Valladolid. Imanol Alguacíls mannskap var flere hakk unna sitt beste, men har siden fått tilbake viktige Mikel Merino fra skade, og det som har vært en lang skadeliste i vinter, begynner nå å lysne betraktelig. Med seier mot Celta Vigo i formiddag, vil de krype bare tre poeng bak Real Madrid på andreplass, før de regjerende mesterne skal i aksjon borte mot Osasuna senere i kveld.

  Skader

  David Silva, Aritz Elustondo, Andoni Gorosabel og Mohamed Ali Cho er fremdeles ute for La Real, men Mikel Merino er tilbake. Celta ankommer Anoeta med Agustín Marchesín som eneste skadefravær.

  Tipset

  • H
  • Odds: 1,80 hos Norsk Tipping

  La Real gikk på en smell i forrige hjemmekamp, og vil være ute etter å reise seg foran egne fans her. Vi tror hjemmelaget tar dette.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen