More

  Champions League: Real Madrid – RB Leipzig

  REAL MADRID – RB LEIPZIG: Alt tyder på spansk kvartfinalebillett.

  • Real Madrid – RB Leipzig (Åttedelsfinale, Champions League)
  • Onsdag kl. 21:00 (TV2 Sport 1)
  • Santiago Bernabéu, Madrid

  Taper “aldri” hjemme

  Real Madrid har 1-0 å gå på fra det første møtet i Tyskland, etter en drømmescoring av Brahim Díaz like etter pause. Dermed er de spanske ligalederne store favoritter før kveldens returmøte, men Los Blancos har vist ørsmå svakhetstegn i det siste.

  KLIKK HER FOR Å FÅ TIPSBLADET I FIRE UKER FOR FEM KRONER!

  Lørdag lå Carlo Ancelottis mannskap under 0-2 mot Valencia, men en Vinícius Júnior-dobbel sørget for at det til slutt endte 2-2 på Mestalla. De klarte også bare 1-1 i Madrid-derbyet mot Rayo Vallecano to uker tidligere, men Real Madrid taper “aldri” hjemme på mektige Bernabéu i Champions League. Forrige tap i ordinær tid på hjemmebane var mot Sheriff, av alle, i september 2021.

  – Oppgjøret er ikke over

  Carlo Ancelotti vet bedre enn de fleste hva som skal for å gå til topps i denne turneringen, og den italienske ringreven bedyrer at ingenting er avgjort, til tross for at laget hans har 1-0 å gå på fra første møte i Leipzig.

  – Vi er nødt til å være på vårt beste. Oppgjøret er ikke over, selv om vi har en liten fordel. Det var vrient nok i Leipzig til å skjønne at de er farlige. Det kommer til å bli en helt ny kamp nå. De vil nok ønske å spille mer i overgangsfasen enn oss, og det er noe vi er nødt til å ta hensyn til, sier Real-bossen på pressekonferanse i Madrid.

  – Vi må ha flaks

  RasenBallsport Leipzig ankommer den spanske hovedstaden i blandet form. De tok seg enkelt av Bochum med 4-1 på bortebane i helgen, men vant kun én av de tre foregående i Bundesligaen. Leskedrikk-entusiastene ligger på femteplass i hjemlig liga, ett poeng bak Dortmund på fjerde. Fornyet Champions League-deltakelse er selvsagt hovedmålet for Marco Roses utvalgte, og gå til topps i turneringen er én løsning på det problemet – om enn ikke spesielt sannynlig.

  – Vi må presse oss til det ytterste på alle punkter. Vi bør ikke bare håpe på avansement, vi må også tro på det. Vi må tro på at vi er i stand til å levere en eksepsjonelt bra prestasjon, men vi trenger også en liten porsjon flaks, sier RB Leipzig-trener Marco Rose om prospektene for avansement til kvartfinalen på Real Madrids bekostning.

  Nøkkelspillerne

  Vinícius Júnior – 2 mål og 3 assists på 4 kamper i CL denne sesongen

  Real Madrid - Rb Leipzig
  Champions League: Real Madrid - Rb Leipzig 3

  Real Madrids lynhurtige angriper er en mann for de store anledninger. 23-åringen har slitt noe med skader denne sesongen, og har dermed blitt begrenset til “bare” fire kamper i Champions League. Sluttproduktet har det imidlertid ikke vært noe å utsette på, og Vini Jr har levert formidable fem målpoeng på disse fire kampene. Er sammen med Jude Bellingham lagets viktigste spiller.

  Löis Openda – 4 mål på 7 kamper i CL denne sesongen

  Real Madrid - Rb Leipzig
  Champions League: Real Madrid - Rb Leipzig 4

  24-åringen kom til RB Leipzig før denne sesongen, og har vært en umiddelbar hit. 17 fulltreffere har det blitt på 24 kamper i Bundesliga, og den elektriske belgieren har vært vel så effektiv i Champions League. Fire mål i gruppespillet hjalp Leipzig til avansement, og er et livsfarlig kontringsvåpen for kveldens gjester.

  Skader og suspensjoner

  Éder Militão, Thibaut Courtois og David Alaba er langvarige skadefravær for Real Madrid, ellers er det forsvinnende lite for Ancelotti å ta hensyn til. Jude Bellingham misset det første oppgjøret, men er tilbake her. Mohamed Simakan soner karantene for RB Leipzig, men ellers er tyskerne nokså skadefrie.

  Odds fra Norsk Tipping

  • H 1,55 U 4,40 B 5,00
  • Over 3,5 mål 2,20
  • Begge lag scorer 1,52

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen