More

  Real Madrid – Liverpool: Det kan ikke gå, kan det?

  Liverpool trenger et nytt mirakel i Europa.

  • Real Madrid – Liverpool (Champions League)
  • Onsdag kl. 21:00 (TV2 Sport Premium)
  • Santiago Bernabéu, Madrid

  Det er egentlig ingenting som tilsier at Liverpool skal klare å komme tilbake og hente opp Real Madrids overbevisende 5-2-ledelse fra første møte på Anfield for tre uker siden. De regjerende Champions League-mesterne var dødelig effektive etter å ha ristet av seg sjokkåpningen, som så Liverpool lede 2-0 tidlig i matchen.

  Det hjelper ikke at Liverpool ankommer Madrid atskillig svekket, og alternativene på midtbanen er få. Kometen Stefan Bajcetic, Jordan Henderson og Naby Keïta er nye på The Reds’ skadeliste, som fra før inneholder Calvin Ramsay, Thiago, Luís Díaz og Joe Gomez. Dermed er det ikke mange igjen på Liverpools midtbane, andre enn Fabinho og James Milner, men Harvey Elliott kan som kjent benyttes på sentral midtbane om nødvendig.

  Men, Liverpool har vært her før. De hadde også tre mål å hente opp i Champions League mot spansk motstand i 2019, da mot Lionel Messi og Barcelona. Forskjellen er at returoppgjøret fant sted på Anfield, men også da var Liverpools ellever vesentlig svekket. Mo Salah og Roberto Firmino var blant stjernene som manglet da. Liverpool har også hentet opp tremålsledelse mot et Carlo Ancelotti-ledet lag i 2005, da de i andreomgang i Champions League-finalen mot AC Milan, kom tilbake fra 0-3 og vant til slutt på straffekonkurranse. Jürgen Klopp virker imidlertid ikke å ha nevneverdig tro på en drømmereprise for de røde.

  – Om det bare er én prosent sjanse for at vi klarer det, så vil vi i alle fall gi det et forsøk. Vi er her for å bryne oss på en ekstremt vanskelig motstander, og forsøke å vinne kampen. Uansett hvor vanskelig det måtte være, så er det ikke umulig, men det er mulig, og det er derfor vi er her, forklarer Liverpool-sjefen på pressekonferansen i Madrid.

  Etter å ha slått erkefiende Man United hele 7-0 for ti dager siden, begynte fansen å få troen på et Madrid-mirakel, bare for å komme kraftig ned på jorda igjen i lørdagens ydmykende forestilling mot Bournemouth. Real Madrid har vunnet bare én av de fire kampene som har blitt spilt siden lagenes møte på Anfield for tre uker siden, da Espanyol enkelt ble slått 3-1 på lørdag. Til tross for en heftig tremålsledelse, er Ancelotti langt fra skråsikker på avansement.

  – Jeg tror det er vanskeligere for oss enn det er for dem, fra et psykologisk perspektiv. De må gå for det fra første minutt, men vi skal gjøre vårt beste for å matche intensiteten deres, men jeg mener at vi har mer å tape enn hva de har. Vi kommer ikke bare til å forsvare oss, vi har planer om å angripe, understreker Ancelotti.

  Italieneren har så å si fulltallig tropp å velge mellom – kun David Alaba er på skadelisten, og ingen må sone karantene. Liverpool er avhengige av et nytt mirakel for å nå kvartfinalen, og selv om tro kan flytte fjell, er det neppe mye håp for scouserne.

  Odds (Norsk Tipping)

  Real Madrid – Liverpool

  2,20 – 3,80 – 2,70

  Til å gå videre

  Real Madrid – Ingen odds
  Liverpool – 16,00

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen