More

  Real Madrid – Girona: En kamp for evigheten

  REAL MADRID – GIRONA: For første og kanskje siste gang i historien, er oppgjøret mellom Real Madrid og Girona en kamp om ligatittelen. 

  Real Madrid - Girona
  Real Madrid - Girona: En Kamp For Evigheten 6
  • Real Madrid – Girona (La Liga)
  • Lørdag kl. 18:30 (TV2 Sport Premium)
  • Santiago Bernabéu, Madrid

  At nummer 1 og 2 i La Liga møtes til strid om ligatittelen er ingen spesielt unik hendelse. Men, at nummer 1 og 2 på La Liga-tabellen, i februar, heter Real Madrid og Girona er en anomali på lik linje med de mest bisarre kosmiske hendelser.  

  Men, her er vi altså, og lørdagens spetakkel på Santiago Bernabéu blir en begivenhet for evigheten, og en helt unik match i La Liga-historien. Real Madrid har selvfølgelig vært i disse situasjonene under disse rammene mange, mange ganger før, mens dette er selvsagt noe helt nytt for lille Girona – askeladden som har stilt en rekke ubehagelige spørsmål til tungvekterne i La Liga denne sesongen. 

  Avslappet Ancelotti

  Real Madrid - Girona
  Real Madrid - Girona: En Kamp For Evigheten 7

  Real Madrid ankommer lørdagens kamp i storform. Alle tre poengene glapp på overtid i forrige helgs Derbi Madrileño, men har ikke tapt noen av de 17 siste i ligaen. Poengtap mot Atlético til tross, Carlo Ancelotti er i sedvanlig stoisk ro før lørdagens visitt av katalanerne.

  – Vi er avslappet fordi laget gjør det veldig godt. Vi spiller meget god fotball, og det gjør meg full av selvtillit for det som skal skje videre i ligaen. Vi er to poeng foran laget på andreplass, topper tabellen, og har muligheten til å øke avstanden ytterligere på lørdag, sier Real-bossen. 

  Real Madrid må imidlertid vokte seg ve og vel for Girona. Lørdagens hjemmelag har nemlig lyktes med å slå gjestene i kun ett av tre forsøk på Bernabéu i ligaen, og Girona har aldri vært bedre enn de er nå. Vertene har også hatt atskillige skadeproblemer å hanskes med, særlig i midtforsvaret. Éder Militão har vært ute hele sesongen, og Ancelotti har måttet ty til en rekke konstellasjoner i den bakre fireren. Lørdag er det mest sannsynlig Aurélien Tchoumaéni som må vikariere på stopperplass ved siden av Toni Rüdiger. 

  Askeladden som har sjarmert hele verden

  Real Madrid - Girona
  Real Madrid - Girona: En Kamp For Evigheten 8

  Hvem er vel vanskeligere å målbinde enn prinsesser, om ikke fotballsupportere? Girona er sesongens sensasjonelle askeladder som har bergtatt og fascinert en hel verden, og som, med drøyt tre måneder igjen av sesongen, har muligheten til å ta et historisk ligagull.  

  Kun fem lag har lykkes med å bli La Liga-mestere siden 1985, og kun Deportivo La Coruña og Valencia utenom triumviratet Barcelona, Real og Atlético Madrid. Nå har Girona muligheten til å bli med i det ypperste selskap, og det i bare sin fjerde sesong noensinne i La Liga. Míchels ekstremt imponerende mannskap spiller blendende fotball, og stjernene er stort sett tidligere uprøvd ungdom og veteraner som har blitt forkastet av større klubber. 

  Gribbene kommer

  De har tapt bare én av sesongens 23 kamper, og scoret flere mål enn noen andre i La Liga denne sesongen. Hele 14 av lagets spillere har tegnet seg på scoringslisten, og det er med på å forklare hvordan Girona har mer enn én vei til mål. De kan spille direkte og effektiv kontringsfotball, eller bearbeide dyptliggende forsvar med tålmodig og millimeterpresisjon. De er sterke fysiske og har gode innleggsføtter, så de har også effektivt luftskyts på faste situasjoner.  

  Real Madrid har med andre ord mange hensyn å ta når Girona kommer på besøk lørdag kveld, og allerede er planleggingen av sommerens overgangsaktiviteter godt i gang. Girona vil nesten garantert spille Champions League neste sesong, og storklubbene vil like sikkert prøve få kloa i mange av de blomstrende stjernene – men det vil også åpne seg muligheter, som tidligere har vært helt utenfor rekkevidde. 
   
  – Vi får se hvor vi er når sesongen er over. Hvis vi er i Europa, vil det være attraktivt for mange spillere. Det stemmer at vi får helt nye muligheter på markedet, der vi tidligere ikke har kunnet gjøre noe, sier Míchel. 

  Profilene

  Federico Valverde

  Real Madrid - Girona
  Real Madrid - Girona: En Kamp For Evigheten 9

  Evighetsmaskinen på Real Madrids midtbane fikk sitt store gjennombrudd i 2019/20-sesongen, etter å ha startet bare seks ligakamper sesongen før. Fede Valverde er bortimot det nærmeste man kommer en komplett midtbanespiller. Han kombinerer rå kraft med hurtighet, overblikk, teknikk og pasningsfot bedre enn de fleste andre i sin posisjon, og det er kun Real Madrids elleville bredde på midtbanen som gjør at han ikke er helt uunnværlig for Ancelotti. Forrige sesong ble hans mest produktive i Real-trøya med syv ligamål og fire assists. Denne sesongen har han imidlertid bare ett mål på 21 starter i La Liga.  

  Yan Couto

  Real Madrid - Girona
  Real Madrid - Girona: En Kamp For Evigheten 10

  Gironas eminente høyreback har vært en del av Manchester Citys akademi siden 2020, og blitt sendt på lån til søsterklubb Girona i samtlige sesonger siden. Denne sesongen har 21-åringen virkelig fått sitt store gjennombrudd, og det blir svært interessant å se om City ønsker å beholde brasilianeren eller cashe inn på den unge høyrebacken. Det føles ikke utenkelig at han blir et fast innslag i Premier League fra neste sesong, all den tid Kyle Walker blir stadig eldre. Yan Couto spiller med en entusiasme og energi, som på veldig mange måter symboliserer Girona denne sesongen. Han blir en nøkkelspiller på lørdag.  

  Odds fra Norsk Tipping

  • H 1,40 U 5,10 B 6,50
  • BTTS: Ja 1,52 Nei 2,35
  • Over 2,5 mål: 1,37
  • Over 3,5 mål: 1,95

  Oddstips Real Madrid – Girona

  • B til 6,50 i odds

  Real Madrid er selvfølgelig favoritter, og er langt mer erfarne til å håndtere presset i kamper hvor det står såpass mye på spill som det gjør i kveld. Men, dette Girona-laget vet aldri når det er på tide å gi seg, og har faktisk nok kvaliteter til å få med seg alle tre poengene. Da frister borteoddsen desidert mest.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen