More

  Real Madrid – Chelsea

  Klart for andre dag med kvartfinaler i Champions League, og i dag er det regjerende mester Real Madrid som skal i ilden. På motsatt halvdel på Santiago Bernabeu står Chelsea, middelhavsfareren fra Premier League.

  Og på sidelinjen i kveldens storoppgjør står to managere med vidt forskjellig CV i manageryrket.

  Hjemmelagets Carlo Ancelotti har ved hele fire anledninger ledet lag til seier i denne turneringen. I 2003 og 2007 ledet han Milan til Champions League-trofeet, mens han også i 2005 nådde finalen med samme klubb.  I 2014 ledet han Real Madrid til topps, før han forrige sesong gjentok bragden. Ancelotti er også den eneste manageren som har vunnet ligatittelen i alle de første fem største ligaene i Europa som manager. Inkludert Premier League-tittelen han vant med nettopp Chelsea i 2010. Da med Frank Lampard som en av spillerne.

  I Chelsea er det igjen Frank Lampard som styrer troppene. 44-åringen startet sin manager-karriere i Derby County, og endte debutsesongen med en 6.plass i The Championship. Noe uventet ble den tidligere storspilleren allerede året hentet tilbake til Chelsea, hvor han oppnådde brorparten av sine høydepunkt som spiller. Som manager ble det tidlig klart at han fortsatt hadde mye å lære. Etter å ha ledet Chelsea til 4.plass i sin første sesong, ble han påfølgende sesong sendt på dør i desember, med hovedstadsklubben liggende på 9.plass. Etter en pause fra fotballen ble han så hentet til Everton, der han med nød og neppe unngikk nedrykk i debutsesongen. Det gikk ikke enklere påfølgende sesong, og etter bare én seier fra første elleve kamper ble han bedt om å rydde kontoret på Goodison. Nå er han hentet inn som midlertidig løsning ut sesongen, og debuten borte mot nedrykkstruede Wolves endte med 0-1-tap. Det blir garantert ikke enklere i kveld.

  Real Madrid – Chelsea
  Santiago Bernabeu
  Onsdag 21.00

  Real Madrid hadde engelsk motstand også i åttedelsfinalen, og Liverpool ble da gitt en fotballeksjon av de sjeldne. Havnet under med 0-2 på Anfield, men holdt deretter lekestue og endte opp med 5-2-seier. Returen i den spanske hovedstaden ble en formalitet. Havner bak Barcelona i hjemlig La Liga, noe som en gang for alle ble bekreftet etter helgens 2-3-tap hjemme mot Villarreal. Los Blancos har da heller satt fokus på å hente hjem klubbens 15. europacup-trofé, og en tredje Champions League-tittel fra siste seks år. Ancelotti sparte flere av sine beste mot Villarreal, men kan i kveld stille med sin aller sterkeste ellever. Da med unntak av en skadet Ferland Mendy.

  Chelsea har ikke vunnet noen av sine siste fire i hjemlig Premier League, og i de siste tre har de også gått målløse av banen. Graham Potter ledet Chelsea til avansement fra åttedelsfinalen i Champions League, da Dortmund ble slått 2-0 på Stamford Bridge. Møte Real Madrid i kvartfinalen også forrige sesong, og ga da spanjolene kamp til døra. Etter 1-3-tap hjemme på brua slo man tilbake og vant med samme siffer i Spania. Etter ekstraomganger var det imidlertid Real som trakk lengste strå, og altså endte opp med å gå helt til topps. Armando Broja og Cesar Azpilicueta er fortsatt skadet, mens heller ikke Benoit Badiashile, Pierre-Emerick Aubameyang, Noni Madueke eller David Datro Fofana er i troppen.

  Odds fra Norsk Tipping:

  H: 1,70

  U: 3,65

  B: 4,80

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen