More

  Rask retur

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Kristiansund rykket ned fra Eliteserien i fjor med knappest mulig margin. Vi tror imidlertid nordmøringene rykker rett opp igjen. 

  OBOS-ligaen er endelig tilbake, og årets sesong tegner til å bli enda jevnere enn hva vi er vant til. I fjor fikk både Brann og til dels Stabæk en parademarsj gjennom sesongen, og aller enklest var det for bergenserne. Rødtrøyene satte både poeng- og scoringsrekord i OBOS-ligaen, og viste seg til slutt å være altfor gode for dette nivået. Stabæk viste også at de hører hjemme ett hakk høyere opp, men i år virker feltet veldig mye mer åpent. 

  Endelig Start  
  Det betyr likevel ikke at Tipsbladets redaksjonsmedlemmer har hatt noen klare opprykksfavoritter når årets tabelltips har blitt satt. Kristiansund hadde et forglemmelig år, men holdt på å redde kvalikplass på tampen, bare for å se Sandefjord gjøre et mirakuløst comeback mot Haugesund. Til tross for nedrykket har klubben valgt å stå ved Christian Michelsen som trener, og det tror vi nordmøringene har gjort lurt i. Hele fire av seks redaksjonsmedlemmer har KBK som vinner av årets OBOS-ligaen, og ingen har dem lengre ned enn andreplass. Det borger for et suverent opprykk, men 1. divisjon er som kjent forrædersk farvann.  

  Vi tror nordmøringene får følge av Start, som i fjor forsøkte å legge det håpløse prosjektet Start En Drøm bak seg. Det stormet rundt den unge treneren Sindre Tjelmeland en periode, men han har fått fornyet tillit i klubben og en hel vinter på å planlegge årets sesong. Klubben virker å ha tatt gode, og sårt etterlengtet fornuftige grep både på og utenfor banen, og det kan meget vel holde til opprykk og etterlengtet retur til Eliteserien. Toppdivisjonen har ikke blitt altfor godt forsynt med makrellfotball de siste sesongene, men nå kan det være dags.  

  Rotterace 
  Vi får dessuten noen durabelige Østfold-derbyer å se frem til denne sesongen. Fredrikstad har allerede etablert seg i OBOS-ligaen etter to sesonger på nest øverste nivå, og i år er det Moss sin tur til å gjøre retur til 1. divisjon etter årelang ørkenvandring nedover i divisjonene. Kællæne har ikke vært oppe i OBOS siden 2010, og til tross for stor optimisme i byen, ledet av den lokale keeperlegenden Thomas Myhre, tror vi dessverre for mossingenes del at det ender rett ned igjen. Det samme tror vi for Hødd, og selv om det kanskje er noe A4 å tippe de to nyopprykkede lagene på direkte nedrykk, er det også de som ser svakest ut før alvoret starter 2. påskedag. 

  Årets sesong markerer også en ny æra når Vegard Hansen for første gang siden 2006 skal lede et annet lag enn Mjøndalen. 53-åringen har tatt over Kongsvinger, og det var også hedmarkingene vi har vært klart mest uenige om når vi har forsøkt å lande årets tabell. Fire av redaksjonsmedlemmene har KIL på kvalik, mens Christian Aarstad virker ikke å ha nevneverdig troa på Hansen og plassert dem helt nede på 12. plass. Det eneste som virker sikkert er at det atter en gang vil bli et vanvittig rotterace om å kapre kvalikplassene. I fjor skilte det bare fem poeng mellom Sandnes Ulf på femteplass og Mjøndalen på niende. Årets sesong tegner til å bli vel så jevn, om ikke enda jevnere. Det er dermed bare å spenne fast setebeltene for en ny sesong av «Kokos-ligaen». God fornøyelse!  

  Tabelltips OBOS-ligaen 2023

  1. Kristiansund 
  1. Start 
  1. Fredrikstad 
  1. Sogndal 
  1. Kongsvinger 
  1. Jerv 
  1. KFUM Oslo 
  1. Sandnes Ulf 
  1. Ranheim 
  1. Mjøndalen 
  1. Bryne 
  1. Åsane  
  1. Skeid 
  1. Raufoss 
  1. Moss 
  1. Hødd 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen