More

  Preview: Valencia – Barcelona

  • Valencia – Barcelona
  • Lørdag kl. 21:00
  • La Liga
  • Mestalla, Valencia

  Barcelona har los på La Liga-tittelen etter en flott sesong i hjemlig liga denne høsten. 9-1-1 etter 11 runder er strålende uttelling, og ville normalt holdt til tabelltopp i de fleste ligaer – med mindre man er i samme divisjon som regjerende mester Real Madrid, som har gjort det enda bedre så langt i 2022/23-sesongen. Men, selv om det meste har gått på skinner på hjemlige trakter, har Barcelona trøblet atskillig mer i Champions League.

  Fiasko

  Flere økonomiske nødspaker ble trukket for å hente den ene stjernespilleren etter den andre til Camp Nou i sommerens overgangsvindu. Barca la ned all sin stolthet i å få hentet Bayern München-stjernen Robert Lewandowski til Blaugrana – og lyktes. Målet var klart nok – klubben skulle gjenreise æren i Europa, samtidig som man skulle for alvor utfordre Real Madrid om ligatittelen. Men, før vi har kommet til november, er Champions League-sesongen over for Barcelona. 

  Lewandowski gikk målløs av banen i begge sine møter med gamleklubben Bayern, og onsdagens 0-3-tap mot tyskerne, gjør at Barca nå står med fem strake tap og 2-19 i målforskjell på de fem siste møtene med tyskerne. Fiaskoen var komplett, ikke minst siden Barca var ute av sesongens turnering allerede før avspark ble tatt mot Bayern på Camp Nou.

  – Det har selvsagt vært en fiasko. Barca må alltid ta seg ut av gruppespillet, og vi mislyktes. Vi er et veldig ungt lag og har atskillig rom for forbedring. Vi har gjort noen flotte kjøp, men for øyeblikket er vi ikke gode nok til å konkurrere i Champions League, og det har vært en stor skuffelse, sukket midtbanefenomenet Pedri etter CL-exiten onsdag.

  Favoritter på Mestalla

  Falitt-erklæringen om at Barca ikke er gode nok til å kvalifisere seg fra et gruppespill i Champions League, er sjokkerende nok, all den tid det velrenommerte nettstedet Transfermarkt anslår Barcelonas tropp til å ha en markedsverdi på i overkant av 800 millioner euro. Håpet om å utfordre i La Liga lever imidlertid i beste velgående, og Barcelona har faktisk levert festfotball på hjemlige trakter, særlig de siste ukene.

  Athletic Bilbao og Villarreal har blitt feid av banen, men kan hende viser det mer hvor stort skillet er mellom de beste i Spania og de beste i Europa, enn det sier hvor gode Barcelona egentlig er. De bør i alle fall bestå testen som venter på Mestalla lørdag kveld, når Rino Gattusos Valencia står på motsatt side. Los Che har vunnet bare én av sine fem siste, men det hører også med til historien at bare én av disse har endt med tap. Det skjedde i forrige ligarunde da de høyst overraskende tapte 1-2 hjemme for Mallorca, og får det på ingen måte enklere her.

  Skader

  Valencia mangler Ilaix Moriba, Jaume Doménech, Samu Castillejo, Yunus Musah og Mouctar Diakhaby. Ronald Araújo er eneste skadefravær for Barcelona.

  Tipset

  • U (2-0)
  • Odds: 5,10 hos Coolbet

  Valencia har flere viktige fravær, mens Barcelona må reise seg etter midtuken. Vi tror på en komfortabel tomålsseier til gjestene.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen