More

  Preview: UFC 280

  Det er en stund siden undertegnede har kommet med UFC-tips, men når det dukes for årets mest spektakulære kort, og attpåtil i optimal sendetid, må en selvsagt på banen. Intet mindre enn to tittelbelter står på spill i kveld, og tittelkampen i lettvekt mellom Charles Oliveira og Islam Makchachev er trolig den fighten i alle fall jeg har gledet meg mest til i 2022. Les videre, så skal jeg forklare hvorfor.

  Charles Oliveira v Islam Makchachev – tittelkamp i lettvekt

  Ingen av disse UFC-stjernene holder for øyeblikket tittelbeltet. Charles Oliveira misset nemlig vekten i sitt forrige oppgjør mot Justin Gaethje da han choket ut amerikaneren. Dermed mistet han beltet, men anser seg likevel som forsvarende mester før kveldens stevne i Abu Dhabi, naturlig nok.

  Oliveira har vunnet 11 strake , og “Do Bronx” har avsluttet alle sine fire siste motstandere. Han har allerede UFC-rekorden for flest submissions gjennom tidene, samt kampbonuser, til tross for en nokså beskjeden alder av 33 år. Islam Makchachev er en seiersmaskin, og står med formidable 22-1 i karrieren. Hans eneste tap kom via knockout i 2015. Siden har russeren ødelagt alt som har stått i hans vei.

  Makchachev er en del av det etter hvert verdensberømte MMA-miljøet i Dagestan. Khabib Nurmagemedov er den største stjernen den delen av verden har produsert, og “The Eagle” gikk som kjent ubeseiret gjennom karrieren, uten å noen gang være i nærheten av å tape. Planen har hele tiden vært at Makchachev skulle tre frem i lyset når Nurmagemedov la ned hanskene, og planen har så langt fungert til punkt og prikke.

  Det er så klart Makchachevs bryting som er den store x-faktoren her. Stilen til eliteatletene fra Dagestan er ekstremt vanskelig å gjøre noe med, og voldsomt dominerende. Det har vi sett i Makchachevs ti siste fighter, som alle har endt i overlegen triumf. Når det er sagt, tror jeg Charles Oliveira er den eneste mannen i divisjonen som har ferdighetene til å gjøre noe med russerens overlegenhet.

  Det er også grunnen til at jeg gleder meg så enormt til kveldens tittelkamp. Det er faktisk ikke altfor ofte at de to absolutt beste møtes i en kamp om beltet, og det har mye med politikk og penger å gjøre. Men disse er de to absolutt beste, og jeg tror også at Oliveira er den eneste i divisjonen som er i stand til å slå Makchachev og motsatt. Derfor har jeg vært innom Biltema og installert setebelter i sofaen til kveldens galla.

  Spillforslag

  Islam Makchachev er oddsfavoritt før kveldens tittelkamp, og det har mye å gjøre med hvor han kommer fra og miljøet han trener i dag ut og dag inn. Oliveiras strålende submission-game kan fort bli brutt ned av russerens grappling, og da ser jeg ikke mange veier til mål for “Do Bronx”. Jeg ser for meg at Makchachev dominerer på matta over fem runder, og drar i land en seier på dommeravgjørelse til 5,00 i odds hos Coolbet.

  Aljamain Sterling v T.J Dillashaw – tittelkamp i bantamvekt

  Kveldens andre tittelbelte som står på spill. Sterling vant beltet på svært kontroversielt vis i det første møtet med Petr Yan. Amerikaneren fikk et høyst ulovlig kne i ansiktet mens han var nede på alle fire, og dermed ble Yan diskvalifisert og beltet gikk til Sterling. Det var en fight han var på god vei til å tape, men i omkampen i april, slo “Funk Master” voldsomt tilbake og dominerte russeren frem til han vant via delt dommeravgjørelse. Dermed er han ubestridt mester foran møtet med T.J Dillashaw.

  Kveldens utfordrer har sonet en dopingdom, og så solid ut i comebacket mot Cory Sandhagen i juli. Også Dillashaw trengte to av tre dommerstemmer for å dra i land seieren mot Sandhagen. T.J er en sterk bryter, og det kan komme meget godt med i kveld, all den tid Sterling er en fremragende submission-grappler. Men, mesteren har også kommet seg stort på beina og er en trussel fra alle hold.

  Sterling har vunnet syv strake og ikke tapt siden han ble knocket ut av Marlon Moraes i 2017, mens Dillashaws seier mot Sandhagen var hans første etter at han ble knocket ut i superfighten mot Henry Cejudo i 2019.

  Spillforslag

  Jeg syns Dillashaw har virket ekstremt overlegen i intervjuene i opptakten til kveldens stevne, og ekstremt avvisende til Sterlings ferdigheter. Det virker som han undervurderer mesteren i såpass stor grad, at jeg tror han kan få seg en lei overraskelse. Derfor setter jeg innsatsen på at mesteren forsvarer beltet sitt, og at han gjør det via knockout eller submission til 4,00 i odds hos Coolbet.

  Kveldens kort ser du på Viaplay.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen