More

  Preview: Spania – Portugal

  Spania – Portugal
  Torsdag kl. 20:45
  Nations League
  Benito Villamarín
  SPANIA
  Nøytrale fotballfans kunne knapt drømt om en sterkere åpning av sommerens Nations League, når slaget om den iberiske halvøya mellom Spania og Portugal skal stå på ærverdige Benito Villamarín i Sevilla. Spania er selvfølgelig klare for VM etter å ha tatt seg forholdsvis enkelt videre fra sin gruppe, der også Sverige holdt til. 6-1-1 der, og landslagsoppholdet i mars brukte La Roja til å ydmyke Island med 5-0. Mye har vært sagt og skrevet om den kommende Spania-generasjonen, men tenåringsfenomenet Pedri misser denne og de tre andre kampene i juni med en hamstring-skade. Ansu Fati er imidlertid gledelig tilbake, og får også selskap av rekkekamerat, 17 år gamle Gavi. Likevel er det godt med tilårskomne spillere i denne troppen, og hele ni spillere i Luis Enriques tropp har passert de fryktede 30. Fremtiden til Spanias landslag spås imidlertid å være lys, og triumf over erkefiende Portugal vil langt på vei bekrefte spådommen.
  PORTUGAL
  Også Portugal skal østover til Qatar i slutten av året, men fikk en langt mer trøblete vei til EM enn sine iberiske rivaler. Måtte ha play-off for å sikre VM-billetten, og særlig i semifinalen mot Tyrkia så det lenge skummelt ut. Fikk til slutt ingen problemer med å slå Nord-Makedonia 2-0 i finalen, og en hel nasjon kunne kollektivt trekke et lettelsens sukk. 37 år gamle Cristiano Ronaldo sletter rekorder for hver fulltreffer han setter for sitt kjære Portugal, og superveteranen har ingen planer om å la sine personlige triumfer stå og ruste, så han er selvsagt med videre på landslaget. Bernardo Silva kommer fra en strålende sesong med Manchester City, mens midtbanekollega Bruno Fernandes har trøblet atskillig mer for naboene på Old Trafford. Stjernekvartetten kompletteres av Diogo Jota, som var lysende for sitt Liverpool i tre fjerdedeler av sesongen, men virket sliten da det dro seg til i fire turneringer.
  Tipset
  H
  Odds; 2,15 (Unibet)
  Portugal kan aldri avskrives, og har noen superveteraner som ofte vet å dukke opp når det gjelder som mest. Men, Spania har tidvis vært vanvittig underholdende å se på, og også skaffet resultatene de har behøvd. Vi prøver hjemmeseier her.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen