More

  Preview: Roma – Bodø/Glimt

  Roma – Bodø/Glimt
  Torsdag kl. 21:00
  Olimpico
  TV: V4
  Rekk opp hånda alle som før sesongen trodde at Bodø/Glimt skulle stå på terskelen til en semifinale i Europa Conference League, på selveste Skjærtorsdag. Nei, ikke vi heller.
  Påsken er som kjent miraklenes høytid, og nordlendingene trenger kan hende et aldri så lite under for å gjøre et sensasjonelt hattrick mot José Mourinhos Roma. Det er de imidlertid fullt kapable til, for det var tross alt Bodø/Glimt som påførte José Mourinho hans største tap som trener da italienerne ble sendt hjem til Roma som slakt og med 1-6 i bagasjen.
  Bodø/Glimts budsjett er ikke større enn at en middels stor klubb i League One kan vise til noenlunde samme tall, men det hindret ikke Kjetil Knutsens mannskap i å ta skalp nummer to på under et halvt år da de for en uke siden sikret seg et fenomenalt utgangspunkt før kveldens returmøte i Roma.
  Forrige torsdag kom Bodø/Glimt under, men slo grusomt tilbake. Ulrik Saltnes utlignet for hjemmelaget, før Hugo Vetlesen sendte Aspmyra til himmels da han stanget inn den matchvinnende scoringen på tampen av kampen. Da hadde Mourinho og trenerteamet hans fått nok av å bli ydmyket av de nordnorske jyplingene, og misnøyen ble med videre i spillertunellen på Aspmyra etter kampslutt.
  Hva som skjedde eller ikke skjedde i katakompene på Aspmyra vites fortsatt ikke, men Kjetil Knutsen må uansett følge kveldens returoppgjør fra tribunen på mektige Stadio Olimpico.
  Et utsolgt Stadio Olimpico, med den mektige adressen Viale dei Gladiatori – gladiatorenes allé. Det forteller litt om hva Bodø/Glimt står overfor i kveld, og det er verdt å minne om at Olimpico som regel kun selges ut i de aller største Champions League-oppgjørene og Roma-derbyene.
  Bodø/Glimt har altså klart å erte på seg den italienske fansen såpass tilstrekkelig at de har sett seg nødt til å stille fulltallig opp for å få med seg sitt eget lag videre til semifinalen i Europas tredje største turnering. Hvis man noen gang har vært på utkikk etter et usannsynlig rivaleri, er det bare å stoppe letingen her. Mourinho og Roma har for lengst fått Bodø/Glimt opp i halsen.
  I helgens Serie A-runde kom Roma under hjemme mot tabelljumbo Salernitana, men scoringer av Carles Pérez og Chris Smalling sørget for at alle poengene ble igjen i hovedstaden. Bodø/Glimt på sin side, tok sesongens første serietriumf da de jobbet seg til 2-1 borte mot Sandefjord i helgen. Ulrik Saltnes ble matchvinner for de regjerende seriemesterne.
  Skader: Roma stiller i utgangspunktet skadefritt, men ryktene sier at skadeplagede Nicola Zaniolo spares i kveldens oppgjør. Bodø/Glimt er uten Morten Konradsen, mens både Brede Moe og Amahl Pellegrino trøbler med mindre alvorlige lårskader. Ola Solbakken bør imidlertid være tilbake fra sykdom. 
  Tipset: H til 1,42 i odds hos Coolbet.
  Vi har gått i baret flere ganger denne sesongen når vi har tippet Bodø/Glimt i Europa, og gjør det gjerne igjen. H-oddsen føles ikke spillbar, men vi klarer ikke å se forbi et revansjelystent Roma her.
  Husk at du kan tegne abonnement på Norges eneste sport- og spillavis. Vi dekker alle kampene i de største ligaene i Europa, og Eliteserien og OBOS-ligaen dekkes fyldig, hver eneste uke. Vi har også flere abonnement å velge mellom, slik at du kan finne et som passer akkurat for deg.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen