More

  Preview: Real Betis – Real Madrid

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  18 år gamle Álvaro Rodríguez reddet æren mot Atlético – og Real Madrids gullhåp i La Liga. 

  • Real Betis – Real Madrid
  • Søndag kl. 21:00 (TV2 Sport Premium)
  • Beníto Villamarín, Sevilla

  Odds (Norsk Tipping)

  • Real Betis 4,50
  • Uavgjort 3,80
  • Real Madrid 1,72

  Før kampen

  Klokka hadde passert 84 minutter på Santiago Bernabéu, og Real Madrid var i ferd med å vinke farvel til både håpet om ligagull og poeng i byderbyet mot Atlético Madrid. 18 år gamle Álvaro Rodríguez hadde vært på banen i bare noen minutter, og det i hans andre ligakamp for klubben han har representert siden 2020. Den spanskfødte uruguayaneren scoret sitt første mål for klubben, og Real Madrid fikk dermed med seg 1-1 i Derbi Madrileño. Men, det var to poeng for lite. Det trodde de i hvert fall selv. For ingen, verken i Madrid, eller andre steder i verden, trodde Barcelona skulle snuble mot vesle Almería. 
   
  – Dette er ikke et farvel til ligaen. Det er vanskeligere nå enn før denne kampen, men vi må kjempe til siste slutt. Det er ganske normalt å ikke være på sitt beste, for dette er den 17. kampen vår på 50 dager, sa en oppslukt Carlo Ancelotti i presserommet på Bernabéu etter kampslutt. Dagen etter tapte Barcelona høyst overraskende 0-1 for Almería, og dermed er det blåst nytt liv i tittelkampen igjen, selv om det fremdeles skiller syv poeng opp til ligalederen. Men, nå lever håpet igjen, takket være et 18 år gammelt stjerneskudd. 

  Håp også i Copa del Rey, men Real Madrid har gitt seg selv et fjell å bestige etter 0-1 i første semifinale mot erkefiende Barcelona. Det var første gang siden 2010 at Real feilet å få skudd på mål på Santiago Bernabéu.
   
  Et formidabelt hode 
  – Han har vist alle sine kvaliteter, og det var en spesiell kveld for både ham og for oss, fordi vi har tenkt at han kan være nyttig i denne delen av sesongen. Neste sesong vil han være en del av førstelagstroppen, fordi han har kvaliteter som få har. Han er høy og kraftig for sin alder, og har et formidabelt hode, skryter Real Madrid-bossen om tenåringsspissen.  

  Med sine 192 centimeter på strømpelesten, er Álvaro Rodríguez usedvanlig høy for sin alder, og sammenligningene med navnebror Morata, som også har spilt for Real Madrid, har dukket opp for lengst. Men, stadig flere tror Rordríguez har det som skal til for å lykkes på Bernabéu, og med et stadig mer krevende kampprogram utover våren, kommer nok 18-åringen til å få sine muligheter. 

  Stjernespiller ute 
  Torsdag var det nemlig nytt El Clásico mot erkerival Barcelona, denne gang i Copa del Rey, som ble spilt etter vår deadline. Og denne helgen venter nytt, vrient oppgjør i ligaen, denne gang mot Real Betis – i Sevilla. Og med tanke på at Barcelona møter Valencia hjemme, er det lett å tenke at Madrid trenger tre poeng på Beníto Villamarín for ikke å tape ytterligere terreng i tittelkampen, og Ancelottis mannskap har ikke vært stødige på bortebane de siste ukene. 

  Tre av de siste seks på fremmed gress har endt med tap, men Real Betis har vunnet bare én gang mot Real Madrid på denne banen siden 2012. Andalucía-laget har også sine problemer, for de har mistet sin beste og viktigste spiller, Nabil Fekir, for resten av sesongen med en alvorlig kneskade. De har imidlertid vunnet tre på rappen i La Liga, men ikke uten dramatikk. Forrige helg lå de under 0-2 mot tabelljumbo Elche. Først da hjemmelaget fikk midtstopper Magallan utvist ti minutter ut i andreomgang, fikk Los Verdiblancos opp farten. På en drøy halvomgang snudde Manuel Pellegrinis oppgjøret i sin favør, og vant til slutt 3-2. Willian José satte inn den matchvinnende scoringen fra straffemerket fem minutter på overtid. 

  De to foregående triumfene var også mot bunnlag, Almería og Real Valladolid, men nå venter motstand av et helt annet kaliber. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen