More

  Preview: Ranheim – Bodø/Glimt

  Norsk fotball er tilbake!

  • Ranheim – Bodø/Glimt
  • Søndag kl. 17:00 (NRK)
  • EXTRA Arena

  Odds (Norsk Tipping)

  • Ranheim 12,50
  • Uavgjort 7,35
  • Bodø/Glimt 1,15

  Før kampen

  Norsk fotball er endelig tilbake, og først ut er fortsettelsen av cupen i 2022-sesongen. Etter noen pandemi-pregede år er 2023 året hvor vi endelig går tilbake fra normalen, og i år skal det kåres ikke mindre enn to cupmestere. Dermed er muligheten for å spille to cupfinaler i ett og samme kalenderår til stede, og kan hende er det ingen større favoritter til å gjøre det enn en av ettermiddagens aktører, Bodø/Glimt

  Bodøværingene er allerede i gang med sesongen sin, etter et kort og brutalt eventyr i Europa Conference League. Man forsvant skuffende ut i første utslagsrunde mot Lech Poznan, men er enorme favoritter før møtet med Ranheim. Kjetil Knutsen har forsterket mannskapet atskillig før denne sesongen, og har landets klart bredeste og beste stall.

  Omar Elabdellaoui, Fredrik Bjørkan, Odin Bjørtuft og Adam Sørensen forsterker enn allerede solid backrekke. Jeppe Kjær og Faris Pemi er blant signeringene som skal opprettholde Bodø/Glimts elleville målsnitt. Ola Solbakken og Nikita Haikin er blant stjernene som har forlatt Aspmyra, mens Joel Mvuka er tilbake på lån.

  Glimt forsvant som kjent ut av Conference League, og har heller ikke hatt altfor overbevisende resultater i treningskampene, med kun én seier på fire forsøk. Sesongoppkjøringen handler imidlertid mer om å bli klar til sesongen som venter enn å vinne fotballkamper.

  Ranheim levnes ikke mange mulighetene for avansement til kvartfinalen. Trønderne kom på åttendeplass i OBOS-ligaen forrige sesong, og misset kvaliken med tre poeng takket være en skrekkelig avslutning på sesongen, med kun én seier på de siste 11. Ranheim synes klart forsterket fremover i banen med signeringene av Bendik Bye og John Hou Sæter, som er tilbake i norsk fotball etter fire år i kinesiske Beijing Guoan. Kåre Ingebrigtsen er også tilbake i Trøndelag og har tatt over den ledige plassen i trenerstolen på EXTRA Arena.

  – Vi skal ikke legge oss bakpå og sparke ballen ut av stadion mens vi håper på 0-0 eller en heldig 1-0-seier. Vi må øve oss og se hvor gode vi er, og nå får vi målt oss mot det laget i Norge med det høyeste toppnivået. Men, det er fullt mulig å slå dem på en veldig, veldig god dag, understreker Ranheim-sjefen overfor klubbens hjemmesider.

  Norsk Tippings 1,15 på Bodø/Glimt-seier sier litt om hvor store favoritter nordlendingene er før sesongens første tellende kamp i norsk fotball, men større undere har skjedd før, og cup er som kjent cup.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen