More

  Preview: Porto – Benfica

  • Porto – Benfica
  • Fredag kl. 21:15
  • Primeira Liga
  • Estádio Do Dragão, Porto

  Primeira Liga unnet seg noe så sjeldent som en spillefri helg forrige helg, men den som venter på noe godt, venter sjeldent forgjeves. Det ordtaket gjør seg så definitivt gjeldende på den iberiske halvøya denne helgen, når det gjøres klart for kanskje det største oppgjøret portugisisk fotball har å by på, nemlig O Clássico, oppgjøret mellom Porto og Benfica.

  Det legger naturligvis ingen demper på helgens derby at det er nummer 1 og 2 på tabellen som barker sammen på Estádio do Dragão, hvor hjemmelaget Porto etter alle solemerker kommer til å gå ut i 100. Vertene ligger nemlig tre poeng bak Benfica på tabellen, og har neppe råd til å tape ytterligere terreng i kampen om Primeira-tittelen. 

  Suksessrik tysker
  As Águilas, ørnene, har nemlig fått en bortimot perfekt start på sesongen med 8-1-0 på de ni første ligarundene, og Benfica har også vært bunnsolide defensivt med kun fem baklengs hittil. Eneste foreløpige lille ripe i lakken kom i den 8. ligarunden da de «bare» fikk med seg 0-0 borte mot Vitória Guimarães, men slo tilbake i kjent stil med 4-2-triumf over Rio Ave i forrige runde. Den tyske treneren Roger Schmidt har dermed fått en drømmestart på trenerkarrieren på Estádio da Luz, etter at han ankom den portugisiske hovedstaden i juli etter å ha ledet nederlandske PSV i to sesonger.

  Schmidt har tidligere trent Paderborn, Salzburg, Bayer Leverkusen og Beijing Guoan, og skal nå ut i en av sine største enkeltkamper i trenerkarrieren. Han prøver å dysse ned viktigheten av fredagens gigantoppgjør i Porto.

  Godt tak hjemme
  – Er oppgjøret Porto mot avgjørende for ligatittelen? Nei, umulig. Vi har bare kommet til den 10. ligarunden. Vi kommer imidlertid til å forberede oss godt, understreker tyskeren overfor portugisisk presse.

  Det var cupfotball som stod på menyen i Portugal forrige helg, og det var et redusert Benfica-lag som haltet seg videre i cupen da de måtte ut i straffesparkkonkurranse mot vesle Caldas etter at det stod 1-1 etter 90 minutter. Porto fikk langt mindre trøbbel i sitt cupoppgjør, og vant hele 6-0 mot Anadia, som spiller på nivå 3. Til tross for at dragene allerede har gått på en smell denne sesongen, mot Rio Ave i august, er Porto i fryktinngytende form. Sérgio Conceicãos mannskap har vunnet de fire siste i alle turneringer med formidable 13-0 i målforskjell, og kan blant annet vise til en råsterk 3-0-seier borte mot Bayer Leverkusen i Champions League i denne perioden.

  Skader

  Begge lag stiller trolig skadefritt.

  Vårt Tips

  • H
  • Odds: 2,38 hos LeoVegas

  Porto har hatt et svært godt tak på gjestene når de har møttes på Estádio do Dragão de siste sesongene, og er ubeseiret på de siste fem hjemmemøtene med fredagens gjester. 2,38 er dessuten svært godt betalt på hjemmeseier, så da prøver vi H´en.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen