More

  Preview: Lillestrøm – Vålerenga

  Lillestrøm – Vålerenga
  Torsdag kl. 20:00
  Åråsen
  TV: MAX
  Utvalgt odds:H: 2,05 (Coolbet)U: 3,80 (Coolbet)B: 3,70 (Unibet & LeoVegas)
  Intet derby i Eliteserien skaper mer blest og temperatur enn oppgjørene mellom Lillestrøm og Vålerenga. De siste sesongers begivenheter har ført til at det er kanariene som går inn i denne som Oslo og Viken-områdets storebror, og Lillestrøm ankommer denne sågar som serieledere og har innledningsvis sanket dobbelt så mange poeng som Vålerenga hittil.
  6-2-0 på de åtte første rundene er intet annet enn fremragende, og forrige runde ble Sandefjord feid av banen med 4-1 på Release Arena. Sandefjord tok overraskende ledelsen på dødball, men Geir Bakkes mannskap slo voldsomt og kompromissløst tilbake. Dermed går de inn i onsdagens derby som serieledere, og utgangslunktet kunne knapt vært bedre.
  – Vi har mye selvtillit. Det blir en intens atmosfære, men det handler om tre poeng – som i alle andre kamper. Vi vet at mye kan skje i en slik kamp, men vi fokuserer bare på oss selv. Vi er klare, sier Akor Adams, Lillestrøms toppscorer med fire mål, til klubbens hjemmesider.
  Dette blir også Adams’ første derby, som ankom Åråsen fra Sogndal før årets sesong. Nigerianeren har vært en imponerende skikkelse i LSK-drakta hittil, og allerede etablert seg som et av Bakkes fremste angrepsvåpen. Atskillig mer har lugget for Vålerenga, som allerede står med fire tap på samvittigheten. Det seneste i rekken kom forrige helg, da de røk 2-3 mot Strømsgodset. 
  Det var hovedstadslagets tredje strake uten triumf, og søkelyset rettes stadig mer mot Dag-Eilev Fagermo, som er inne i sin tredje sesong som trener for klubben. Presset øker på Fagermo for hver runde som går, og flere har i tillegg ment han ikke vil overleve et tap på Åråsen i kveld. Et lyspunkt har vært Osame Sahraoui, det 20 år gamle stortalentet, som vokser seg stadig større i VIF-drakta. Han er klar til å redde klubbens ære i kveld.
  – Det er et stort rivaloppgjør, og det kommer til å bli en krig. Det er dette vi lever for som fotballspillere. Vi må bare sørge for å gjenskape det gode spillet som vi tidvis viste mot Strømsgodset og få resultatet på vår side, mener 20-åringen overfor klubbens hjemmesider.
  Skader: Igoh Ogbu og Pål André Helland er tvilsomme til kveldens oppgjør – Ogbu er trolig nærmere å bli klar enn Helland. VIF stiller uten Christian Borchgrevink og Amor Layouni, mens Fredrik Oldrup Jensen er usikker.
  Tipset: H til 2,05 hos Coolbet
  Den gamle klisjeen om at formen går ut vinduet i derbyer gjelder ofte mellom disse lagene – men Lillestrøm har vært overlegne Vålerenga så langt denne sesongen. Vi kommer ikke unna hjemmeseier her.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen