More

  Preview: Irland – Norge

  Norge kom seg aldri til VM. Og kanskje var det like greit. Fotballkamper skal uansett spilles og i kveld gjester de Irland på Aviva Stadium i Dublin.

  • Irland – Norge
  • 20.45.
  • Tv2

  Irland

  Irland var bare poenger unna nedrykk til nivå C i Nations League etter høstens kamper. Men en 3-2 seier over Armenia i taperfinalen sikret tredjeplass og fortsatt tilværelse på nest høyeste nivå. Det måtte uansett to armenske røde kort til før Robbie Brady kunne sikre seieren på overtid. Manager Stephen Kenny har på sine 28 kamper i sjefsstolen kun syv seiere. Likevel mener mange at det unge mannskapet viser tegn til bedring. Irland står med bare et tap på sine ni siste kamper i Dublin og håper møte med et reservepreget Norge kan forbedre statistikken.

  Troy Parrott og Jason Knight er to viktige spillere som mangler for vertene.

  Norge

  Ståle Solbakken har allerede gjort det klart at Erling Braut Haaland hviles i dette oppgjøret. Solbakken har også antydet at det kan bli flere debutanter både i kveldens kamp og mot Finland på Ullevål på søndag. Dermed kan det være duket for både Hugo Vetlesen, Sivert Mannsverk, Ola Brynhildsen og keeperne Egil Selvik og Mads Hedenstad. Etter en skuffende avslutning på Nations League-sluttspillet der både Slovenia og Serbia ble for tøffe er det oppladning til ny kvalifisering som står i fokus nå. Før dobbelttapet stod Norge med bare et tap på sine 13 siste kamper. En slik rekke må på plass igjen om det skal bli sluttspill på Norge igjen ved neste anledning.

  Trolig lagoppstilling:

  Irland: Kelleher; O’Shea, Collins, Egan; Doherty, Browne, Hendrick, Molumby, Brady; Obafemi, Robinson

  Norge: Nyland; Holmgren Pedersen, Østigård, Strandberg, Meling; Ødegaard, Berg, Thorsby; Solbakken, Strand Larsen, Elyounoussi

  TIPS: U

  Et Irland som scorer lite møter her et Norge uten sin aller største stjerne. Med både Troy Parrott og Haaland ute ser vi for oss et jevnt og tett oppgjør uten for mange scoringer. Vi prøver dermed U til 2.95 hos Unibet.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen