More

  Preview: Espanyol – Real Betis

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Real Betis er bare ett av atskillige lag på øvre halvdel som jager Champions League-billett.

  • Espanyol – Real Betis
  • Lørdag kl. 16:15
  • RCDE Stadium

  Manuel Pellegrini har allerede brutt barrierer med Real Betis. Forrige sesong sikret han klubbens fjerde trofé i historien da Copa del Rey ble vunnet, og den første tittelen siden 2005. Den empatiske manageren har tilbrakt etterlengtet ro og orden, både på trenerbenken og i korridorene på Beníto Villamarín. Det stilles store krav når du kommer til Real Betis, til tross for at troféfangsten har vært beskjeden opp gjennom årene, og at de har deltatt i Champions League kun én eneste gang, i 2005/06-sesongen.

  Denne sesongen håper Pellegrini å kunne både sikre et nytt trofé og gi klubben Champions League-fotball. Chileneren mislyktes på sesongens første forsøk, da det ble exit på straffesparkkonkurranse i Supercopas semifinale mot Barcelona forrige uke. Men, etter midtukens cup-exit mot Osasuna i Copa del Rey, er Europa League eneste gjenværende mulighet for sølvtøy denne sesongen.

  Ny brasilianer inn
  Los Verdiblancos ligger nemlig likt på poeng med fjerdeplasserte Atlético Madrid, og har sågar en kamp mindre spilt enn hovedstadslaget. For å stå distansen ut, trengs forsterkninger, og tirsdag kveld kom det en venstreback inn dørene på Beníto Villamarín. 22 år gamle Abner kom fra brasilianske Athletico, og har allerede oppnådd mye i sin hittil korte karriere. Brasilianeren vant Copa Sudamericana i 2021 med Curitiba, og han har vunnet OL-gull med det brasilianske U21-laget. Nå er neste steg å hjelpe Betis med å vinne titler.

  – Jeg er veldig takknemlig for alle i klubben. Overganger som dette er aldri enkle, men klubben jobbet hardt for å få det til og forenklet prosessen. Det er en veldig stor klubb, som er regjerende Copa del Rey-mestere. Jeg vil gi alt jeg har for å hjelpe laget. Jeg vil sette spor etter meg her, lover 22-åringen overfor hans nye fanskare.

  Venter på forsterkninger
  Venstrebacken kan få sin debut allerede til helgen, når Real Betis reiser til Barcelona for å bryne seg på Espanyol. Én av arbeidsoppgavene hans blir å fore spydspiss Borja Iglésias med baller å ekspedere i nettet. 30-åringen har scoret åtte mål i ligaen for Betis denne sesongen, men spanjolen er så også langt på vei lagets eneste scoringstrussel. Iglésias er lagets eneste spiller med flere enn to fulltreffere, og Betis har scoret færre mål i ligaen denne sesongen (19), enn helgens motstander Espanyol (21). Det til tross for at katalanerne bare har vunnet tre kamper hittil og har 11 poeng færre enn lørdagens gjester.

  Espanyol slipper inn mye mål, og har måttet hente minst én ball ut av eget bur i alle sine åtte siste ligakamper. Likevel har de vist seg å være vanskelige å slå, for kun én av de siste har endt med tap, og forrige runde kom Periquitos sågar tilbake på vinnersporet med sin første seier etter seks triumfløse forsøk. Espanyol-sjef Diégo Martínez rår imidlertid over en tynn tropp, som sårt skriker etter forsterkninger. Foreløpig har det ikke kommet noen dette overgangsvinduet.

  – Det er få ganger som trener hvor jeg har hatt det like vrient med å balansere stallen med tre kamper i uka. Jeg får grått hår og rynker av dette puslespillet, sier Espanyol-bossen frustrert.

  Skader

  Adrià Pedrosa og Keidi Bare er definitivt ute for Espanyol, i tillegg er Gori tvilsom. Real Betis må unnvære skadde Nabil Fekir, Juanmi og Juán Crúz, samt suspenderte Luiz Felipe.

  Tipset

  • U
  • Odds: 3,17 hos Coolbet

  Med viktige Nabil Fekir og Juanmi ute for gjestene, blir det veldig tøft å reise herfra med tre poeng. Vi har mest tro på uavgjort i dette oppgjøret.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen