More

  Preview: Dinamo Zagreb – Bodø/Glimt

  Dinamo Zagreb – Bodø/Glimt
  Onsdag kl. 21:00
  Champions League
  Maksimir
  Bodø/Glimt er bare 90, potensielt 120, minutter unna et historisk gruppespill i Champions League. Amahl Pellegrino ga nordlendingene et strålende 1-0-utgangspunkt før kveldens retur i Zagreb, og med minst gruppespill i Europa League uansett sikret, har Bodø/Glimt alt å vinne i kveld.
  Kjetil Knutsen ankommer den kroatiske hovedstaden i offensivt humør, og gultrøyene har ingen planer om å legge seg bakpå og forsvare seg til fotballverdenens voksenbord. Spillemønsteret til Bodø/Glimt har vært lett gjenkjennelig i snart tre år, og lite kommer til å være annerledes i kveld.
  – Vi må tørre å være oss selv, Bodø/Glimt, vårt DNA. Vi møter et sterkt kontringslag og må være kompakte og smarte i presspillet vårt. I forrige kamp løp vi for mye etter ball, og det tappet oss for energi, sa Glimt-sjefen på gårsdagens pressekonferanse i Zagreb.
  Selv om Dinamo Zagreb, med rette, er et fryktet hjemmelag i Europa, er det ingen umulig oppgave Bodø/Glimt har foran seg. Dinamo har tapt bare én av de siste 12 på eget gress i Champions League, men forrige sesong røk de ut i playoffet med 0-3 sammenlagt og 0-0 på hjemmebane mot Sheriff. Manchester City og Young Boys er de eneste lagene som har slått dem i denne turneringen på Maksimir siden 2016. Så selv om oppgaven på ingen måte er umulig, er den fremdeles formidabel.
  Bodø/Glimt mangler Morten Konradsen, Ola Solbakken og Sondre Brunstad Fet, som alle har vært ute i lengre tid. I tillegg er Brede Moe og Japhet Sery Larsen usikre.
  Odds:H 1,86 (Coolbet)U 4,15 (Unibet)B 4,15 (Coolbet)
  Dette oppgjøret føles mer åpent enn oddsen antyder, og selv om Dinamo naturligvis er knepne favoritter i heksegryta i Zagreb, bør ingen av oss bli overrasket om Bodø/Glimt igjen gjør en bragd og sikrer et historisk gruppespill i Champions League. Vi styrer imidlertid unna innsatsene i kveld.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen