More

  Preview: Besiktas – Fenerbahce

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Det dukes for nok et Istanbul-derby, når gigantene Besiktas og Fenerbahce låser horn på Vodafone Park søndag kveld. Besiktas startet sesongen på strålende vis, men med kun ett poeng på de to siste rundene, har Valérien Ismaëls mannskap ramlet ned på fjerdeplass i Süper Lig. Franskmannen har vært ansatt i klubben siden mars, og fått i oppgave med å ta Besiktas til toppen av ligaen de har vunnet 16 ganger i klubbens historie.

  Søndagens oppgjør blir faktisk Besiktas’ tredje strake Istanbul-derby etter å ha møtt Basaksehir og Istanbulspor de to foregående runde, der 2-2-oppgjøret mot Istanbulspor er det eneste resultatet Kara Kartallar, de svarte ørnene, har å skrive hjem om. Dele Alli har mistet begge disse oppgjørene med en mindre skade, men den tidligere Tottenham-stjernen ventes å være tilbake til dette derbyet.

  Det kommer til å trenges, for mens Besiktas har avgitt poeng i de to siste kampene sine, er Fenerbahce for alvor på vei oppover på tabellen. Sari Kanaryalar, de gule kanariene, har vunnet fire av sine seks første kamper, og ankommer Vodafone Park med to strake seirer. Forrige runde slo de til med en overbevisende 5-0-seier over Alanyaspor, men det hører med til historien at de har spilt kun to bortekamper så langt denne sesongen. Den første vant de hele 6-0 mot Kasimpasa, men var ikke i nærheten av like gode i 0-1-tapet mot Konyaspor i slutten av august.

  King tilbake

  Kun to kamper er for lite til å lese noen trend av hva vi kan forvente av Fenerbahce på bortebane denne sesongen, men den flotte formen på hjemmebane tyder på at veterantreneren Jorge Jesus, som ankom klubben i forkant av denne sesongen, allerede er i ferd med å få på plass et solid fundament i sin nye klubb. Norske Joshua King har også kommet godt i gang for sin nye klubb etter overgangen fra Watford, og har scoret to mål på sine tre første kamper for klubben.

  30-åringen var klubbløs etter å ikke ha fått fornyet kontrakten med Watford, og scoret bare fem mål på 27 starter for et voldsomt svakt Hornets i Premier League forrige sesong. Han har imidlertid betraktelig mindre å bevise enn Besiktas´ Dele Alli, hvis karriere har sagt helt stoppe de siste årene. Engelskmannene ble etter de første sesongene med Tottenham spådd en fantastisk karriere, men ifølge rapportene har det skortet på både innsats og treningsglede for en spiller, som har virket mer enn fornøyd med å bare etablere seg i toppfotballen. Han ble en gedigen fiasko i Everton, men hvis han finner tilbake motivasjonen i Tyrkia, er det langt fra sikkert at Dele Allis karriere er over, som mange trodde da han forlot Premier League i sommer.

  Tips:

  Vi gir tipset til Fenerbahce i denne kampen og mener 2,80 for B-en hos Coolbet er søndagens beste objekt!

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen