More

  Preview: Barcelona – Valencia

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Nytt feilskjær av Barcelona vil åpne opp tittelracet. 

  • Barcelona – Valencia
  • Søndag kl. 16:15 (TV2 Sport Premium)
  • Spotify Camp Nou, Barcelona

  Odds (Norsk Tipping)

  • Barcelona 1,35
  • Uavgjort 4,70
  • Valencia 8,80

  Før kampen

  – Jeg er veldig sint, og jeg synes det var den verste kampen vår denne sesongen, med god margin, spesielt i den første omgangen. Vi var ikke gode nok, og kastet bort en stor gyllen mulighet i en kamp vi ikke hadde råd til å tape etter hva som skjedde med Real Madrid dagen før. Det var en gyllen mulighet for oss, og det endte opp som en utrolig svak dag på kontoret. Ingen unnskyldninger, det var den verste prestasjonen vår denne sesongen. 

  Ordene tilhører Barcelona-trener Xavi, som ikke kunne skjule sitt sinne og sin misnøye overfor TV-kanalen Movistar Plus etter kampslutt mot Almería søndag kveld. Ligalederen hadde akkurat tapt 0-1 mot det nyopprykkede laget, som helgen før hadde røket 2-6 mot Girona. Barcelona hadde muligheten til å øke forspranget til Real Madrid til ti poeng, men kastet den bort, for å bruke Xavis egne ord. 

  Seier i hjemmedebuten 
  Barcelona var tannløse mot Almería, og med særdeles tidlig exit i Europa League, har katalanerne bokstavelig talt ikke råd til å kaste bort ligagullet heller – en liga de tross alt fremdeles har god kontroll på. Syv poeng skiller ned til Real Madrid, etter at Los Blancos “bare” klarte 1-1 i byderbyet mot Atlético dagen før, men plutselig fremstår ikke Barcelona like utilnærmelige, men heller litt mer sårbare, enn de gjorde for bare to uker siden. Og det er langt fra sikkert at Valencia er den perfekte motstanderen å slå tilbake mot, selv om det tilsynelatende ser slik ut på papiret. Los Che sliter i bunnen av tabellen, men fansen øyner håp igjen etter ansettelsen av legenden Rúben Baraja som klubbens neste “permanente” trener. Baraja fikk da også etterlengtet triumf i hjemmedebuten som Los Che-boss i matchen mot Real Sociedad forrige helg, som Valencia vant 1-0. 

  Tunge forfall
  Dette er et erketypisk bananskall for Barcelona, selv om dette er en kamp katalanerne historisk sett har hatt overtaket. Valencia har ikke vunnet i ligaen på Camp Nou siden 2016, og kun Jordi Alba og Sergio Busquets er igjen i dagens Barcelona-tropp, som startet den kampen for snart syv år siden, som endte med 2-1-seier til Los Che. Barcelona har scoret 18 ganger på de syv siste ligamøtene med Valencia, og det vil gjøre toppspissen Robert Lewandowski meget godt om han klarer å åpne opp Valencia-forsvaret ytterligere til helgen. Polakken har vært langt unna sin beste form etter VM-pausne, og har scoret bare to mål på de åtte siste ligakampene. Lewandowski har sett tidvis sliten ut, og savnet etter Pedri, som han har funnet veldig god kjemi med, men som er skadet frem til slutten av mars, synes mer og mer merkbart for hver uke som går. For ordens skyld er også Lewandowski skadet, men Barca klarte seg med nød og neppe uten sine største stjerner i torsdagens knepne 1-0-seier over Real Madrid.

  Fornøyd Valencia-boss 
  Valencia fikk altså seg en svært etterlengtet opptur mot Real Sociedad sist. 1-0-triumfen mot La Real var Los Ches første poeng etter fire strake tap, og deres første trepoenger siden de slo Real Betis i begynnelsen av november. Valencia blir imidlertid værende under nedrykksstreken enn så leng,e og levnes ikke rare sjansen til å få med seg noe fra Camp Nou på søndag. Men, Rúben Baraja mener seieren mot Real Sociedad er kan gjøre underverker for laget hans. 
   
  – Seieren endrer dynamikken, og betyr enda mer fordi det kom mot et lag av Champions League-kaliber. Laget kjenner situasjonen vi er i, og vet hva som må til; 100 prosent ærlig arbeid. Vi må repetere opplevelsen mot La Real mange ganger for å ha en mulighet. Det vil få oss til å prestere på vårt beste. Når du endrer dynamikken, senkes skuldrene til spillerne og vokser på det, sier Valencia-treneren til klubbens hjemmesider. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen