More

  Preview: Arsenal – Bodø/Glimt

  • Arsenal – Bodø/Glimt
  • Torsdag kl. 21:00
  • UEFA Europa League
  • Emirates Stadium, London

  Så kommer endelig oppgjøret Bodø/Glimt har ventet på denne høsten, å få bryne seg mot Arsenal på selveste Emirates i den engelske hovedstaden. Kjetil Knutsens mannskap har fått en flott start på Europa League-høsten etter fire poeng på de to første møtene med PSV og Zürich. I kveld justeres imidlertid nivået på motstanderen betydelig opp når det nå er Premier League-lederen, som står på motsatt side.

  Arsenal er i strålende form, og i hjemlig liga er det kun Manchester United som har lyktes med å ta poeng fra Mikel Artetas mannskap, og Uniteds triumf var attpåtil av det noe heldige slaget. Dermed leder de Premier League med ett poengs forsprang til Manchester City, og på grunn av Dronning Elizabeths bortgang, har the Gunners spilt kun én kamp i Europa League så langt. Den endte med 2-1-seier borte mot Zürich, der Marquinhos og Eddie Nketiah scoret målene for londonerne.

  I kveld er det altså norsk motstand som venter, og Mikel Arteta har henvendt seg til sin norske kaptein, Martin Ødegaard, for ytterligere informasjon om kveldens motstandere. Gunners-kapteinen kommer med rosende lovord om de regjerende Eliteserie-mesterne i kveldens kampprogram.

  – De har en strålende trener i Kjetil Knutsen, som har blitt gitt tid til å jobbe, og de har et veldig solid lag nå. Alle kjenner systemet og måten de spiller på, og det har fungert veldig bra for dem. Eliteserien er selvsagt ikke på samme nivå som Premier League, men det ingen tvil om at norsk fotball er sterkere nå enn tidligere, og at vi står overfor en vanskelig kamp, mener Arsenal-kapteinen.

  Arsenal roterte kraftig på laget i sin første Europa League-kamp, og det er ventet at Arteta vil gjøre atskillige endringer også i kveld. Uansett hvilke spillere spanjolen mønstrer fra start, er Kjetil Knutsen uansett sikker i sin sak; Dette blir tøft.

  Det er vanskelig å si hva som blir deres ellever, men det har ikke egentlig noe å si. De har typene og like spillere i posisjonene. De er tolmodige, angriper på samme måte som oss og gir en del rom. Nå får vi virkelig teste oss på det høyeste nivået. Motstanderen vår leder Premier League og er et av de beste lagene i Europa. Vi gleder oss til å teste oss på et nytt, høyt nivå.

  Det sier Kjetil Knutsen på pressekonferansen før kveldens storstilte oppgjør. Arsenal er store favoritter, men Bodø/Glimt har overrasket stort før, og de historiske triumfene mot Roma forrige sesong sitter fremdeles friskt i minnet. Knutsen rår dessuten over det som noe nært er en skadefri tropp nå, og er mindre skadeutsatt enn hva Glimt har vært hele denne sesongen. Arsenal mangler Cédric Soares, Emile Smith Rowe og Mohamed Elneny.

  Vårt Tips

  • Begge lag til å score og over 2,5 mål
  • Odds: 2,08 hos Coolbet

  Bodø/Glimt har skapt trøbbel for europeiske stormakter tidligere, og det kan de fort finne på å gjøre igjen. Jeg tror likevel dette ender med Arsenal-seier, men hjemmeoddsen er ikke noe å skrive hjem om. Dermed går jeg heller for en målrik affære der begge lag finner veien til nettet.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen