More

  Premier League: Tre kamper på menyen lørdag

  En annerledes Premier League-helg, med tre avlyste kamper og to av de gjenstående spilt allerede fredag.
  Fredagens kamper inneholdt totalt seks scoringer, og fem av dem kom i oppgjøret mellom den nyopprykkede duoen Nottingham Forest og Fulham. Forest tok ledelsen, men endte opp med å kaste bort alt etter pause – akkurat som mot Bournemouth i forrige spilleomgang. Fulham vant 3-2, oppsiktsvekkende nok uten målpoeng fra Aleksandar Mitrovic.
  Oppgjøret mellom Villa og Southampton endte med 1-0-seier til hjemmelaget på Villa Park, etter avgjørende scoring av Jacob Ramsey. Selve kampen var et enormt gjesp, men for Steven Gerrard var trepoengeren helt avgjørende. Villa-bossen var synlig lettet da de fem tilleggsminuttene var over.
  Lørdagens kamper:
  Wolverhampton – Manchester City
  Lørdag, 13.30
  Molineux

  Daniel Podence scoret kampens eneste mål, sørget for sesongens første seier og for at Wolves etter møtet med Southampton er ubeseiret fra sine siste tre. Målforskjell etter sesongens første seks kamper viser 3-4, litt som vi forventer fra Wolves. Maksimalt uheldige da den dyrkjøpte spissen Sasa Kalajdzic pådro seg langvarig skade 45 minutter inn i debuten. Østerrikeren blir borte lenge, samtidig som også Raul Jimenez er ute. Tidligere Chelsea-angriper Diego Costa er hentet inn for å få fart på det offensive, og debuten kan komme i dag.  Lørdag gjelder det først og fremst å holde tett hjemover, og Wolves har da også bare notert ett baklengs fra første tre hjemme på Molineux. Har tre ganger slått City i PL-sammenheng, og alle seirene har kommet på eget gress.
  City har avgitt poeng mot både Newcastle og Aston Villa, før de også mot Dortmund i midtuka havnet i trøbbel. Ble reddet gjennom spinnvilt langskudd fra John Stones og en akrobatisk matchvinnende scoring fra Haaland. Er fortsatt ikke på sitt beste, og virker å trenge tid på å venne seg til å spille med spydspiss igjen. Er uansett ubeseiret fra sine siste åtte kamper i alle turneringer, og på bortebane i Premier League har man ikke tapt siden august i fjor (21 kamper). Kevin de Bruyne med fire fulltreffere da man vant 5-1 på Molineux forrige sesong. Aymeric Laporte og Kyle Walker står trolig over lørdagens kamp.
  Newcastle – Bournemouth
  Lørdag, 16.00
  St. James’ Park

  Duket for Eddie Howes første møte med Bournemouth, klubben han spilte for i store deler av sin aktive karriere og i løpet av en tiårsperiode førte fra nivå 4 til Premier League som manager. Newcastle har levert en klart godkjent sesonginnledning, men har altså ikke vunnet siden sesongåpningen hjemme mot Forest. Fire av de fem påfølgende har endt uavgjort, senest da det endte målløst hjemme mot Palace. I sistnevnte kamp var det imidlertid bare VAR som sto i veien for tre poeng. Jonjo Shelvey, Emil Krafth og Callum Wilson er skadet, mens viktige brikker som Bruno Guimaraes og Allan Saint-Maximin er usikre. Loris Karius tar plass på benken etter denne uken å ha skrevet korttidskontrakt. Kun én av siste 13 hjemmekamper er tapt.
  Bournemouth valgte på merkelig vis å sparke Scott Parker, men under midlertidig ledelse av Gary O’Neil har man plukket fire av seks mulige poeng. Mest sannsynlig hentes ny permanent manager i løpet av landslagspausen, men med seier mot Newcastle skal det ikke ses bort fra at O’Neil ender opp med jobben på permanent basis. Enorm snuoperasjon da tre scoringer etter pause sørget for 3-2-seier mot Nottingham Forest i forrige runde. Kun fem scoringer fra sesongens seks første kamper, men uansett imponerende uttelling – da det bare er notert tolv avslutninger på mål. David Brooks og Joe Rothwell er uaktuelle, mens Junior Stanislas er usikker.
  Tottenham – Leicester
  Lørdag, 18.30
  Tottenham Hotspur Stadium

  Tottenham er ett av bare to ubeseirede lag i Premier League, men har likevel revansje i blikket når de lørdag kveld får besøk av Leicester. Dette etter at de i midtuken røk på overraskende 0-2-tap mot Sporting i Lisboa. Dette var Tottenhams første nederlag siden tidlig april, og igjen skurret det offensivt. Dejan Kulusevski startet på benk for fjerde kamp på rad, mens Heung-min Son igjen var en skygge av seg selv. Offensive utfordringer, men hjemme på eget gress har Antonio Contes menn vunnet syv strake. Lucas Moura er eneste skadebekymring, men mye tyder på at Conte vil gjøre forandringer i førsteelleveren denne helgen. Syv av siste ni, og alle de siste tre, mot Leicester er vunnet.
  Etter poeng fra seks kamper, fem strake tap og 16 baklengsmål. Er eventyret over for Leicester? Mange mener å vite så, men det er nok noe tidlig å konkludere. Brendan Rodgers har ikke hatt noen enkel sommer, med skadeproblemer, tom lommebok og spillere ut – ikke inn – på King Power Stadium. Fortsatt har imidlertid Rodgers stall god nok til å ta opp kampen, om han bare gis tillit også gjennom landslagspausen. Ledet 1-0, men endte opp med å tape 2-5 mot Brighton i forrige runde. At laget ikke har holdt i 60, ikke 90 minutter, har også vært oppskriften i øvrige kamper denne sesongen. Jamie Vardy gjør (om han spiller) sin PL-kamp nummer 277, og tar dermed Leicester-rekorden fra Kasper Schmeichel.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen