More

  Premier League-runden: Hvor smeller det?

  Som i The Championship, skiller det også i Premier League bare ett poeng mellom de tre øverste på tabellen. Liverpool måtte forrige helg nøye seg med ett poeng på besøk hos erkerival Manchester United, og da benyttet Arsenal seg av muligheten til å ta tabelltopp. Artetas menn hamlet overraskende enkelt opp med Brighton på Amex, og etter 3-0-seieren i badebyen står The Gunners med imponerende 28 poeng fra siste 30 mulige. I midtuka fikk man så 2-2 i første kvartfinale i CL, før det lørdag venter hjemmekamp mot et Aston Villa-lag som tydelig er på vikende front.

  Premier League.
  Premier League-Runden: William Saliba, Arsenal

  Villa har bare vunnet én av sine siste fem, etter at de forrige helg rotet bort 2-0-ledelse hjemme mot Brentford. At Norsk Tipping da i skrivende stund tilbyr usle 1,25 for Arsenal-seier, er til å forstå.

  Norges eneste sport- og spillavis: Prøv Tipsbladet i 4 uker for bare 5 kroner
  (bruk kampanjekoden FEMMER)

  Viktige returer

  Liverpool burde forrige helg avgjort kampen mot Manchester United før pause, men de mange avslutningene havnet stort sett alle andre steder enn i mål. Mo Salah reddet det ene poenget fra straffemerket, men atter en gang var egypteren av banens svakeste aktører. Darwin Nunez gikk målløs av banen, mens innbytter Cody Gakpo egentlig aldri har innfridd som målscorer etter overgangen fra PSV. Liverpool mangler akkurat nå det siste giret, og da er det gledelig for LFC-supporterne at både Diogo Jota, Trent Alexander-Arnold, Allison Becker og Stefan Bajcetic er tilbake i full trening. Spesielt førstnevnte portugiser har vært savnet når det har låst seg foran motstanders mål.

  Premier League
  Premier League-Runden: Diogo Jotas Kvaliteter Foran Mål Har Vært Savnet

  Denne helgen venter besøk på Anfield fra et Palace-lag som fortsatt trenger poeng for å være sikret ny Premier League-kontrakt. Oddsen på Liverpool-seier er i skrivende stund på 1,20, og dette høres snaut ut. Klopps menn vant på Selhurst Park i desember, men var under i målprotokollen da bare kvarteret gjensto å spille. Palace ledet også sist de besøkte Anfield, og da endte det 1-1. Og Liverpools Europa League-fadese hjemme mot Atalanta torsdag må jo ha gitt Palace-spillerne blod på tann.

  Les også: Alt om Eliteserie-runden

  På sparebluss

  Etter strake poengdelinger har City slått tilbake med to seirer, og total målscore 8-3. Nå har imidlertid også City-stjerne meldt at de begynner å merke kjøret. Kommer nå rett fra tøff Champions League-kamp borte mot Real Madrid, og midtbaneelegant Rodri er av dem som denne uken har uttalt at han trenger en pause. Om han får viljen sin gjenstår å se. Rodri har stått over fire kamper denne sesongen, og alle fire er tapt.

  Premier League
  Premier League:-Runden Rodri Ønsker Seg Fri, Og Kan Få Det Mot Luton

  Om noen skal hviles i innspurten så er det nok uansett denne helgen. Vel ankommer Luton den himmelblå delen av Manchester med akutt behov for poeng, men Premier League-debutanten bør kunne slås på Etihad, selv med spillere som Rodri, Haaland og De Bruyne på benk eller tribune. Gjestene er alvorlig skadeplaget. Norsk Tipping frykter i alle fall ikke noen skrell, når de tilbyr usle 1,09 i H-odds.

  Les også: Opprykksdrama i League Two

  Premier League-tipsene

  FAVORITTEN:
  Brentford – Sheffield United
  TIPS
  H til 1,40 i odds hos Norsk Tipping

  LURINGEN:
  Burnley – Brighton
  TIPS
  H til 3,40 i odds hos Norsk Tipping

  Les også: Matchball i League One

  Newcastle – Tottenham

  St. James’ Park
  Lørdag 13.30

  Premier League
  Premier League-Runden: Aleksander Isak, Newcastle

  Syv poeng fra siste ni mulige gjør at Newcastle bare har to poeng frem til 6. plassen. Var på besøk hos Fulham tydelig preget av tett kampprogram og en skadeskutt stall, men lyktes uansett å få med seg full pott. Dan Burn ble av VAR tvilsomt fratatt en mulig matchvinnende scoring, før Bruno Guimaraes avgjorde med ti minutter igjen på klokka. 10 av første 16 hjemmekamper er vunnet. Miguel Almiron, Kieran Trippier, Joe Willock, Sven Botman, Nick Pope, Lewis Miley, Joelinton, Callum Wilson og Matt Targett er skadet. Sandro Tonali er suspendert.

  Forsvarsduoen Micky van de Ven og Pedro Porro bidro med scoringer som senket Nottingham Forest, og da har Tottenham fast grep om 4. plassen som garanterer Champions League-plass. Slo Newcastle 4-1 hjemme, men røk 1-6 på St. James’ Park i forrige sesongs tilsvarende. Ange Postecoglous utvalgte har scoret mål i 42 av deres 43 siste Premier League-kamper, men har samtidig holdt nullen i bare én av de siste 21. Richarlison, Fraser Forster, Manor Solomon og Ryan Sessegnon er skadet.

  Brentford – Sheffield United

  Gtech Community Stadium
  Lørdag 16.00

  Premier League
  Premier League-Runden: Mikkel Damsgaard, Brentford

  Brentford snudde 0-2 til 3-2 på besøk hos Aston Villa, men endte opp med en tredje strake poengdeling. Har nå ikke vunnet på ni kamper, og den manglende uttellingen gjør at det brenner litt under bena på hovedstadsklubben. Om ikke for minuspoengene til Everton og Forest, så ville Brentford bare hatt fire lag bak seg på tabellen. Ben Mee, Aaron Hickey, Joshua Dasilva og Rico Henry er skadet.

  Sheffield United har, som forventet, hatt en tøff sesong. Har tatt steg de siste ukene, men for sent og for lite. Sen utlikning av Oli McBurnie sikret poeng mot Chelsea søndag, men står fortsatt med bare tre seirer fra 31 kamper. Må vinne denne for å holde liv i en fjern drøm om fornyet kontrakt. 47 baklengs fra første 16 hjemmekamper. Tom Davies, John Egan, George Baldock, Rhys Norrington-Davies, Daniel Jebbison, Rhian Brewster, Max Lowe og Chris Basham er skadet.

  Burnley – Brighton

  Turf Moor
  Lørdag 16.00

  Premier League-Runden: Hvor Smeller Det? S10 11 Josh Cullen Burnley Premier League
  Premier League-Runden: Josh Cullen, Burnley

  Burnley gikk fire strake uten tap, før de forrige helg forærte Everton seieren på Goodison. Var det beste laget, hadde mest ball og ble gitt sjanser til å avgjøre. I stedet var det sisteskanse Arijanet Muric som ble avgjørende, da han sendte ballen i bena på Calvert-Lewin og inn i eget mål. Muligheten til comeback forsvant da Dara O’Shea 20 minutter før slutt så rødt. Nathan Redmond, Jordan Beyer, Aaron Ramsey og Luca Koleosho er skadet. Dara O’Shea er suspendert.

  Brighton røk 0-3 hjemme mot Arsenal, og bare burvokter Bart Verbruggen sto i veien for enda flere baklengsmål. Kun ett poeng og én scoring er hentet fra siste tre kamper. Er bak skjema sammenliknet med i fjor, men kan fortsatt nå ny europacup. Måtte nøye seg med 1-1 i omvendte mot Burnley. Julio Enciso, Tariq Lamptey, Kaoru Mitoma, James Milner, Jack Hinshelwood, Billy Gilmour og Solly March er skadet. Adam Webster er usikker.

  Manchester City – Luton

  Etihad
  Lørdag 16.00

  Premier League
  Premier League-Runden: Jack Grealish, Manchester City

  City havnet under på besøk hos Crystal Palace, men slo tilbake og fire ulike målscorere bidro til 4-2-seier på Selhurst Park. Er da ubeseiret fra sine siste 14 Premier League-kamper, før de tirsdag også sikret seg et godt utgangspunkt for semifinale i Champions League. Tre scoringer på bortebane mot Real Madrid lar seg høre, selv om det også ble tre baklengs. Phil Foden og Kyle Walker er usikre.

  Luton gikk ti strake kamper uten seier, men var aldri i nærheten av å kaste inn håndkleet i jakten på ny Premier League-kontrakt. Lørdag ble standhaftigheten belønnet, da 0-1 ble snudd til 2-1-seier hjemme mot Bournemouth. Ledet, men endte opp med 1-2-tap i omvendte møte med City i desember. Gabriel Osho, Chiedozie Ogbene, Elijah Adebayo, Dan Potts, Jacob Brown, Amari’i Bell, Sambi Lokonga, Mads Andersen, Marvelous Nakamba og Thomas Lockyer er skadet.

  Nottingham Forest – Wolves

  City Ground
  Lørdag 16.00

  Premier League, Nottingham Forest
  Premier League-Runden: Chris Wood, Forest

  Forest tok poeng mot både Luton, Palace og Fulham, før de lørdag måtte gi tapt på besøk hos Nottingham Forest. Siste tre mot Wolves har endt 1-1, og det kreves mer enn ett poeng denne gang. Bare målforskjellen skiller tross alt ned til nærmeste lag under streken. Poengtrekket er anket, men det vil være et sjokk om skogvokterne får medhold. 5-4-7 på første 16 hjemme på City Ground. Nuno Tavares, Taiwo Awoniyi og Willy Boly er skadet. Morgan Gibbs-White er usikker.

  En tynn Wolves-stall har lidd under fraværet av skadede nøkkelspillere, når det nå bare er hentet ett poeng fra siste ni mulige. Ledet, men endte til slutt opp med 1-2-tap hjemme mot West Ham lørdag. Følte seg snytt for scoring av VAR, men det gjorde også gjestene fra hovedstaden. Jean-Ricner Bellegarde og Pedro Neto er skadet. Hee-Chan Hwang er usikker.

  Bournemouth – Manchester United

  Vitality Stadium
  Lørdag 18.30

  Premier League: Dominic Solanke
  Premier League-Runden: Dominic Solanke, Bournemouth

  Etter fem strake uten tap tok Bournemouth også ledelsen på besøk hos Luton forrige helg. Marcus Taverniers 1-0-scoring var imidlertid lagets eneste avslutning på mål, og det endte til slutt med fortjent 1-2-tap på Kenilworth Road. The Cherries har lenge flørtet med muligheten for spill i Europa, men mye tyder på at dette blir tøft å nå. Slo Manchester United 3-0 på Trafford i desember. Luis Sinisterra, Antoine Semenyo, Chris Mepham, Marcus Tavernier og Ryan Fredericks er skadet.

  Manchester United var på hæla det meste av tiden hjemme mot Liverpool, men endte likevel opp med 2-2 og ett poeng. Kun én av siste seks er vunnet, og det skiller elleve poeng frem til både 4. og 5. plassen på Premier League-tabellen. Samtidig skillet det bare henholdsvis ett og to poeng ned til West Ham- og Newcastle. Scott McTominay, Victor Lindelöf, Jonny Evans, Anthony Martial, Tyrell Malacia, Lisandro Martinez og Luke Shaw er skadet. Raphael Varane er usikker.

  Liverpool – Crystal Palace

  Anfield
  Søndag 15.00

  Liverpool
  Premier League-Runden: Darwin Nunez , Liverpool

  Liverpool vant skuddstatistikken 28-9, men måtte likevel forlate Old Trafford med bare ett poeng. Både Arsenal og City vant som bestilt, og da er Klopps menn vippet ned fra tabelltopp. Sesongverste da det torsdag endte med pinlig 0-3-tap hjemme mot Atalanta. Trolig må siste syv kamper vinnes, om det skal kunne bli ligatittel i Klopps siste sesong på Anfield. Havnet under, men snudde til knepen seier i omvendte møte på Selhurst Park. Thiago og Joel Matip er fortsatt ute, men Diogo Jota, Trent Alexander-Arnold, Allison Becker og Stefan Bajcetic er alle tilbake i full trening.

  Palace trenger fortsatt poeng for å være sikret fortsatt Premier League-spill. Ingen av de siste fem er vunnet, og det skiller bare fem poeng ned til nærmeste lag under streken. Innspurten virker tøff, og Palace kan fortsatt ikke stille sitt beste lag. Kun 3 av første 16 bortekamper er vunnet. Odsonne Edouard, Matheus Franca, Cheick Doucoure, Sam Johnstone, Marc Guehi og Jesurun Rak-Sakyi er skadet. Michael Olise er trolig tilbake fra start.

  West Ham – Fulham

  London Stadium
  Søndag 15.00

  Premier League
  Premier League-Runden: Michail Antonio, West Ham

  West Ham havnet under mot Wolves på Molineux, men snudde til seier og har nå tatt poeng i seks av sine siste syv kamper. David Moyes har fått mye kjeft, men skotten leder altså laget på god vei mot nytt eventyr i Europa. Alphonse Areola trenger noen uker med behandling, men for øvrig virker West Ham å kunne stille med sine beste også denne helgen. Røk 0-5 mot Fulham på Craven Cottage, og har mye å hevne. Jarrod Bowen, Kalvin Phillips og Alphonse Areola er skadet.

  Fulham er ikke i nedrykksfare, men formen har ikke vært den beste de siste ukene. På fremmed gress har det vært lite å hente gjennom hele sesongen. Kun 2 av 16 bortekamper er vunnet. Har ikke så mye å spille for, men hovedstadsdueller er alltid gjevt å vinne. Helt skadefri stall, og Marco Silva kan da plukke sin ellever fra øverste hylle. Slo Manchester United 2-1 på Old Trafford i februar, men dette er deres eneste borteseier fra siste 15 forsøk.

  Arsenal – Aston Villa

  Emirates
  Søndag 17.30

  Martin Ødegaard, Premier League
  Premier League-Runden: Martin Ødegaard, Arsenal

  Elleve strake uten tap for Arsenal, etter at det forrige helg ble tre enkle poeng borte mot Brighton. Samtidig snublet Liverpool på Trafford, og da går The Gunners til helgens runde som ligaleder. Måtte nøye seg med 2-2 hjemme mot Bayern München i CL tirsdag, og da venter tøff retur i Tyskland. Arteta kan nok uansett ikke ta seg råd til å spare på kruttet denne helgen. Jurrien Timber er fortsatt skadet, men ellers ingen problemer i Arzenal-stallen.

  Villa har bare vunnet én av sine siste fem, og er nå passert av Tottenham på tabellen. Ledet 2-0, men endte opp med å måtte jage ett poeng hjemme mot Brentford forrige helg. Skadelista er fortsatt lang og utfordrende, og det koster dyrt når det i tillegg til kamp om topp 4/5 også spilles europacup. Boubacar Kamara, Tyrone Mings og Emiliano Buendia er skadet. Matty Cash og Clement Lenglet er usikre.

  Chelsea – Everton

  Stamford Bridge
  Mandag 21.00

  Premiere League
  Premier League-Runden: Raheem Sterling, Chelsea

  Chelsea snudde til seier i dramatisk hjemmekamp mot Manchester United, men skuffet stort da de deretter ga bort poeng på besøk hos tabelljumbo Sheffield United. Er ubeseiret fra siste syv ligakamper, men spesielt imponerende blir heller ikke denne sesongen. Mauricio Pochettino kan umulig sitte spesielt trygt i sjefsstolen på Stamford Bridge. Christopher Nkunku, Levi Colwill, Reece James, Romeo Lavia og Wesley Fofana er skadet

  Etter lang tids måltørke (23 kamper) scoret Dominic Calvert-Lewin målet som ga Everton-poeng mot Newcastle, før han lørdag ble matchvinner i bunnoppgjøret hjemme mot Burnley. Nye minuspoeng gjør uansett at det fortsatt er alvorlig bunnstrid. Har ikke vunnet noen av de siste 28 (!) borte mot Chelsea. Christopher Nkunku, Levi Colwill, Reece James, Romeo Lavia og Wesley Fofana er skadet.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen