More

  Premier League-runden

  Ni klubber står i fare for å rykke ned fra Premier League, og av de ni er det nå bare Nottingham Forest og West Ham som ikke har byttet manager denne sesongen. Heller ikke i disse to klubbene sitter imidlertid managerne noe nær trygt. Forest-eier Evangelos Marinakis gikk denne uken sågar ut med pressemelding for å stoppe spekulasjonene om managerskifte, men samtidig som han uttalte at Steve Cooper var trygg – ga han klar beskjed om at resultatene umiddelbart måtte bli bedre. I West Ham er det snart bare klubbledelsen som skjønner hvordan David Moyes fortsatt kan bli sittende.

  Og det er ikke bare bunnlagene som skifter støtteapparat. Totalt 13 managere har blitt fjernet fra sine Premier League-jobber denne sesongen, tre flere enn i noen annen Premier League-sesong. Og av verstingene er altså Chelsea, som nå leter etter sin tredje permanente manager på ett år. Som om ikke dette var nok, så har man altså bestemt seg for å la Frank Lampard styre skuta ut sesongen. Lampard som ble sparket etter ved to anledninger å ha styrt Everton mot nedrykk. Lengts sittende manager er Jürgen Klopp, og selv Liverpool-bossen må vel snart begynne å telle på knappene etter hva som har skjedd denne sesongen.

  Til det bedre

  Det er flust med eksempler på lite veloverveide skifter av managere, men det finnes også eksempler på spesielt gode avgjørelser. Og Aston Villas ansettelse av Unai Emery faller så definitivt inn i siste kategori. Under ledelse av Steven Gerrard var Villa-laget en lapskaus av et lag. Den tidligere Liverpool-helten gjorde livet vanskelig for seg selv ved å frata klubbhelten Tyrone Mings kapteinsbindet og sette ham på benk, samtidig som han offentlig satte spørsmål ved Ollie Watkins’ kvaliteter. Denne duoen har etter managerskiftet gått i bresjen for en snuoperasjon som er bemerkelsesverdig. Villa var nummer 17 da Emery i november ble hentet inn. Siden da er det bare Arsenal som har plukket flere poeng, og Villa er nå nummer 7 – bare 9 poeng fra Champions League-plass.

  Villa flyr, og blir lett gitt tillit hjemme mot et Forest-lag som har scoret totalt fem mål på bortebane denne sesongen.

  Avgjørende bunnoppgjør

  Det er fortsatt ikke avgjort hvilken nordmann av Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland som løfter Premier League-trofeet denne sesongen, men at én av dem får gleden er helt sikkert. I andre enden av tabellen er ting straks mer komplisert. Ni klubber skifter fra uke til uke på å være over eller under streken, og før helgens runde er det Southampton, Leicester og Bournemouth som er under. The Saints blir garantert liggende der også gjennom helgen, og med Manchester City og Arsenal som to av neste tre motstandere vil det trolig ta tid før laget ser sola igjen. Leicester og Bournemouth skal samtidig ut i innbyrdes møte, og helt sikkert er det at ingen av dem kan være fornøyd med annet enn tre poeng på King Power Stadium. Managerløse Leicester har tatt totalt ett poeng fra siste syv kamper, men gis uansett tillit lørdag. The Foxes har det klart beste mannskapet av de to, og dette er en mulighet til rett og slett ikke har råd til å gi fra seg.

  Bli abonnent på Tipsbladet, og få analyser, odds og tips fra alle de store ligaene rett i innboksen to ganger hver uke. Første måned som digitalabonnent er gratis! Bestill i dag, og få vår 96-siders seriestartspesial ettersendt.

  Premier League-Runden Leeds. Fans Scaled
  Premier League-Runden 2

  Helgens Premier League-oppgjør:

  Manchester United – Everton
  Old Trafford
  Lørdag 13.30

  Marcus Rashford scoret Manchester Uniteds første mål på fire kamper, og dette var nok til full pott hjemme mot et Brentford-lag som aldri var opp mot sitt beste. Etter hvilen måtte imidlertid David de Gea igjen vise frem sitt beste.  Rashfords 15. ligamål tok United tilbake til 4.plassen, og han har nå scoret hele ti seiersmål denne sesongen. Det meste av en United-spiller siden Rooney sesongen 2009/2010.  Christian Eriksen, Alejandro Garnacho og Donny van de Beek er skadet. Casemiro er suspendert.

  Michael Keane ble både syndebukk og redningsmann da Everton mandag ble stående med ett poeng etter møtet med Tottenham på Goodison. Midtstopperen klønet det til da han laget straffe som Harry Kane scoret på, men rettet opp flausen med et formidabelt langskudd til 1-1 helt på tampen. Everton hang lenge i tauene, og da først og fremst grunnet en fortsatt sviktende offensiv. The Toffees har rett og slett ikke alternativer nå Calvert-Lewin er skadet, og det er han som kjent stort sett hele tiden. Kun 2 av siste 31 (!) bortekamper er vunnet. Andros Townsend og Calvert-Lewin er skadet. Abdoulaye Doucoure er suspendert

  Odds:

  H: 1,50

  U: 4,20

  B: 6,20

  Leicester – Bournemouth
  King Power Stadium
  Lørdag 16.00

  Managerløse Leicester virket på vei mot et viktig poeng hjemme mot høytflyvende Villa, men måtte gi tapt etter baklengsmål i 87.spilleminutt. Villa tok ledelsen ved formspiller Ollie Watkins, før Harvey Barnes utliknet med en vanvittig soloprestasjon. Da Kiernan Dewsbury-Hall 20 minutter før slutt så rødt, ble det for tøft for hjemmelaget – som nå står med gjørme til knærne i nedrykksstriden. Siste to mot Bournemouth er tapt. James Justin, Youri Tielemans, Ryan Bertrand og Jannik Vestergaard er ute.

  Bournemouth står med 57 baklengs etter 29 kamper, klar flest i Premier League. Nummer 56 og 57 kom tirsdag, da det endte med fortjent 0-2-tap mot ustoppelige Brighton. Defensive problemer til tross, det kunne blitt poeng mot Brighton om angriperne hadde tatt vare på mulighetene de fikk. Dominic Solanke og Jefferson Lerma var av dem som kastet bort gode muligheter. 10 av første 14 borte er tapt, men slo Leicester 2-1 på Vitality i oktober. Junior Stanislas og Ryan Fredericks er skadet.

  Odds:

  H: 1,82

  U: 3,65

  B: 4,10

  Wolverhampton – Chelsea
  Molineux
  Lørdag 16.00

  En sen scoring av Daniel Podence sikret Wolves poeng i helgens bunnoppgjør borte mot Nottingham Forest, men ulvene står fortsatt på kanten av stupet. Kun ett poeng er tatt fra siste tre, og bare én av siste syv er vunnet. Fortsatt er det offensivt det skranter. Hadde ballen 72 % av tiden mot Forest, men Podence’ scoring var lagets eneste avslutning på mål. Lagkaptein Ruben Neves pådro seg sitt tiende gule, og må nå stå over neste to kamper. 5-2-7 fra første 14 hjemme på Molineux. Chiquinho, Sasa Kalajdzic og Hee-Chan Hwang er skadet. Jonny Otto og Neves er suspendert.

  Chelsea har ikke vunnet noen av sine siste tre, og er nå på nedre halvdel. Skapte flust med sjanser hjemme mot Liverpool tirsdag, men nok en gang ble alt av målsjanser skuslet bort. Dagen etter den målløse forestillingen ble Frank Lampard gitt nøklene til managerkontoret, og den tidligere storspilleren gis nå alle tiders mulighet til å revansjere seg. Armando Broja, Cesar Azpilicueta og Thiago Silva er skadet.

  Odds:

  H: 3,80

  U: 3,35

  B: 1,97

  Brentford – Newcastle
  Brentford Community Stadium
  Lørdag 16.00

  Brentford leverte en svak førsteomgang, og til tross for nivåheving etter hvilen lyktes man aldri å utlikne Manchester Uniteds 1-0-mål på Old Trafford. Dette var Brentfords bare andre tap fra siste 17 kamper, og drømmen om Europa lever fortsatt i beste velgående. The Bees endte som nummer 13 forrige sesong, og i en antatt vanskelig andresesong trenger man nå bare tre poeng på å utlikne forrige sesongs poengrekord. Har fortsatt bare tapt én hjemmekamp. Keane Lewis-Potter, Kristoffer Ajer og Frank Onyeka er ute, men Vitaly Janelt kan gjøre comeback.

  Newcastle er, etter en tung periode, virkelig tilbake på sporet. Overbeviste stort i 2-0-seieren hjemme mot Manchester United, før Callum Wilson bidro med to nye scoringer i onsdagens 5-1-seier på besøk hos nedrykkstruede West Ham. Fire strake seirer gjør at man har stø kurs mot Champions League-spill neste sesong. Tre siste mot Brentford er vunnet. Emil Krafth, Miguel Almiron og Ryan Fraser er skadet.

  Odds:

  H: 3,45

  U: 3,45

  B: 2,05

  Fulham – West Ham
  Craven Cottage
  Lørdag 16.00

  For første gang siden opprykket har Fulham røket på tre strake tap. Tre baklengs mot både Brentford og Arsenal, før man forrige helg ga bort 1-0-ledelse borte mot Bournemouth. En strålende forsesong gjør at man ikke er innblandet i nedrykksstrid, men sesongen virker nå å være noe nær over. Lite å spille for, og må i brorparten av de resterende kampene klare seg uten Aleksandar Mitrovic – som denne uken ble gitt åtte kampers karantene i etterkant av bruduljene i cupoppgjøret mot Manchester United. Neeskens Kebano og Layvin Kurzawa er skadet.

  Det er godt med ledige managerjobber i Premier League om dagen, og West Ham-fansen ser gjerne at det ryddes enda et kontor etter onsdagens 1-5-tap hjemme mot Newcastle. David Moyes kan imidlertid ikke bebreides for de personlige feilene som hopet seg opp på London Stadium denne gang. Slo Fulham 3-1 i omvendte møte, men er uten borteseier siden august (elleve kamper). Gianluca Scamacca er skadet.

  Odds:

  H: 2,70

  U: 3,15

  B: 2,60

  Tottenham – Brighton
  Tottenham Hotspur Stadium
  Lørdag 16.00

  Harry Kane ble atter en gang redningsmann, da Tottenham fikk med seg ett poeng fra mandagskampen mot Everton på Goodison. Kane scoret på straffe, og var også involvert i situasjonen som førte til at hjemmelaget ble redusert til ti mann. Det sene baklengsmålet kan uansett koste dyrt i jakten på topp 4. Siste fire hjemmekamper er vunnet med total målscore 8-1, og bare Arsenal og Manchester City har plukket flere poeng på hjemmebane enn Spurs. Yves Bissouma, Ben Davies, og Rodrigo Bentancur er skadet. Richarlison er usikker, mens Lucas Moura er suspendert.

  Mye prat om Tottenhams muligheter til topp 4, og desto mindre om Brightons muligheter. Det er uansett The Seagulls som har det beste utgangspunktet. De Zerbis menn har bare tapt én av siste 15, og på fremmed gress har man ikke tapt siden oktober. Spissjuvelen Evan Ferguson igjen på scoringslista da det tirsdag ble kontrollert 2-0-seier borte mot Bournemouth. Jakub Moder og Adam Lallana er skadet. Moises Caicedo og Alexis Mac Allister hinket småskadet av banen tirsdag, men begge antas å bli klare til helgen.

  Odds:

  H: 2,50

  U: 3,50

  B: 2,60

  Aston Villa – Nottingham Forest
  Villa Park
  Lørdag 16.00

  Sent, men godt, har Aston Villa funnet toppformen. Og det er naturligvis Unai Emery som er nøkkelen. Villa var nummer 17 med 9 poeng fra første 11 kamper da spanjolen overtok etter Steven Gerrard. Etter tirsdagens 2-1-seier borte mot Leicester passerte man Liverpool, og er i god posisjon til å nå Europa. Ollie Watkins ble mot The Foxes første spiller siden Sergio Agüero med scoring seks strake bortekamper. To siste hjemme er vunnet med totalt 4-0. Philippe Coutinho, Matty Cash og Boubacar Kamara er skadet.

  Nottingham Forest har ledet sine siste tre kamper, men står tilbake med totalt ett poeng. Orel Mangala sendte tirsdag skogvokterne i ledelse på besøk hos Leeds, med det som var laget bare femte scoring på bortebane denne sesongen. Det endte uansett med fortjent tap, og Steve Cooper er igjen under hardt press. Ingen av de siste åtte er vunnet, og bare målforskjellen skiller nå laget fra nedrykksstreken. Chris Wood, Dean Henderson, Willy Boly, Ryan Yates Giulian Biancone, Scott McKenna og Omar Richards er skadet.

  Odds:

  H: 1,60

  U: 3,90

  B: 5,30

  Southampton – Manchester City
  St. Mary’s
  Lørdag 18.30

  Med Che Adams på skadelista valgte Ruben Selles i lørdagens sekspoenger mot West Ham å starte med den offensive kvartetten Mohamed Elyounoussi, Stuart Armstrong, Theo Walcott og Sekou Mara. De fire har totalt bidratt med to scoringer denne sesongen, og det gikk som det måtte gå da innbytter Paul Onuachus sene tverrliggertreff var det nærmeste man kom scoring.  Er nå isolert i bunnen av tabellen, og har stø kurs mot The Championship. Slo City 2-0 i ligacupens kvartfinale i november. Tino Livramento, Armel Bella-Kotchap og Juan Larios er skadet. Che Adams antas å være tilbake.

  Manchester City var uten Erling Braut Haaland, men hadde likevel ingen problemer med å slå et tafatt Liverpool 4-1 i helgen. Dette var lagets fjerde strake ligaseier. Pep Guardiolas menn kjemper om titler på tre fronter, men har stall stor og god nok til å gå hele veien i både Premier League, Champions League og FA-cupen. Vil ganske sikkert rullere på laget også denne helgen. Phil Foden er skadet. Haaland antas å bli klar.

  Odds:

  H: 11,50

  U: 5.90

  B: 1,23

  Leeds – Crystal Palace
  Elland Road
  Søndag 15.00

  Leeds havnet under hjemme mot Nottingham Forest, men scoringer av Jack Harrison og Luis Sinisterra bidro til at det ble tre uvurderlige poeng til hjemmelaget på Elland Road. Javi Gracia har nå vunnet halvparten av kampene siden han ankom, og tirsdagens seier kom i en sekspoenger på en kveld hvor de begge nedrykksrivalene Bournemouth og Leicester røk på tap. 5-5-4 fra første 14 hjemme foran egne fans. Max Wöber, Tyler Adams, Stuart Dallas og Adam Forshaw er skadet.

  Crystal Palace hadde ikke vunnet en eneste kamp i 2023, før Roy Hodgson lørdag ledet klubben til full pott i sitt comeback på Selhurst Park. 75-åringen startet kampen mot Leicester med enn mer offensiv ellever enn man normalt har sett laget under ledelse av Patrick Vieira, og ble belønnet da Jean-Philippe Mateta fire minutter før slutt scoret seiersmålet. En stor strek i regningen var det uansett at Wilfried Zaha hinket strekkskadet av banen ved halvtid. Nathan Ferguson er skadet. Wilfried Zaha pådro seg strekk i 2-1-seieren mot Leicester, og er tvilsom til helgen.

  Odds:

  H: 2.05

  U: 3,40

  B: 3,50

  Liverpool – Arsenal
  Anfield
  Søndag 17.30

  Jürgen Klopp virket, utrolig nok, godt tilfreds med tirsdagens målløse oppgjør borte mot Chelsea. Liverpool skapte knapt målsjanser overhodet, og hadde tapt med god margin om ikke Chelsea i vant stil hadde sløst så voldsomt med mulighetene. Klopp hadde gjort seks forandringer i elleveren fra 1-4-tapet mot City, men uten at dette gjorde noen forskjell. Drømmer fortsatt om topp 4, men dette blir noe nær umulig med hva som har blitt vist i siste to kamper. Stefan Bajcetic, Naby Keita og Calvin Ramsay er skadet. Thiago og Luis Diaz er usikre.

  Arsenal holder stø kurs mot en etterlengtet ligatittel. Står nå med syv strake seirer, og i seks av de syv har det offensive Gunners-mannskapet scoret tre mål eller mer. I 4-1-seieren mot Leeds i helgen bidro sågar Gabriel Jesus med sine to første scoringer siden oktober, og å ha brasilianeren tilbake i toppform kan bety alt i de neste tre ukenes fire avgjørende kamper. Forrige ligaseier på Anfield kom helt tilbake i 2014. Mohamed Elneny, Takehiro Tomiyasu og William Saliba er skadet. Eddie Nketiah er usikker. Forrige ligaseier på Anfield kom helt tilbake i 2014.

  Odds:

  H: 2,75

  U: 3,60

  B: 2,35

  *All odds fra Norsk Tipping

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen