More

  Premier League-runden

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Det begynner så smått å nærme seg sluttspurt i Premier League, og det er fortsatt stor spenning om både tittel, topp 4 og nedrykksplassene.

  Her følger en kjapp gjennomgang av helgens kamper, med odds og tips:

  Bournemouth – Liverpool
  Vitality Stadium
  Lørdag 13.30

  Bournemouth kunne fort vært over nedrykksstreken før helgens runde. Ble gitt ytterst få muligheter borte mot ligaleder Arsenal forrige lørdag, men etter scoringer av Philip Billing og Marcos Senesi ledet man 2-0 med bare halvtimen igjen å spille. Arsenals opphenting og overtidsmål i åttende tilleggsminutt gjør at The Cherries går til helgens kamp som tabelljumbo. Den gode nyheten er at det lysner på skadefronten. Liverpool virket lenge uten mulighet til å melde seg på i topp 4-kampen denne sesongen, men etter 13-0 i målscore fra siste fem kamper ser det plutselig veldig lyst ut. Holdt som kjent lekestue med Manchester United søndag, og flere gode nyheter denne uken når det meldes at Luis Diaz kan være tilbake i troppen allerede denne helgen. Slo Bournemouth 9-0 på Anfield, men verdt å huske at de røde bare har vunnet 3 av 12 første bortekamper.

  Tips: B til odds 1,35 hos Norsk Tipping
  Liverpool har vunnet sine siste syv mot Bournemouth med total målscore 28-1, og til tross for svak borteform skal denne vinnes.

  Tottenham – Nottingham Forest
  Tottenham Hotspur Stadium
  Lørdag 16.00

  Grusom uke for Tottenham, som røk på 0-1-tap mot Wolves på Molineux, mens man måtte ta farvel med FA-cupen etter tap mot Championship-toer Sheffield United. Onsdag fikk man besøk av Milan i Champions League, og igjen gikk det galt. Et tamt Tottenham var egentlig aldri i nærheten av å hente inn 1-0-ledelsen Milan hadde skaffet seg i første møte. 9-0-4 fra første 13 hjemme i ligaspillet. Nottingham Forest havnet under med både 0-1 og 1-2 hjemme mot Everton forrige helg, men Brennan Johnson utliknet begge ganger og sørget for at skogvokterne nå er ubeseiret i siste ni hjemme på City Ground. På fremmed gress går det straks tyngre. Siste to bortekamper er tapt med totalt 0-6, og bare én av første tolv er vunnet. Røk 0-2 hjemme mot Spurs i august, men slo hovedstadslaget ut av ligacupen med samme siffer i november.

  Tips; H til odds 1,42

  Fryktelig uke for Tottenham, men Forest plukker nær sagt alle sine poeng hjemme på City Ground.

  Everton – Brentford
  Goodison
  Lørdag 16.00

  Scoringer av Demarai Gray og Abdoulaye Doucoure gjorde at Everton ledet både 1-0 og 2-1 på besøk hos Nottingham Forest forrige helg. Hadde gått til helgens kamp liggende over nedrykksstreken om man hadde stått distansen, men det gikk som kjent ikke. Har tatt steg i riktig retning under ledelse av Sean Dyche, men Toffees-bossen mangler skikkelig verktøy både på midten og i angrepet. Klart best hjemme på Goodison, der de har vunnet to av de første tre etter managerskiftet. Brentford har Premier Leagues lengste rekke uten tap. Etter mandagens 3-2-seier hjemme mot Fulham har Thomas Franks utvalgte gått tolv strake uten tap. Målsetning om å beholde plassen i Premier League er nå byttet ut med drøm om europacup, som fort kan la seg realisere. Seks av første elleve bortekamper har endt uavgjort.

  Tips: H til odds 2,60

  Frekt tips, men skal The Toffees blir værende i eliten må hjemmekampene vinnes. To av første tre på Goodison under Sean Dyche er da også vunnet.

  Leicester – Chelsea
  King Power Stadium
  Lørdag 16.00

  Etter strake seirer mot Aston Villa og Tottenham har Leicester nå røket på tre strake tap. Totalt 0-5 mot Manchester United, Arsenal og Southampton gjør at Brendan Rodgers og The Foxes for alvor er dratt ned i nedrykksgjørma. Røk 1-2 i omvendte møte med Chelsea, og har siste fire mot hovedstadsklubben har gitt totalt ett poeng. Etterlengtet opptur for Chelsea, som til tross for ny massiv sjansesløsing tok tre poeng etter 1-0-seier hjemme mot Leeds forrige helg. Tirsdag tok man seg så videre i Champions League, etter 2-0-seier mot Borussia Dortmund på Stamford Bridge. Fortsatt har Graham Potter mye å rette på, og da spesielt offensivt, men den hardt pressede manageren er naturligvis lettere til sinns etter to seirer på noen får dager. Kun 3 av første 13 bortekamper er vunnet.

  Tips: U til odds 3,50

  Ustabile Leicester er i hardt vær, og i desperat behov av poeng. Chelsea har snudd trenden, men er ikke bedre enn at hjemmelaget kan ta minst ett poeng. Slo nylig Tottenham med tre måls margin på King Power.

  Leeds – Brighton
  Elland Road
  Lørdag 16.00

  Leeds vant det viktige bunnoppgjøret mot Southampton, men dette er altså lagets eneste seier fra siste tolv kamper. Lider tydelig under savnet av Rodrigo, da det ellers er langt mellom målscorere i dette laget. Dette kom igjen til syne da det endte med 0-1-tap mot Chelsea forrige helg. Rundens øvrige resultater gikk deres vei, og er dermed fortsatt over streken før helgens runde. 4-4-4 fra første 12 hjemme på Elland Road. Røk 0-1 i omvendte møte med Brighton på Amex Stadium. Måkene fra Brighton flyr fortsatt høyt, og etter forrige helgs imponerende 4-0-seier hjemme mot West Ham må europacup være et opplagt mål. Faktisk skiller det bare syv poeng frem til Tottenham på 4.plass, og Brighton har da hele tre kamper til gode på Spurs. 5-3-3 fra første 11 på fremmed gress, og bare tre lag har da plukket flere poeng på bortebane.

  Tips: B til odds 1,85

  Leeds scorer ikke mål, og må grave dypt for å få med seg noe mot et høytflyvende Brighton. Bare tre lag har plukket flere poeng på bortebane enn The Seagulls.

  Crystal Palace – Manchester City
  Selhurst Park
  Lørdag 18.30

  Palace virket ikke ved juletider å skulle havne i nedrykksstrid, men at The Eagles faller av i siste halvdel av sesongen er samtidig ikke noe nytt. Lørdagens 0-1-tap mot Aston Villa betyr at Palace har vunnet én av sine siste tolv, og ingen av de siste ni. Kan hende er det enda mer bekymringsfullt at man ikke har hatt avslutninger på mål i noen av sine siste fire kamper. Palace er på 12.plass, men det er altså bare fem poeng ned til streken. Manchester City hadde god kontroll, og etter scoringer av Phil Foden og Bernardo Silva kunne de himmelblå innkassere tre poeng mot Newcastle. Arsenals snuoperasjon hjemme mot Bournemouth gjør likevel at det fortsatt skiller syv poeng frem til tet. Syv siste borte mot Palace har gitt fem seirer og to uavgjorte. Har imidlertid allerede avgitt flere poeng på bortebane enn de gjorde hele forrige sesong.

  Tips: B til odds 1,33

  Palace har fortsatt ikke vunnet i 2023, og Vieiras menn scorer nesten ikke mål. City har ikke vært stødige på fremmed gress, men må ta full pott for å henge med Arsenal i tet.

  Manchester United – Southampton
  Old Trafford
  Søndag 15.00

  United fikk seg en kilevink av de sjeldne, da de søndag pådro seg 0-7-tap mot erkerival Liverpool på Anfield. Stødigheten selv før denne kampen, og det ble noe av en perfekt storm på Merseyside da det etter pause ble levert sesongverste av United, samtidig som Liverpool lyktes med det aller meste. Noen spesiell grunn til å frykte av topp 4 skal ryke er det uansett ikke, og at hjemmekamp mot nestjumboen er neste oppgave i ligaspillet passer naturligvis utmerket. Southampton scorer fortsatt beskjedent med mål, men to scoringer fra siste tre kamper har uansett vært nok til å innkassere seks svært verdifulle poeng.  Carlos Alcaraz’ matchvinnende scoring mot Leicester forrige helg betyr at det bare skiller ett poeng frem til trygg plass. Fire av sesongens seks første seirer er hentet på bortebane. Røk 0-1 i omvendte møte med United.

  Tips; H til odds 1,32

  Southampton har vunnet to av sine siste tre, og tok full pott borte mot Chelsea. United er imidlertid på revansjejakt etter forrige helgs fadese, og skal ta dette greit.

  Fulham – Arsenal
  Craven Cottage
  Søndag 15.00

  Fulham tapte bare knepent på besøk hos høytflyvende Brentford mandag kveld, men sluttresultatet 3-2 speiler ikke kampen spesielt godt. Brentford var best i det aller meste, og Fulham var tydelig preget av at Joao Palhinha var ute. Midtbanespilleren er én av minst fire som mister også helgens hovedstadsderby. Arsenal virket døde og begravet da de med halvtimen igjen å spille var under med 0-2 hjemme mot Bournemouth, men leverte en snuoperasjon som til syvende og sist kan gi dem tittelen. Ble antatt å ha mistet muligheten da de røk 1-3 hjemme mot Manchester City, men har siden det hentet hjem fire strake seirer. Mot både Villa og Bournemouth viste man enorm vilje og mot. Nå er også Gabriel Jesus tilbake i full trening, noe som gir Mikel Arteta enda flere alternativer. 10 av første 13 bortekamper er vunnet.

  Tips: B til odds 1,55

  Fulham lider under savnet av Palhinha, mens Mitrovic ikke lenger scorer mål. Arsenal viser enorm vinnervilje, og har kvalitetene til å hente hjem nok en trepoenger.

  West Ham – Aston Villa
  London Stadium
  Søndag 15.00

  David Moyes har fortsatt styrets, men så definitivt ikke fansens, støtte. Forrige helgs 0-4-tap mot Brighton var kan hende sesongens svakeste West Ham-kamp, og kom altså bare én uke etter at man hadde slått Nottingham Forest med samme siffer. Har fortsatt tilhold over streken, men det skiller kun ett poeng ned. Stiller trolig med fulltallig stall denne helgen. Én av sesongens bare seks seirer kom i omvendte møte med Villa. Ollie Watkins gikk for en sjelden gangs skyld målløs av banen, men Aston Villa fikk likevel med seg tre poeng fra forrige helgs møte med formløse Crystal Palace. Er á poeng med Chelsea, og kan se oppover tabellen, heller enn å måtte kikke seg over skulderen. Fire av siste fem bortekamper er vunnet, men er fortsatt uten en håndfull skadede førstelagsspillere.

  Tips: H til odds 2,20

  West Ham har tatt syv av siste ni mulige poeng hjemme. Skal kunne revansjere forrige helgs pinlige 0-4-tap på Amex.

  Newcastle – Wolverhampton
  St. James’ Park
  Søndag 17.30

  Det begynte så bra, men nå går det trått for Newcastle. Tapte ligacupfinalen mot Manchester United, og bare én av siste åtte Premier League-kamper er vunnet. Kom til kort mot City forrige helg, og atter en gang gikk man målløse av banen. Står dermed med bare tre scorede mål fra siste åtte ligakamper. Nå skal også Joelinton sone i to kamper, etter å ha pådratt seg totalt ti gule kort. 6-5-1 fra første 12 hjemme på St. James’ Park. Wolves er alt annet enn i sikkerhet på tabellen, men forrige helgs hjemmeseier mot Tottenham gjør at det pustes noe lettere på Molineux. Fortsatt er det litt for langt mellom scoringene. Tidligere måltyv Raul Jimenez har, som et eksempel, ikke feiret scoring på over et år. Måtte nøye seg med 1-1 i omvendte møte, da Newcastle utliknet i siste ordinære spilleminutt. Bare én av siste seks borte mot Newcastle er tapt.

  Tips: H til odds 1,60

  Lett å tenke at det ender målløst mellom to scoringsvaksinerte lag, men Newcastle har kvaliteter til å snu trenden.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen