More

  Premier League-runden

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Sånn, ja. Sånn skal en Premier League-lørdag se ut! Med første avspark til lunsj, og siste kamp sen kveld. Eventuelle turer ut for frisk luft bør være unnagjort tidlig!

  Leicester – Manchester City       
  Lørdag, 13.30
  King Power Stadium

  Leicester hentet søndag sin første borteseier for sesongen, og de gjorde det med stil. Tielemans med ett av sesongens fineste mål, før også Vardy, Maddison og Harvey Barnes alle kom på scoringslista da managerløse Wolves ble banket 4-0 på Molineux. Danny Ward ble latterliggjort etter å ha sett forholdsvis hjelpeløs ut med hanskene han overtok etter Kasper Schmeichel, men waliseren har slått tilbake og har nå holdt nullen i fire av siste fem. Samtidig har sommerkjøpet Wout Faes tatt stadige steg i riktig retning på stopperplass, men James Maddison har notert 15 målpoeng (10/5) fra sine siste 14 ligakamper. Nå er også skadelista straks mer hyggelig lesning for Brendan Rodgers.

  Erling Braut Haaland med to nye scoringer da City, helt etter oppskriften, slo Brighton hjemme i egen lekegrind. Begge Haalands scoringer kom etter omdiskuterte dommeravgjørelser, men nordmannen ble nok også snytt for et straffespark. City har bare vunnet to av sesongens første fem på bortebane, og de himmelblå kommer rett fra fortjent 0-1-tap på Anfield. Var heller ikke spesielt overbevisende i det målløse oppgjøret mot Dortmund onsdag. Kampen betydde lite for citys ve og vel i CL, og det var derfor noe overraskende at Haaland ble brukt fra start. Nordmannen gikk i tillegg haltende og febersyk ut av sin tidligere hjemmebane. Fortsatt er det usikkert om Braut spiller i dag. Tre siste på King Power er vunnet.

  Brentford – Wolverhampton       
  Lørdag, 16.00
  Brentford Community Stadium

  Tøff søndag ettermiddag for Brentford, som på besøk hos Aston Villa havnet under med 0-3 før kvarteret var spilt. Ethan Pinnock var den eneste som truet Villa-målet før pause, og Brentford virket egentlig aldri å kunne true hjemmelaget på Villa Park. Det endt med stygt 0-4-tap, i en av Brentfords svakeste kamper siden opprykket. Hjemme i egen lekegrind er The Bees normalt sett mye tryggere. Kun én av første seks hjemme foran egen fans er tapt, og i tre av de seks har man holdt rent bur. Pontus Jansson, Thomas Strakosha og Aaron Hickey er fortsatt skadet, men Christian Norgaard kan bli klar.

  Som Brentford slet også Wolves med å våkne i tide, da man etter et drøyt kvarter var under med 0-2 i bunnoppgjøret mot Leicester. Også Wolves røk 0-4, og det er dermed to svært revansjesugne lag som møtes i hovedstaden lørdag. Helgens gjester har imidlertid ikke vunnet noen av sine siste ti bortekamper, og alle de siste tre er tapt. Samtidig har laget gått 15 strake Premier League-kamper uten å ha scoret mer enn ett mål i noen av dem. 3 scoringer fra sesongens første 12 kamper er divisjonens klart svakeste statistikk. Spissduoen Sasa Kalajdzic/Raul Jimenez er fortsatt skadet.

  Brighton – Chelsea
  Amex Stadium
  Lørdag 16.00

  Crystal Palace – Southampton    
  Lørdag, 16.00
  Selhurst Park

  Palace er alt annet enn stabile. Leverte fra øverste hylle da 0-1 ble snudd til 2-1 etter en flott andreomgang mot Wolves i midtuka, før de mot Everton lørdag var nest best i stort sett alt. Michael Olise og Wilfried Zaha hadde sine muligheter, men samtidig hadde Joachim Andersen og Palace-forsvaret sin fulle hyre med å stå imot Calvert-Lewin og et aggressivt Everton-angrep. Slo Southampton 2-1 i april, men dette var bare sjette Palace-seier fra totalt 27 Premier League-møter med The Saints. Nathaniel Clyne, Chris Richards, Jack Butland, Nathan Ferguson og James McArthur er fortsatt skadet. Cheick Doucoure returnerer etter suspensjon.

  Southampton havnet tidlig under hjemme mot ligaleder Arsenal, og virket lenge å skulle gå på oppskriftsmessig nederlag. Hasenhüttls utvalgte slo imidlertid tilbake, og gjennom flott samarbeid mellom Mohamed Elyounoussi og Sturt Armstrong lyktes man å ta poeng. Har ikke lyktes å score mer enn ett mål i noen av sine siste syv kamper. Statistisk sett er imidlertid Palace et lag man trives godt mot. Bare mot Newcastle har man scoret flere mål i Premier League-sammenheng. Tino Livramento, Kyle Walker-Peters og Armel Bella-Kotchap er skadet. Romeo Lavia er tilbake i trening, men blir neppe klar til kamp lørdag.

  Newcastle – Aston Villa 
  Lørdag, 16.00
  St. James’ Park

  Newcastle fortsetter å imponere, og da spesielt defensivt. På besøk hos Tottenham søndag ga man, etter en noe uryddig innledning, knapt bort målsjanser. Callum Wilson og Miguel Almiron scoret hvert sitt mål, og til tross for redusering fra Harry Kane var det egentlig aldri særlig fare for poengtap. Er nå inne i topp 4, og dette til tross for fortsatt store skadeutfordringer. Statistikken mot Villa er også oppmuntrende, da man har unngått tap i alle de siste 13 innbyrdes på St. James’ Park. Alexander Isak, Matt Ritchie, Paul Dummett og Emil Krafth er fortsatt skadet. Allan Saint-Maximin er tilbake i trening og kan få spilletid.

  Managereffekten kom umiddelbart for Aston Villa. Steven Gerrard ble sendt til å rydde eget kontor bare timer etter forrige ukes 0-3-tap mot Fulham, og det tok 14 minutter av påfølgende kamp mot Brentford før Villa hadde scoret tre mål. Midlertidig manager Aaron Danks fikk se sine utvalgte herje hjem 4-0-seier, før han nå etterfølges av selveste Unai Emery. At en fire ganger Europa League-vinner skulle velge nedrykksstrid med Villa var en aldri så liten overraskelse, men Emery har tross alt noe å revansjere i Premier League. Diego Carlos og Boubacar Kamara er ute, men Lucas Digne er tilbake i full trening og med i troppen.

  Bournemouth – Tottenham        
  Lørdag, 16.00
  Vitality Stadium

  Bournemouth gikk seks strake uten tap etter braknederlaget på Anfield, før de forrige helg måtte gi tapt mot Southampton. Også mot The Saints var imidlertid The Cherries best, og midlertidig manager Gary O’Neil har styrket sine muligheter til å bli sittende også etter det kommende eierskiftet. Røk også på tap mot West Ham mandag, men her ble man så definitivt ranet gjennom to horrible VAR-avgjørelser. At både sisteskanse Neto og toppscorer Dominic Solanke samtidig forlot banen skadet, la en ytterligere demper på mandagskvelden. Lloyd Kelly, Neto og David Brooks er uaktuelle lørdag, mens Solanke meldes usikker etter smellen mot ankelen.

  Spurs har samlet godt med poeng i sesonginnledningen, men har falt som et korthus i møtene med antatte topp 6-lag. Så også søndag, da man var nest best i alt i 1-2-tapet hjemme mot Newcastle. Måtte også tåle poengdeling i den viktige CL-kampen mot Sporting onsdag, og deler av fansen har nå fått nok av Antonio Conte. Er fortsatt tabelltreer, men etter strake ligatap og hva som er vist mot topplagene er det bekymring å spore. Contes stadige mas mot VAR og krav om penger til forsterkninger gjør ikke stemningen bedre. Dejan Kulusevski og Richarlison er fortsatt ute.

  Fulham – Everton
  Craven Cottage
  Lørdag 18.30

  Liverpool – Leeds            
  Lørdag, 20.45
  Anfield

  Liverpool var særs gode da regjerende mester City ble slått på Anfield, men falt snart tilbake til tidligere synder. Heldige som holdt ledelsen hjemme mot West Ham, og i 0-1-tapet mot Forest lørdag var det atskillig som manglet. Nunez og Thiago kastet inn håndkleet før kamp, og med disse to ute manglet det både kreativitet og nese for mål. Førstnevnte var tilbake med scoring mot Ajax onsdag, men vil uansett huskes best for å ha bommet på åpent mål fra en drøy meters hold. Det endte uansett med seier etter en tøff førsteomgang, og er dermed videre til sluttspill før siste runde.

  Velkjente takter fra Leeds, da de mot Fulham søndag skapte flust med målsjanser – i begge ender av banen. Det endte med 2-3-tap, og etter oppløftende sesongstart er Leeds igjen i gjørma. Manager Jesse Marsch lever svært farlig. Forrige seier må man tilbake til august for å finne, og fire strake tap er notert – like mange som sto i notatene da forgjenger Bielsa ble sendt på dør.  Siste fire på Anfield er tapt, med totalt 16 baklengs notert. Stuart Dallas og Adam Forshaw er fortsatt ute, mens Joe Gelhardt, Rodrigo, Luis Sinisterra, Tyler Adams og Liam Cooper er usikre.

  Arsenal – Nottingham Forest
  Søndag, 15.00
  Emirates

  Arsenal tok oppskriftsmessig ledelsen på besøk hos Southampton, men sløste voldsomt med sjansene og endte til slutt opp med bare ett poeng. Martin Ødegaard burde denne sesongen stått med favnen full av målgivende pasninger, men Gabriel Jesus & Co kaster bort i overkant mye. Jesus har hatt målsjanser nok, men har nå gått målløs av banen i sine tre siste Premier League-kamper. Topper fortsatt tabellen, men etter ni seirer fra første ti har Artetas menn nå vist noen små svakhetstegn. Så også i torsdagens Europa League-møte med PSV. Mohamed Elneny og Emile Smith Rowe er skadet.

  Forest-fansen fikk lørdag oppleve sin beste dag i Premier League på 23 år, da deres rødkledde helter fortjent slo Liverpool på Anfield. Tidligere Liverpool-spiller Taiwo Awoniyi ble matchvinner, mens Dean Henderson sto en kjempekamp og var matchvinner i andre enden av banen. Seieren kan ha vært vendepunktet for skogvoktere som har slitt tungt etter opprykket. Er fortsatt tabelljumbo, men det er tydelige tegn på at Steve Coopers nye stil gir resultater. Liggere mye dypere i banen nå enn i de første kampene, og ser klart tryggere ut nå. Omar Richards, Jack Colback, Harry Toffolo og Moussa Niakhate er skadet.

  Manchester United – West Ham              
  Søndag, 17.15
  Old Trafford

  Manchester United-spillerne stormet ut av startblokkene, og var klart best i første 45 i storkampen mot Chelsea på Stamford Bridge forrige helg. Offensivt er det imidlertid fortsatt klare mangler, og det var langt mellom høydepunktene foran mål. Virket å bli ranet for poeng da Chelsea scoret på billig straffespark rett før slutt, men Casemiro stanget inn fortjent utlikning på overtid. Raphael Varane skadet seg mot Chelsea, og mister trolig VM. Anthony Martial og Raphael Varane er skadet, men Harry Maguire var tilbake på banen torsdag. Cristiano Ronaldo var tilgitt, og både startet og scoret mot Sheriff Tiraspol.

  West Ham sto med syv poeng fra siste ni mulige, før de forrige helg røk 0-1 på Anfield. Hadde også der alle tiders mulighet til å ta poeng, men et mislykket straffespark ble til slutt avgjørende. Møtte Bournemouth mandag kveld, og var der avhengig av flere avgjørende bidrag fra VAR for å ta tre poeng. Moyes har klare utfordringer offensivt, der sommerkjøpet Gianluca Scamacca fortsatt ikke er i nærheten av å innfri forventningene man hadde. Maxwel Cornet, Craig Dawson og Lucas Paqueta er fortsatt ute, men Nayef Aguerd gjorde torsdag etterlengtet debut etter sitt lange skadefravær. Jarrod Bowen er usikker.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen