More

  Premier League: Ny dag, ny(e) ligaleder(e)

  Leicester vant fortjent mot Chelsea på King Power Stadium tirsdag kveld.
  Chelsea-boss Lampard kom et steg nærmere stupet, mens Brendan Rodgers ledet The Foxes et steg nærmere reprise av tittelsesongen 2015/2016. 
  Revene topper tabellen og er så utvilsomt en kandidat til tittelen. Alt tyder imidlertid på at man, i alle fall midlertidig, vippes ned fra tabelltopp i kveld. Manchester City overtar teten med seier mot Villa, før Manchester United passerer både City og Leicester med seier mot  Fulham i hovedstaden senere på kvelden. 

  Manchester City – Aston Villa
  Etihad, 19.00
  Manchester City er tilbake som den store Premier League-favoritten, og i kveld kan de gå til topps – i alle fall for noen timer. Peps menn er ubeseiret fra sine siste 15 kamper i alle turneringer. Siste åtte er alle vunnet, og i Premier League-sammenheng ble man i 4-0-seieren mot Palace første lag som har satt sammen fem strake ligaseirer denne sesongen. Fortsatt ikke på sitt aller ypperste offensivt (seks lag har scoret flere mål), men City har som kjent vært uten Sergio Agüero det meste av sesongen. Defensivt har man dessuten helt stengt igjen krana. Siste 9 (!) Premier League-kamper har gitt totalt 2 (!) baklengsmål. Agüero mister også kveldens kamp, denne gang grunnet covid-isolasjon. Aymeric Laporte er også fraværende.
  Villa begynner å sakke akterut på tabellen, men da utelukkende grunnet at man ikke får spille fotball. Det seneste covid-utbruddet gjør at man bare har fått unnagjort 15 ligakamper, tre færre enn de fleste lagene foran på tabellen. Og i hvilken tilstand laget er når man først gjør comeback er vanskelig å si. Ti poeng fra siste tolv mulige før den ufrivillige pausen. Ni spillere testet positivt, og manager Dean Smith har ikke villet si så mye om hvem som eventuelt mister kveldens kamp. Ross Barkley antas å returnere etter sitt langvarige skadefravær. Ingen av de siste ni mot Manchester City er vunnet, og forrige seier på Etihad kom tilbake i 2007 – med John Carew som en av målscorerne. Forrige sesong tapte man 1-6 hjemme og 0-3 borte.
  Odds: Norsk Tipping er av de som betaler best for hjemmeseier, med odds 1,30. Unibet betaler klart best for B, med ubeskjedne 12,50 i odds.
  Fulham – Manchester United
  Craven Cottage, 21.15
  Fulham er fortsatt under streken, men prestasjonen de leverer om dagen tilhører ikke en opplagt nedrykkskandidat. Scott Parker har fått skikkelig orden på sitt mannskap. Måtte tåle 0-1-tap mot Chelsea lørdag, men var spillemessig helt på høyden – som de har vært i de foregående fire Premier League-kampene som alle har endt uavgjort. Er uansett i fortsatt akutt behov av trepoengere. Styrkes i kveld av retur fra Aleksandar Mitrovic og Ruben Loftus-Cheek. Bobby Decordova-Reid og Antonee Robinson er imidlertid begge suspendert etter å ha pådratt seg høstfargede kort. Fulham har spesielle 0-5-2 fra siste syv kamper. Leverer spillemessig gode prestasjoner, men scorer knapt mål. Kan hende vil Mitrovic bidra til etterlengtet nettsus, men serberen har spilt lite fotball i det siste – og lettrent har han aldri blitt beskyldt for å være.
  Manchester United ankom søndagens toppkamp på Anfield som ligaleder, og de forlot erkerivalens hule med samme ledelse som ved ankomst. Lagene hadde hver sin omgang, men det var særs langt mellom de store målsjansene i en skuffende forestilling. Siste to kamper mot Fulham er begge vunnet med tre måls margin. Har nå gått formidable 16 strake bortekamper uten tap, og poeng fra Craven Cottage i kveld vil bety tangering av klubbrekord på den fronten. Tirsdag var det faktisk nøyaktig ett år siden forrige ligatap på bortebane. Ingen førstevalg sliter med skader, men trioen Harry Maguire, Luke Shaw og Bruno Fernandes er alle ett gult kort unna karantene. Siste fire borte mot Fulham er vunnet, med total målscore 12-1. Tilbake på tabelltopp med seier i kveld.
  Odds: United er klar oddsfavoritt, og spilltilbydernes borteodds ligger mellom 1,60 og 1,65. Fulham-seier betales som best med odds pålydende 6,00 (unibet.com)

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen