More

  Premier League: Januarvinduet

  En snau uke har gått siden januarvinduet åpnet, og de profilerte overgangene har – som forventet – glimret med sitt fravær. 
  Januarvinduet er tradisjonelt ikke en vindu hvor det gjøres de helt store forandringene, og lite tyder på at det skal bli veldig annerledes i år. Covid, og påvirkningen dette har på klubbenes økonomi, bidrar ikke til å høyne optimismen. 
  Noen klubber antas uansett å gjøre forandringer i stallene. Liverpool bør hente inn en midtstopper om de skal holde liv i titteldrømmen, mens lag som Brighton, West Ham og Fulham også har offensive spillere i kikkerten. 
  Den som lever får se, men dette er uansett hva vi mener Premier League-klubbene i skrivende stund har behov for, hva de vurderer og hvilke spillere som eventuelt linkes inn. 
  Arsenal
  The Gunners har fått en sen opptur, men har alt i alt hatt en trøstesløs høst, og først og fremt har man savnet kreativitet. Angripere finnes jo egentlig i overflod, men med Özil ute i kulda finnes ikke midtbanespillere som kan stå for servering. Willian har så definitivt ikke innfridd etter overgangen fra Chelsea, mens Thomas Partey både er en annen type spiller, samtidig som han stort sett har vært skadet siden ankomst. Christian Eriksen (Inter), Isco (Real), Houssem Aouar (Lyon) og Emiliano Buendia (Norwich) er av flere spillere som linkes inn.
  Aston Villa
  Villa gjorde formidabelt gode handler i sommer, og er godt forspent på keeperplass, i forsvar og i midtbaneleddet. Ollie Watkins har vært en åpenbaring på spissplass etter å ha blitt hentet fra Brentford, men den unge angriperen skulle helst hatt avlastning. Om noe i det hele tatt gjøres i januar, så blir det en ekstra spiss som hentes inn.
  Brighton
  Brighton spiller tidvis flott fotball, og er stort sett alltid med på notene – uansett motstander. Savnet av en pålitelig goalgetter er imidlertid tydelig. Neal Maupay var en hit forrige sesong, men har slitt tyngre i høst. Maupay har levert tre scoringer fra åpent spill, men franskmannen er ikke samme spiller som forrige sesong. Krangling med lagkamerater har også ført til benkesliting. Unge og lovende Aaron Connolly har slitt med skader, og heller ikke levert når han har vært friskmeldt. Både Maupay og Connolly scoret mot Wolves i helgen, men Brighton har så definitivt siktet innstilt på offensive forsterkninger. Mat Ryan har mistet plassen, og burvokteren kan bli solgt.
  Burnley
  Sean Dyche fikk ikke penger til forsterkninger i sommer, og han vil heller ikke få det i vinter. Fortsatt har ikke nye eiere tatt plass, og inntil dette skjer vil Dyche klare seg med hva han har. Den vanligvis så pålitelige offensive duoen Wood/Fletcher har ikke vært opp mot sitt beste, men begge nyter fortsatt stor tillit.
  Chelsea
  Frank Lampard handlet hva remmer og tøy kunne holde i sommer, og alle har så definitivt ikke levert varene. Både Timo Werner og Kai Havertz har lang vei frem til å kunne kalles gode kjøp, mens Hakim Ziyech stort sett har vært skadet. Om noe skjer i januarvinduet, så vil det nok uansett gjelde spillere på vei bort. Så gjenstår å se om Lampard selv får fortsatt tillit. Ryktene om snarlig avgang gikk umiddelbart etter søndagens hjemmetap for City.
  Crystal Palace
  Palace har vært et ustabilt skue denne høsten, men da først og fremst grunnet store skadeproblemer. Ved avspark ny sesong var det mest fokus på en spissplass som virket å trenge en solid oppgradering, men der har jo etter hvert Christian Benteke gjort seg gjeldende. Eberechi Eze har vist seg å være et knallkjøp, mens Zaha leverer varene som ha alltid gjør. Det vil neppe bli hektisk aktivitet i styrerommet på Selhurst Park i januar.
  Everton
  Ancelotti og The Toffees var aktive i sommervinduet, og nykommerne har da også innfridd. Skader har gjort det tyngre den siste måneden, men mest sannsynlig er man fornøyd med stallen man har på Goodison. Om det finnes ønsker, så er det trolig at man hadde et alternativ til Dominic Calvert-Lewin på spissplass. Midtbanetrioen Demarai Gray, Christian Eriksen og Sami Khedira er av flere som linkes inn.
  Fulham
  Scott Parker har etter hvert fått fart på Cottagers-skuta, men det er langt mellom scoringene. Aleksandar Mitrovic har slitt med skader og formsvikt, og har bare levert to fulltreffere fra totalt 13 Premier League-kamper denne sesongen. Serberen virker tung og utrent, og ikke den som skal skyte Fulham til fornyet kontrakt. En scoringsmaskin står nok høyt på ønskelista, men disse vokser som kjent ikke på trær. Den anvendelige Peterborough-angriperen Siriki Dembele nevnes som et mulig kjøp.
  Leeds
  Marcelo Bielsa og Leeds ble avkledd av Tottenham, men har totalt sett levert et flott Premier League-comeback. Det vil være overraskende om det gjøres store forandringer i januar. Skader på midtstoppere har skapt utfordringer, men anvendelige klassespillere som Luke Ayling og Kalvin Phillips har ryddet greit opp. Den offensive midtbanespilleren Rodrigo De Paul sies å kunne være på vei fra Udinese.
  Leicester
  The Foxes gjorde noen få, men svært vellykkede, signeringer i sommer. Det har tidvis vært noe tynn dekning i midtforsvaret, men nå når Caglar Soyuncu omsider er friskmeldt er krisen avblåst. Jamie Vardy er snart pensjonist, og av den grunn skadeforfulgt. Fortsatt av de aller beste når han er spilleklar, men bak ham er det tynt. Kelechi Iheanacho holder rett og slett ikke mål på dette nivået. Det er uansett tvilsomt om det tas grep på spissplass i vinter. Filip Benkovic er hentet hjem fra lån i Celtic, mens Matty James er sendt på lån til Coventry.
  Liverpool
  Liverpool-ledelsen har ved flere anledninger avvist at det vil bli hentet forsterkninger i januar, men dette skal nok tas med en klype salt. Det finnes knapt midtstoppere i troppen, og skal man forsvare tittelen har man neppe annet valg enn å hente en erstatter for den langtidsskadede duoen Van Dijk og Gomez, og den alltid like skadeforfulgte Matip. Store deler av sesongen har henholdsvis en midtbanespiller og en uerfaren unggutt styrt de bakre troppene. Dette er naturligvis ikke holdbart i lengden. Fortsatt usikkert hva som skjer med Wijnaldum.
  Manchester City
  City trenger så definitivt en spiss, men Agüero vil neppe bli erstattet i et januarvindu. Gabriel Jesus holder ikke samme nivå, men må nok uansett bidra som best han kan når Agüero stadig er fraværende med skade. For øvrig er City godt forspent, selv om man ikke har sprudlet like mye i høst som man har væt vant til fra den kanten. Etterlengtet ro etter søndagens imponerende seier på Stamford Bridge.
  Manchester United
  Ole Gunnar Solskjær leverer etter hvert varene, og nordmannen har nå gjort seg fortjent til ønskede signeringer. Man er ikke langt unna, men vingløpere og en stopperutfordrer står på ønskelista. Hva som skjer med Paul Pogba gjenstår å se, men trolig forsvinner franskmannen etter endt sesong. United har også to misfornøyde keepere man må få gjort noe med. Jadon Sacnho er fortsatt spilleren man ønsker seg mest av alt.
  Newcastle United
  Steve Bruce fikk napp på Callum Wilson, Jamal Lewis, Jeff Hendrick og Ryan Fraser i sommer, og det er nok tvilsomt om Mike Ashley åpner lommeboka igjen i januar. Skader har skapt problemer i november og desember, men så fort disse slipper taket vil Bruce ha en god miks av spillere å plukke sin ellever fra. Øverst på ønskelista blant Toon-fans står uansett at noen kjøper klubben fra Mike Ashley.
  Sheffield United
  Alt tyder på at Sheffield United er ferdigspilt i Premier League for denne gang, og da finnes heller ingen grunn til å bruke store penger i januar. Rhian Brewster ble hentet for store penger fra Liverpool for å skyte klubben til ny kontrakt, men den unge spissen har ganske enkelt floppet totalt. Sander Berge er langtidsskadet, og rekker knapt å spille seg i form igjen før han blir hentet til større oppgaver i sommer. En av flere klubber som har forhørt seg om Leicester-ving Demaray Gray, som bare har halvåret igjen av kontrakten på King Power.
  Southampton
  The Saints har levert en flott høstsesong, og Hasenhüttl er trolig fornøyd med stallen han har til rådighet. Det ble stilt spørsmål rundt stopperdekningen i sommer, men duoen Bednarek/Vestergaard har vært av ligaens beste. Jack Stephens er samtidig en god erstatter, nå hvor dansken har vært ute med skade. Danny Ings er også skadeforfulgt, men Che Adams og den fortapte sønn Theo Walcott har klart seg greit i hans fravær. Har forhørt seg om mulig lån av Manchester United-back Brandon Williams.
  Tottenham
  Jose Mourinho vil neppe hente nytt i januar, men Dele Allis fremtid i Tottenham er usikker. Midtbanespilleren virker overflødig, er ønsket av flere storklubber og da inkludert PSG hvo tidligere mentor Mauricio Pochettino har overtatt styringen. Brightons Yves Bissouma blir linket inn. Leipzigs Marcel Sabitzer skal stå også høyt på Mourinhos ønskeliste.
  West Bromwich Albion
  Sam Allardyce takket ja til jobben, og dette betyr troligvis at han er lovet penger til forsterkninger. West Brom trenger da også friskt blod i flere posisjoner. Mamadou Sakho (Palace), James Tomkins (Palace), Mattie Pollock (Grimsby), Duncan Watmore (Middlesbrough) og West Hams Robert Snodgrass er av navn som nevnes.
  West Ham
  David Moyes ønsker seg offensivt skyts, og Joshua King sies å fortsatt være høyt på ønskelista. Christian Eriksen er på vei bort fra Inter, og retur til den engelske hovedstaden er neppe å forakte for dansken. Manchester Uniteds Jesse Lingard og Ajax-angriper Lassina Traoré er av andre navn som figurerer på ryktebørsen.
  Wolverhampton
  Wolves er på desperat jakt etter en spiss som kan fylle skoene etter skadede Raul Jimenez. Divock Origi ble tidlig nevnt å være et hett objekt, men interessen for Liverpool-angriperen sies nå å ha kjølnet. Diego Costa er fritt vilt etter å ha blitt sluppet av Atletico Madrid, og kan hende er dette en spennende løsning på kort sikt. Morgan Gibbs-White er hentet hjem fra lån i Swansea.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen