More

  Premier League: Før runden

  Nok en avgjørende Premier League-runde er foran oss. Mange Liverpool-fans er naturligvis spente på om Manchester City reiser seg mot Newcastle, etter den usedvanlig bitre exiten i Champions League onsdag. The Reds har imidlertid mer enn nok med sitt eget bord, for Antonio Contes Tottenham vil by på formidabel motstand, og det var også Spurs som påførte Citys forrige hjemmetap, tilbake i februar. I motsatt ende av tabellen, holder Everton, Burnley og Leeds pusten.
  Crystal Palace – Watford 
  Selhurst Park
  Lørdag 16.00
  For bare andre gang i Premier League-historien lyktes Crystal Palace forrige helg å ta full pott borte mot Southampton. Havnet under, men var best i det meste og det var fortjent da Eberechi Eze utliknet med sin aller første scoring denne sesongen. Toppscorer Wilfried Zaha startet kampen på benken, men scoret seiersmålet kvarteret etter å ha kommet på banen. Seieren betyr nytt håp om å ende på øvre tabellhalvdel. I så fall en enorm prestasjon med tanke på alle feil og mangler før sesongstart. 
  Roy Hodgson bekreftet denne uken at han gir seg som manager etter endt sesong, og litt trist er det jo at karrieren mest sannsynlig avsluttes med nedrykk på sin tidligere hjemmebane. Samtidig er Selhurst Park et sted han vil bli varmt takket av. Watford har fortsatt matematiske muligheter til å redde plassen, men da skal VELDIG mye rart skje. Må vinne her for å ha noen som helst mulighet, men selv med seier her vil laget rykke ned denne helgen – om Burnley og Leeds unngår tap. Også om Burnley eller Leeds unngår tap, samtidig som Everton vinner. Dette regnestykket går uansett ikke opp. 
  Brentford – Southampton
  Brentford Community Stadium 
  Lørdag 16.00
  Brentford sto med ti poeng fra siste tolv mulige, men kom til kort da det endte med 0-3-tap mot Manchester United. Hovedstadsklubben har uansett rundet 40 poeng i sin første Premier League-sesong noensinne, og selv topp 6-lag har måtte bite i gresset.  Tre poeng er plukket fra både Arsenal og Chelsea, mens det er også er tatt poeng fra Tottenham og Liverpool. Etter en tung periode er det som et nytt lag med Christian Eriksen om bord, da Ivan Toney får helt andre arbeidsforhold på topp. Jobben med å beholde dansken er godt i gang, men det er ikke bare The Bees som helt har friskmeldt dansken. 
  Ligaens mest ustabile lag tok forrige helg ledelsen hjemme mot Crystal Palace, men Southampton var nest best i det meste og tapte til slutt fortjent da Eze og Zaha snudde til seier for gjestene fra hovedstaden.  Banket Arsenal og tok også poeng fra Manchester City, før man nå står med ett enslig poeng fra kamper mot Leicester, Newcastle, Leeds og Southampton. Plassen er reddet, men utviklingen minner veldig om den vi så forrige sesong. Blir heller ikke favoritt på besøk hos Brentford, selv om det endte med klar 4-1-seier mot samme lag hjemme. 
  Chelsea – Wolverhampton
  Stamford Bridge 
  Lørdag 16.00
  Sesongen har ikke blitt helt slik Chelsea-fansen håpet på etter forrige sesongs oppvisning i Champions League. Romelu Lukaku var ikke den manglende offensive biten i puslespillet alle trodde han skulle bli, og i 2022 har man også fått ett og annet å tenke på også utenfor banen. Nye eiere kommer inn, og det ses nok allerede frem mot å kunne ta revansj neste sesong. Så aller verst trenger heller ikke denne sesongen å bli. Fortsatt er man tabelltreer, og med en liten håndfull poeng til inn på konto så er man også sikret Champions League-plass. Hovedstadslaget kan også få et nytt napp i FA cup-pokalen.
  Wolves har vunnet 3 av totalt 15 Premier League-kamper mot Chelsea, men forrige helgs hjemmekamp å dømme kommer ikke den fjerde denne helgen. Ruben Neves gjorde uventet tidlig comeback, men dette var da også alt fansen på Molineux hadde å glede seg over da det endte med pinlig 0-3-tap mot Brighton. Det skulle spilles for en plass i Europa, men dette kom ikke veldig tydelig frem gjennom innsats. Med Chelsea, Manchester City og Liverpool igjen som motstand virker europacup akkurat nå litt fjernt å kunne håpe på. 
  Burnley – Aston Villa
  Turf Moor 
  Lørdag, 16.00
  Burnley blir man ikke kvitt så lett. Arvtakeren for Sean Dyche har virkelig fått fart på skuta, med ti poeng fra siste tolv mulige. Og plutselig er Leeds dårligere stilt enn Jacksons utvalgte. Er også foran Everton, men The Toffees har én kamp mindre spilt. Var i hardt vær da de havnet under 0-1 på besøk hos Watford forrige helg, men snudde og vant. Og dette var da første gang siden 2019 at Burnley har vunnet tre strake Premier League-kamper. Totalt åtte tidligere Premier League-kamper mot Villa. Fire har endt uavgjort, mens begge kan vise til to seirer. Uavgjort er neppe Burnley-spillerne fornøyd med denne gang. 
  Villa har rundet de magiske 40 poengene, men de siste ukene har vært tøffe for Steven Gerrard og hans menn. Etter bare ett poeng fra siste fem kamper kom imidlertid seieren forrige helg, da Norwich ble sendt ned i The Championship. Ollie Watkins scoret et fint mål rett før pause, mens Danny Ings spikret kanari-kista da han fastsatte sluttresultatet til 2-0 på overtid. Fokus nå virker å være hva som skal skje neste sesong. Har fått frist ut mai med å eventuelt skrive permanent kontrakt med Coutinho, mens også andre profilers skjebne skal besegles de neste ukene. 
  Brighton – Manchester United
  Amex Stadium 
  Lørdag, 18.30
  Brighton ikke bare slo Wolves på Molineux forrige helg, de vant også svært fortjent. Scoret for bare andre gang denne sesongen mer enn to mål i en Premier League-kamp, og det kunne fort blitt flere fulltreffere da man også misset straffespark. Fansen krevde for noen måneder siden manager Potters hode på et fat, men den kritikken stilnet ganske raskt. Tre seirer og to uavgjorte fra siste seks, og det eneste tapet kom mot Manchester City. Siste seks Premier League-kamper mot Manchester United er tapt. 
  I den røde delen av Manchester venter man mest av alt på sommer, managerskifte og en utskiftning av spillerstallen. Alt dette vil de da også få, men først skal sesongen avsluttes med stil. Sesongens siste hjemmekamp endte mandag med 3-0-seier mot Brentford. Juan Mata, Edinson Cavani og Phil Jones var av dem som fikk vinke farvel til Trafford-publikummet, mens Jesse Lingard var rasende for ikke selv å ha fått mulighet til å vinke farvel til klubben han kom til som syvåring. United har notert seks seirer og seks tap fra første 17 bortekamper. 

  Liverpool – Tottenham 
  Anfield
  Lørdag, 20.45
  Liverpool var forventet å skulle spasere seg til Champions League-finale etter å ha overkjørt Villarreal på Anfield. Den gang ei. Ble herjet med i første 45 i Spania, før en hard pauseprat ga ønsket resultat. Tre kjappe scoringer første til 5-2-seier sammenlagt, og dermed revansjemulighet mot Real Madrid i Paris. Tre finaler er spikret, men fortsatt kan man ende opp med bare én tittel. Både Chelsea og Real blir motstandere i finalene, mens Manchester City er favoritt til å stikke av med PL-trofeet. Så gjenstår å se hvordan City responderer på onsdagens sjokktap i Madrid. 
  Tottenham har bare vunnet én av sine 27 siste kamper mot Liverpool på Anfield. Man må hele elleve år tilbake for å finne forrige Spurs-triumf, da Rafael van der Vaart og Luka Modric var målscorere i 2-0-seieren i 2011. Da lagene møttes i London i desember denne sesongen endte det imidlertid 2-2, da Jota og Robertson to ganger sendte Liverpool i føringen før Kane og Son utliknet. Det samme uavgjortresultatet denne gang vil ganske sikkert bety at ingen av lagene når sine mål. 
  Norwich – West Ham
  Carrow Road 
  Søndag, 15.00
  Norwich røk lørdag på sitt tredje strake tap, og det 23. for sesongen. Dermed er også nedrykket bekreftet for The Canaries. Dette er tredje gang på rad opprykk har blitt fulgt av umiddelbart nedrykk for Norwich, og Dean Smith innrømmet lørdag at man lenge har skjønt hvor det bar. Dette var klubbens sjette nedrykk fra Premier League siden 1993, mer enn noen annen klubb. Dean Smith vil nå måtte bruke sommeren til gjenoppbygging, og flere nøkkelspillere – som Max Arons – vil forsvinne. 11 av første 17 hjemmekamper er tapt. 
  Jarrod Bowen scoret et flott mål, men West Ham kom fortsatt til kort mot hovedstadsrival Arsenal på London Stadium søndag. Et skudd for baugen i kampen for 6.plassen, men fortsatt var det da torsdagens returoppgjør mot Eintracht Frankfurt som sto i fokus for David Moyes og hans menn. Bare seks av første 17 bortekamper er vunnet, mens siste tre innbyrdes mot Norwich er vunnet med totalt 6-0. Bowen scoret begge da det endte 2-0 på London Stadium i midten av januar. 
  Leicester – Everton
  King Power Stadium 
  Søndag, 15.00
  Kelechi Iheanacho scoret et flott mål, men ikke før på overtid og da var søndagens kamp mot Tottenham allerede tapt. Brendan Rodgers og Leicester har hatt fokus på europacup, og til Tottenham-kampen var det gjort åtte forandringer på laget sammenliknet med hvem som startet mot Roma. Siden opprykket til Premier League i 2014 er Tottenham laget The Foxes har sluppet inn flest mål (39) mot. Kasper Schmeichel kan fort bli travel også denne helgen, når de får besøk av en motstander som står med gjørme til knærne.
  Everton hadde kniven mot strupen etter Burnleys seier mot Watford, men Frank Lampards utvalgte svarte på beste mulige måte. En flott scoring av Richarlison ble tellende mot Chelsea, og trepoengeren gjør at The Toffees fortsatt har alt i egne hender. Slo Leicester 2-0 på King Power Stadium forrige sesong, men borteformen har vært fryktelig denne sesongen, og mye tyder på at ny kontrakt må sikres hjemme på Goodison. Kun én av første 17 borte har endt med tre poeng. 
  Manchester City – Newcastle
  Etihad 
  Søndag, 17.30
  Manchester City er favoritt til å forsvare Premier League-tittelen, men det var Champions League-trofeet som sto klart høyest på ønskelista. Den drømmen ble knust på overtid i Madrid onsdag kveld. Ankom Madrid med 4-3-ledelse, og alt virket klappet og klart da man ved ordinær tid ledet 1-0 også i Spania. Hadde også flust med muligheter til å øke, før hjemmelaget snudde kampen med to kjappe scoringer på overtid. Så gjenstår å se hvordan nederlaget slår ut på ligaformen. 
  For første gang siden midten av desember måtte Newcastle forrige helg se seg slått hjemme på St. James’ Park. Som i desember kom også dette nederlaget mot en tittelutfordrer, da Sadio Mané ble matchvinner for Liverpool. Eddie Howes menn åpnet sterkt, men var egentlig aldri i nærheten av å ta poeng mot et sterkt reservepreget Liverpool som hadde Champions League-finale i siktet. 4-4-9 fra første 17 bortekamper. Totalt 15 baklengs fra siste fire møter med City.
  Rundens Tips
  Burnley – Aston Villa H til 3,20 i odds hos Unibet
  Burnley har fått ny vår etter at Sean Dyche forlot Turf Moor. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen