More

  Premier League: Arsenal – Palace

  Arsenal har tillatt seg fjorten dagers ferie i sydlige strøk, men vender nå hjem til tilværelsen i skyggen av tetstriden i Premier League. For etter bare én seier fra siste fem kamper har The Gunners havnet bakpå i kampen om ligatittelen. Det skiller nå fem poeng frem til ledende Liverpool, mens man også er passert av både Manchester City- og Aston Villa. Også den skadeskutte erkerivalen Tottenham er nå á poeng med Mikel Artetas menn. Mye står dermed på spill før lørdagens hovedstadsbatalje mot Crystal Palace. Etter å ha toppet Premier League-tabellen i jula, står Arsenal nå i fare for å forsvinne ut av topp 4.

  Skaff deg abonnement for å lese hele helgens avis, med alt om runden i de fire øverste divisjonene i England – og om kampene i de øvrige store ligaene i Europa. Akkurat får du 4 ukers abonnement for bare 5 kroner!

  Premier League: Arsenal – Palace 240119 01 Premier League
  Premier League: Arsenal – Palace 6

  Samme gamle leksa

  Arsenal står med ett poeng fra sine siste tre Premier League-kamper, og kan hende var også det ene poenget litt ufortjent. Arsenal var tidvis gode i storkampen mot Liverpool på Anfield, men måtte til slutt nøye seg med 1-1. Denne uken har også dommerpanelet innrømmet at Liverpool ble snytt for straffe da Martin Ødegaard handset i eget felt. I det påfølgende 0-2-tapet hjemme mot West Ham vant man skuddstatistikken med formidable 30-6 uten å komme til nettkjenning, før det på besøk hos Fulham endte med nytt nederlag – til tross for at Bukayo Saka sendte Arsenal i føringen allerede i femte spilleminutt.

  Premier League
  Premier League-Runden: Martin Ødegaard Og Arsenal Er Inne I Sesongens Svakeste Periode.

  Var nedturen over med dette? Niks.

  I siste kamp før miniferien måtte man også vinke farvel til drømmen om FA-cup-triumf. Hjemme mot Liverpool skapte man i kjent stil flust med sjanser, men etter tverrliggertreff av Martin Ødegaard var det Reiss Nelson og Kai Havertz som sto i tur for å ødsle bort gedigne muligheter. Kampen var bare et nytt bevis for hva alle har visst lenge; at Arsenal er avhengig av en pålitelig målscorer om de skal kunne henge med i kampen om ligatittelen.

  Mystiske prioriteringer

  Arsenal tapte forrige sesong Premier League-tittelen på oppløpet, og sommeren skulle brukes til å tette hullene for igjen å kunne ta opp kampen. Jurrien Timber, David Raya, Declan Rice og Kai Havertz ble alle hentet inn, til en total kostand av ganske nøyaktig 200 millioner pund. Da er ikke kjøpesummen for Raya tatt med i regnskapet, da keeperen skal fullføre låneoppholdet før overgangen til sommer gjøres permanent.

  Premier League: David Raya, Arsenal
  Kamp Om Hanskene: David Raya Og Aaron Ramsdale Mener Begge De Fortjener Plassen I Arsenal-Buret

  Trengte Arsenal en ny keeper? Kanskje, men Raya virker ikke å ha vært korrekt valg. Hans inngang har bare ført til at to jevngode keepere under press begge har snublet i forsøket på å overbevise. Timber ble hentet inn for å styrke midtforsvaret, men skadet seg allerede i debuten og er stort sett ferdigspilt for sesongen. Uheldig, men var det tvingende nødvendig å hente inn en midtstopper? Saliba, Gabriel, White og Kiwior er alle gode alternativer, mens også Declan Rice har bevist at han kan gjøre utmerket jobb på stopperplass om det kniper.

  Det dyreste kjøpet var uansett Kai Havertz, og denne handelen ble møtt av atskillige hevede øyenbryn. Havertz ble i Chelsea brukt i en mengde forskjellig roller, men uten å overbevise i noen av dem. Oppholdet i Arsenal har alt annet enn vært en suksess, og noen pålitelig målscorer er han så definitivt ikke.

  Ingen forsterkninger i januar

  Premier League, Ivan Toney
  Premier League-Runden: Ivan Toney Er Endelig Tilbake I Varmen, Men Arsenal-Spiller Virker Han Ikke Å Bli Med Det Første

  Nå går ryktene om at enten Ivan Toney eller Dominic Solanke skal hentes i januar, men trolig vil man ikke få tilslaget på noen av dem. Nesten uavhengig av hvor mye penger som legges på bordet. I disse FFP-tider er det også begrenset hvor store hauger pundsedler Premier League-klubbene tør legge på bordet. Arteta virker da heller ikke spesielt optimistisk, ei heller veldig interessert. I alle fall utad.
  -Det er ikke realistisk at vi henter spillere i januar. Jeg elsker dessuten troppen vi har tilgjengelig nå, sa Arteta til engelsk presse fredag.

  Ørnen har landet

  Palace har ikke hatt noen enkel Premier League-sesong, men seieren mot Brentford i forrige ligarunde var akkurat hva man trengte. Både for å skaffe seg luke til nedrykksstreken, og for å hente tilbake selvtilliten i laget. Det er fortsatt langt mellom trepoengerne, men nå har The Eagles altså bare tapt én av sine siste fire i ligaspillet. Man holdt også Liverpool til 1-1 frem til tilleggstiden, før en vakker sluttspurt sikret poeng på besøk hos regjerende mester Manchester City.

  Everechi Eze, Crystal Palace
  Viktig Brikke: Michael Olise Er Ute Av Spill, Og Da Blir Igjen Eberechi Eze Den Viktigste Offensive Brikken

  Helt ute av problemene er man uansett ikke, og som i Arsenal er det også i Palace savn av en pålitelig målscorer. Akkurat som i Arsenal (Saka) har toppscoreren i Palace (Odsonne Edouard) bare seks Premier League-scoringer å vise til. Også som Arsenal, har The Eagles nå vinket farvel til drømmen om Wembley i FA-cupen.

  Hodgson på sparebluss

  Etter 14 dagers oppladning håpet fansen å se et sprudlende Palace-lag i omkampen mot Everton onsdag. Den gang ei. Som i første møte med The Toffees forlot man banen målløse, og det nesten uten å ha skapt målsjanser overhodet. Når man først virket på vei inn i kampen valgte man sågar å ta sin største offensive trussel, Eberechi Eze, av banen. Fansen var alt annet enn imponert, og svarte byttet med pipekonsert. Manager Hodgson forsøkte etter 0-1-tapet etter beste evne å forsvare sin avgjørelse.

  -Hadde jeg vært en tilskuer ville jeg heller ikke likt å se Eze bli tatt av banen. Vi møter imidlertid Arsenal til tidligkamp lørdag, og der trenger vi våre beste spillere i sin beste form, sa Hodgson etter at Palace for tredje gang på fire siste sesonger hadde blitt eliminert fra FA-cupen i tredje runde.

  Hodgson trenger, som han sier, sine beste spillere til lørdagens hovedstadsbatalje i Premier League. Det vil han imidlertid uansett ikke få. Michael Olise, Cheick Doucoure og Jordan Ayew er tross alt alle uaktuelle til kampen.

  Arsenal – Crystal Palace

  Emirates Stadium, lørdag 13.30 på Viaplay
  Odds fra Norsk Tipping: 1,27 – 5,40 – 10,50

  Skader, Arsenal: Jurrien Timber, Fabio Vieira og Thomas Partey er skadet. Gabriel Jesus antas å bli klar. Takehiro Tomiyasu og Mohamed Elneny er på landslagsoppdrag.

  Skader Palace: Michael Olise, Cheick Doucoure, Sam Johnstone, Rob Holding, Joel Ward og Jesurun Rak-Sakyi er skadet. Jordan Ayew spiller afrikamesterskap.

  Helgens Premier League-kamper

  Lørdag:
  13.30: Arsenal – Palace
  18.30: Brentford – Palace

  Søndag:
  15.00: Sheffield United – West Ham
  17.30: Bournemouth – Liverpool

  Mandag:
  20:45: Brighton – Wolves

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen