More

  Portugal vs Sveits: Er Ronaldo mannen til å skyte Portugal til VM-suksess?

  Den siste kvartfinalebilletten skal deles ut på Lusail Stadium, finalearenaen, mellom Portugal og Sveits tirsdag kveld. Dette ligger an til å bli et tett oppgjør mellom nasjon nummer 9 og 15 på FIFA-rankingen.

  Portugal var allerede klare for utslagsrunden etter to strake seirer mot Ghana og Uruguay. Dermed kunne de koste på seg 1-2-tap mot Sør-Korea i den siste gruppespillkampen uten at det kostet dem status som gruppevinnere. Sveits slet atskillig tyngre, og måtte dra i land en dramatisk 3-2-seier over Serbia i den siste gruppespillkampen, etter at de hadde slått Kamerun 1-0 og tapt med samme sifre mot turneringsfavoritt Brasil.

  I Portugal handler det, som så ofte før, om Cristiano Ronaldo. Denne gangen handler det imidlertid ikke om nasjonens mestscorende gjennom alle tider er skadet eller ikke, men om superveteranen er skikket til å starte. Gjentakende barnslig oppførsel har fått landslagssjef Fernando Santos til å se rødt, og folket blir stadig mindre sikre på at Ronaldo er mannen til å løfte nasjonen til etterlengtet VM-triumf. Om han starter eller ikke, gjenstår å se, selv om det er lite som tyder på noe annet.

  Portugal vs Sveits Stats

  • Portugal have scored in 11 of the last 13 matches
  • Portugal have won 3 of the last 4 matches while scoring more than 1.5 goals
  • Portugal have won 3 of the last 4 matches
  • In 3 of the last 4 Portugal matches the sum of goals was over 2.5
  • Portugal have not lost 3 of the last 4 matches
  • In 10 of the last 12 Switzerland matches the sum of goals was under 3.5
  • Switzerland have conceded in 10 of the last 12 matches
  • Switzerland have won 5 of the last 7 matches
  • In 3 of the last 4 Switzerland matches the sum of goals was under 2.5
  • Switzerland have not lost 5 of the last 7 matches

  Portugal vs Sveits – Vårt Tips

  Portugal vs Sveits Preview

  Portugals form

  Portugal slo Ghana og Uruguay 3-2 og 2-0 før de tapte den siste gruppespillkampen mot Sør-Korea 1-2. Portugiserne har vunnet seks av sine siste ti i alle turneringer og tapt tre. De har scoret 21 mål disse kampene, sluppet inn syv og holdt buret rent fem ganger.

  Sveits’ form

  Sveits har vært nokså heldige som gikk videre fra gruppespillet med knepne seirer mot Kamerun og Serbia, og fortjent tap mot Brasil. Totalt har sveitserne vunnet fem av sine siste ti og tapt fem. Det scores også lite med mål; kun ti scorede på siste ti og hele fjorten baklengs. Nullen har man holdt ved kun to anledninger, så dette er standhaftig lag, men som har sine utfordringer i begge ender av banen.

  Portugal vs Sveits – Lagoppstillinger

  Portugal vs Sveits – Tippetips

  Portugal er det klart beste formlaget av disse to, med bare tre tap på sine ti siste, mot sveitsernes fem. Åttedelsfinale i VM er imidlertid noe helt annet, og vi tror som sagt det står uavgjort etter 90 minutter.

  Det har blitt scoret over 2,5 mål i kun to av lagenes seks siste innbyrdes møter. Totalt har det blitt scoret over 2,5 mål i fem av Portugals ti siste kamper, mens det samme har skjedd i like mange kamper for Sveits på siste ti.

  Portugal har holdt nullen i fem av sine ti siste kamper, og sluppet inn mer ett mål i kun ett av disse. Sveits har store problemer med å holde nullen, og har kun to smultringer å vise til på siste ti forsøk.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen